Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från Handbollsförbundet


Årsmöte för SEH Dam

(2017-08-22 14:20)
Svensk Elithandboll Dam bjuder in medlemsklubbarna till årsmöte den 3 september.
 
Vänsternian Isabelle Andersson blev under junior-EM i Slovenien för U17-damer uttagen i All Star Team som bästa försvarare. Isabelle gjorde 40 mål under EM och kom 5:a i skytteligan.
 
Prestigen i den sista placeringsmatchen märktes tydligt när Sverige och Ryssland pressade varandra och turades om i ledning. Sverige fick dock sista ordet och femteplatsen med en stark slutforcering och ett måls marginal, 26-25.
 
Gruppspelet gick i mål med en neslig utestängning från topp åtta, Sverige fick ända avsluta turneringen på bästa sätt. Fyra raka segrar, de två sista helt ohotat var ett bevis på lagmoral och liktydigt med nionde plats i EM.
 
Försvarsdisciplinen i första halvlek vann matchen åt Sverige. Japan var inget hinder efter pausledning med sju bollar och U19-landslaget får avsluta VM med kampen om femte plats.
 
Killarna i U19 har tagit sig längst av de blågula landslagen i sommarens mästerskap. Efter en nagelbitare till kvartsfinal, 25-27 inklusive förlängning mot Kroatien försvann dock chansen till VM-medalj.
 
Sverige fortsätter segertåget i placeringsmatcherna. Insatsen mot Serbien följde ett beprövat mönster, blågult låg först under men vände i paus och kontrollerade händelserna till sist.
 
Som bäst när det gäller som mest. U19-landslaget fick ny etikett på sin satsning i Georgien och kan se fram emot VM-kvartsfinal. En gedigen laginsats, med toppar som Oskar Sunnefeldt och Gustaf Banke knäckte Island med 31-26.
 
Alla föreningar skall göra sina Årsrapporter, även samarbetsföreningarna då de räknas som egna föreningar.
 
Missat slutspel i EM tog Sverige hårt, Slovakien var iallafall betydligt mer laddat för start i den första placeringsmatchen. Engagemanget återvände dock, efter en dyster öppningskvart vände blågult till seger utan spänning till sist.
 
Lotta Lönngren har i dagarna tillträtt tjänsten som redovisningsekonom på Svenska Handbollförbundet. Hon kommer närmast från Fasab6f AB. Lotta efterträder Annci Edholm-Löf som efter nio år hos SHF beslutat sig för att gå vidare till nya uppgifter.
 
Välkomna till slutspel! De blågula spelarna i U19-landslaget skrev själva ut sin biljett efter att ha sprungit ner och runt Bahrain med 28-20 i den direkt avgörande sista gruppspelsmatchen.
 
Frankrike var obesegrat och försvarade sitt rykte, hade en växel till jämfört med det svenska U21-landslaget. För blågult blev det tredje raka förlusten, men hoppet lever. Frågan om avancemang avgörs måndag kväll mot Bahrain.
 
Övre eller undre halvan i turneringen? Sverige befann sig i ett vägskäl i U17-EM, var nästan bland topplagen inför slutkvarten mot Frankrike men missade att sy ihop matchen. Oavgjort efter mycket dramatik skickar landslaget till placeringsmatcher ...
 
Danmark satte prägel på spelet efter paus, ryckte ifrån och höll undan medan Sverige fick allt större problem att prestera framåt. U19-landslaget är så smått under press efter sin andra VM-förlust, 26-29.
 

knuff

till_elitsidan

right_dunross

rswedbank_ungdomspartners

handball_camp

akademin

 

Postadress:
IK Sävehof - Handboll
Arenatorget 2
43338 Partille

Besöksadress:
Arenatorget 2
43338 Partille

Kontakt:
Tel: 031-7574080
E-post: This is a mailto link

Se all info