Hoppa till sidans innehåll

Föreningen


Välkommen till Järva MK


Du skall känna Dig mycket välkommen till oss oavsett om Du är ny medlem eller redan aktiv. Klubben startades redan 1959 men då under namnet Farsta MC. Ur denna startades sedan Järva Motorklubb 1966. Klubben är en av de äldsta och mest anrika klubbarna i Sverige. Järva Motorklubb har under åren fostrat många ungdomar som sedermera har blivit både svenska mästare och världsmästare. Både inom enduro men framför allt motocross. Vi kan bara nämna Håkan "Carla" Carlqvist, "Jösse" m fl...

 

Vad är motocross egentligen? Av egna erfarenheter kan vi säga att det är en sann angelägenhet som engagerar hela familjen positivt. Motorsporten förenar och engagerar inte bara familjen utan även ung som gammal, kvinna som man, pojke som flicka, ja alla deltar, lär och upplever. Genom de många kontakter som vi har och har haft med samhällets företrädare är det sportens fostran som väckt deras beundran vid sidan av den fysiska fostran och styrka som utövarna får.


Vi vill hälsa alla som vill hjärtligt välkomna till Järva Motorklubb, klubben som har både svenska mästare och världsmästare i Motocross. Klubben kan också ståta med en av världens mest anrika banor, Barkarby Motorstadion. På denna bana har världsmästerskap körts under perioden 1978-1983. På banan har även flera nationella tävlingar genomförts. Vi hoppas att Du känner atmosfären. Att Du hänger på konkurrenterna samt sätter av dem i nästa kurva och kör i mål som den segrare Du är!!!!
 
Styrelsen Järva Motorklubb

Uppdaterad: 27 NOV 2016 16:17

    

Branäs - Ett skidäventyr för hela familjen 

Elitserien i Motocross

 

Svenska Motorcykel och Snöskoterförbundet

Optimera

Postadress:
Järva MK - Motorcykel och Snöskoter
Box 8262
16308 Spånga

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info