Hoppa till sidans innehåll

Motivationstrappa och träningsalternativ


De senaste säsongerna har KKS gjort gruppindelning för våra åkare efter testnivå, utvecklingskurva och ålder. Till den kommande säsongen vill vi även ta hänsyn till åkarens inställning och motivation. Det innebär att vi vill ta mer hänsyn till hur mycket tid åkaren själv är intresserad av att lägga på sin idrott just nu.

Det val åkaren gör nu gäller för höstterminen 2016. Tanken är att vi kommer att fortsätta att be åkarna göra sina val enligt motivationstrappan inför varje ny säsong. Det är fullt möjligt att välja ett annat träningsalternativ senare.

I dokumentet Träningsalternativ listar vi de olika träningspaket vi erbjuder. De heter Grön, Blå, Gul, Röd och Elit. Träningsmängden i de olika alternativen är lika stor oavsett ålder, däremot är träningen anpassad efter åkarnas ålder.

Träningsalternativ Grön är inriktad på grundläggande träning för de yngre åkarna. För de äldre åkarna är den mer inriktad på show och konståkning som träning. Åkare som har träningsalternativ Grön tävlar inte.

Träningsalternativ Blå, Gul och Röd riktar sig till våra tävlingsåkare. Vilket träningsalternativ åkaren väljer ska basera sig på åkarens motivation till träning den kommande säsongen. Eftersom åkaren till den kommande säsongen tydligare har valt sin träningsmängd själv kommer vi att ställa större krav på närvaro samtliga träningspass.

Träningsalternativ Elit riktar sig till de av våra åkare som har kvalificerat sig för Elitserien/Morgondagarserien och de som är nära att nå dit. Till Elitgruppen söker åkaren och dess familj på en särskild blankett som fås från KKS huvudtränare.

Preliminära avgifter för de olika träningsalternativen finns i dokumentet Avgifter.
OBS! Dessa avgifter kan komma att ändras när styrelsen lägger budgeten efter sommaren.

I dokumentet Motivationstrappa listar vi de olika träningsalternativ vi erbjuder för olika åldrar och utvecklingsnivåer. Börja längst till vänster och leta reda på den testnivå åkaren har. Gå sedan ut till höger till åkarens åldersgrupp. De träningsalternativ vi erbjuder är nu de färger du ser från den punkt där du är och nedåt.
T.ex. en åkare med 2-2 i test som är Ungdom 13 kan välja på Grönt, Blått eller Gult träningsalternativ.

Gå in på länken här och gör ditt val inför säsongen 2016/2017.
Vi vill att alla åkare har gjort sina val senast söndag den 17 juli.

 

Uppdaterad: 30 JUN 2016 18:45
Skribent: Lotta Falck
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
KK Sollentuna - Konståkning
Box 704
19127 Sollentuna

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info