Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SSF


Under 2018 avser Svenska Styrkelyftförbundet att bjuda in lyftare mellan 14 och 25 år och tränare till inspirationsträffar med fokus på att få testa på utrustad lyftning.
 

Idrottens dag i Luleå

(2017-09-18 09:00)
Luleå Atletklubb var en av många nöjda föreningar som var med och visade upp sin verksamhet för besökarna under Idrottens Dag som arrangerades den 10 september av Norrbottens Idrottsförbund.
 

Värna om en ren idrott

(2017-09-06 08:19)
Den svenska idrottsrörelsen har kommit överens om en gemensam värdegrund som all verksamhet ska utgå ifrån. Ett ben i vår värdegrund handlar om rent spel där bland annat arbetet mot doping inryms.
 

Att jobba med inkludering

(2017-09-04 11:17)
Arbetet mot Strategi 2025 fortskrider överallt. I förra veckan lanserades ett verktyg för att kunna jobba mot en mer inkluderande idrott – en utbildningswebb som vi gärna ser att våra medlemmar tar del av.
 
Enligt RFSL saknas det förebilder inom idrotten för HBTQ-personer vilket gör att många inte känner sig hemma i idrotten. Därför är det viktigt att vi genom ord och handling visar att de verkligen är välkomna.
 
Sverige skickade en trupp bestående av fem lyftare till Orlando för att försvara de svenska färgerna på andra sida Atlanten och det är inte vilka fem lyftare som helst. Alla är väl meriterade och hade goda medaljchanser.
 

European Classic Cup 2017

(2017-08-29 16:20)
Elitkommittén öppnar upp möjlighet för lyftare på internationell nivå att delta på European Classic Cup som arrangeras 1-3 december i Malaga, Spanien. Se mer information i inlägget nedan.
 
Inom loppet av tre år kommer Sverige att arrangera, inte mindre än, tre internationella mästerskap inom styrkelyft, både utrustat och klassiskt.
 
Den 23-24 september bjuder Halmstads TSK in till barn- och ungdomstränarutbildning. Ett utmärkt tillfälle för att lära dig mer om åldersanpassad träning för unga med styrkelyftsfokus - anmäl dig redan idag!
 
Idag publiceras sista inlägget i vår serie kopplat till Strategi 2025. De tidigare inläggen har handlat om innehållet i strategin. Dagens inlägg innehåller tips på verktyg för hur ni som förening kan jobba med de olika utvecklingsresorna.
 
De ideella idrottsledarna är ryggraden i svensk idrott. De utgörs av ledare, tränare, förtroendevalda, funktionärer och domare. Det är i föreningen med hjälp av ledarna som förändringen måste ske därför är det viktigt att stärka våra ledare.
 
Historiskt sett har jämställdhet setts som en värdegrundsfråga inom idrotten och inte som en faktor för idrottsutveckling. Så ser det inte ut idag i och med Strategi 2025. En jämställd idrott - en självklarhet.
 
Utvecklingsresa nummer två handlar om att skapa en inkluderande idrott för alla. Inkluderande oavsett diskrimineringsgrund, socioekonomisk status, ambitionsnivå och andra trösklar för deltagande i idrott och styrkelyft. Allas rätt att vara med.
 
På Riksidrottsmötet (RIM) i Karlstad i maj beslutades det att anta den strategiska plan, Strategi 2025, som jobbats fram för att guida svensk idrott in i framtiden. I en serie inlägg kommer vi presentera delar ur Strategi 2025.
 
Den 5 augusti tågade svensk idrott med i Prideparaden, Stockholm för tredje året i rad och självklart var även Svenska Styrkelyftförbundet med i paraden.
 

Kalmar

Atletklubb

This is a mailto link
Kamar Atletklubb 
 säker och trygg

 

____________________

Kalmar Atletklubb har vaccinerat klubben mot doping

 

Testa dina kunskaper 

Postadress:
Kalmar AK
Stagneliusgatan 31
39234 Kalmar

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info