Hoppa till sidans innehåll

Ungdom


Sommarprogrammet  2018

Efter en aktiv vår och försommar, med många olika aktiviteter och massor av fina prestationer, kommer nu följande månader att vara lite lugnare. Sommarlovet är här, och då pausar vi tisdags- och onsdagsträningarna under juli. Här kan ni läsa vår Sommarprogram 2018 om vilka aktiviteter som erbjuds i sommar.

När det gäller tävlingar så kan du kolla in vårt  Tävlingsprogram 2018.


Ungdomsserien 2018

Ungdomsserien är en serie tävlingar för barn och ungdomar, som är extra anpassade för nya orienterare. De barn och ungdomar som varit med ett tag springer vanliga tävlingsklasser (förutom att det bara finns kortklasser). De som är lite nyare orienterare springer inskolning, U1, U2 eller U3, då man kan springa med en vuxen ledare eller förälder om man vill. 

Serien startar i maj. Klubbarna i närheten - Ronneby OK, Karlskrona SOK och OK Orion  turas om att arrangera deltävlingar. Det finns banor även för de vuxna som följer med, öppna banor, som man anmäler sig till direkt på plats. I augusti fortsätter serien, och efter finalen den 8 september koras Blekinges bästa ungdomsklubb, eftersom varje löpare som deltar samlar poäng till sin klubb. 
Vi lånar ut  sportident "pinnar" och kompasser till dem som behöver, och har även samåkning om någon behöver skjuts. 
Till Ungdomsserien behövs föranmälan av alla, eftersom det trycks startlistor, kartor osv. Om ni inte har registrerat barnen /ungdomarna som medlemmar eller prova-på medlemmar i Karlskrona SOK ännu på vår hemsida är det hög tid att göra det nu.
Länk till Blekinge OF:s sida där kan man se klassresultat och klubbresulatat för deltävlingar och finalen


Börja orientera med oss

Att kunna orientera är en både kul och värdefull kunskap. Detta oavsett om du vill bli tävlingsorienterare eller om du nöjer dig med att njuta av upplevelser av natur och gemenskap som livet som orienterare bjuder på.

Om du är intresserad av att börja orientera med oss kan du skicka mail till This is a mailto link eller kontakta ungdomsledare Gunnel Hansson på 0706055543.


Klubbens ungdomsverksamhet

Karlskrona SOK bedriver en varierad träning- och tävlingsverksamhet under hela året för orienteringsintresserade barn och ungdomar upp till och med 16 år. Vi vill att de ska erbjudas utmaningar och fysisk aktivitet, att de ska utvecklas, känna gemenskap och ha roligt tillsammans.

Verksamheten följer den så kallade ”Utbildningstrappan” och genomförs i olika grupper vilka utgår ifrån barnens ålder och orienteringskunskaper.

Utbildningstrappan

Våra ungdomar i verksamheten åker också på läger och springer tävlingar. Till skillnad från många andra idrotter så är en tävling inom orienteringssporten något högst odramatiskt. En tävling är på samma sätt som en vanlig träning ett bra tillfälle att testa sina färdigheter inom orientering. Vi springer därför ett antal tävlingar per år, inte bara för att tävla, utan för att få en kul utmaning i ny terräng och under nya förhållanden.

Tävlingsprogram 2018Gruppindelning och ansvariga ledare:

Nybörjargruppen ”Grön”
Ledare: Gunnel Hansson (0706055543), Marie Svennerud, Linda Allwood (nybörjarföräldrar)

Yngre ungdomsgruppen ”Vit” (≤ HD 10, födda 2008 och senare).  
Ledare: Linda Ingemarsson (0733124894), Stefan Caleklint

Mellan ungdomsgruppen ”Gul” (≥ HD 11 födda 2007 och tidigare).
Ledare: Maria Sibileva (0733495121), Magnus Kronmar

Äldre ungdomsgruppen ”Orange” (≥ HD 13, födda 2005 och tidigare).
Ledare: Kent Törnqvist (0709611105), Magnus Larsson

Äldre ungdomsgruppen ”Röd-Violett” (≥ HD 14, födda 2004 och tidigare).
Ledare: Kent Törnqvist (0709611105), Peter Wilhelmsson

 

 

 

 

Uppdaterad: 28 JUN 2018 23:33
Skribent: Maria Sibileva

Postadress:
Karlskrona SOK
Björn Zettervall, Östra vägen 14
37331 Nättraby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info