Hoppa till sidans innehåll

Boxercise


Boxercise (Box)

Boxnings- eller kampsportsinspirerad träningsform. Den ultimata träningen för hela kroppen.

Här har du en kanonkul och effektiv styrka/kondition/balans och smidighetsträning! Förutom de fysiska fördelarna höjs även koncentrationsförmågan under ett träningspass.

Vem som helst kan träna boxercise! Du avgör själv hur hårt du vill träna. Man tränar i par. Du övar olika slagkombinationer. Du använder boxningshandskar s.k. mitsar (kuddar), du slår inte direkt mot kroppen.

Du tränar varenda muskel i kroppen och det är en bra idrott att träna konditionen, koordinationen, balansen, styrkan och smidigheten i kroppen.

Om du har ett stillasittande arbete, kan denna träningsform hjälpa dig att få upp blodcirkulationen och rörligheten i nacke och axlar.. Gillar du att träna så att svetten rinner och vill få ut stress och spänningar är det här verkligen något du ska prova!

Boxercisens positiva fördelar:

• Mycket effektiv träning för att komma i form snabbt

• Du får spänstigare kropp

• Du blir starkare

• Du får bättre balans

• Du blir mer uthållig

• Bra stresshantering

Box

 

 

 

Ledare 

 Håkan Hammar

 Håkan Hammar

 

Hur länge har du varit ledare hos oss i Korpen Hede?
 - Drygt fem år. 

Vad är det bästa med att vara ledare?
 - Det ger mig en kick att få hålla ett pass när deltagarna skrattar, svettas och går hem med ett leende. ..och förhoppningsvis lite stela i kroppen dagen efter. 

Vad är det absolut bästa du vet? 
 - En Solig Söndag i januari och man är i stort sätt ensam i backarna på Björnriket =Manchester åkning..... Mammas pannkakor..... Att sitta i ett omklädningsrum efter en seger i handbollen. Det snacket och den känslan är underbar. .. slutligen blir man aldrig trött på spänningen när det hugger till i spöt och man känner att det är något gott på kroken eller se när flötet börjar guppar. Och icke att förglömma! Att bli kliad på ryggen!

Uppdaterad: 23 AUG 2017 10:55
Skribent: Rickard Eklund

Postadress:
Korpförening Hede - Korpen
Särvsjövägen 4
84093 Hede

Besöksadress:
Särvsjövägen 4
84093 Hede

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
Fax: 0684-10472
E-post: This is a mailto link

Se all info