Hoppa till sidans innehåll

Spinning


Spinning

Cykelträning i grupp till musik. Blandad terräng, det vill säga både raksträckor och klättringar i olika tempon och med olika motstånd. Passen avslutas med nedvarvning och stretch. 

 

INTENSITETER
Bas
Träning på basnivå i ett skönt tempo. Enkelt, informativt och med god konditionseffekt. Passar även dig som är ny på spinning.

Medel
Träning på medelnivå med högre tempo. Högre belastning för hjärta och lungor än bas.
 
Här kan du enkelt anpassa din ansträngningsnivå genom att öka och minska motståndet på cykeln. Passar utmärkt att kombinera med styrketräning och annan konditionsträning, men fungerar också bra som ett enskilt träningspass.

 

Några av våra pass genomförs med ett pulsband som redskap. Vi har ett pulsmonitorsystem som ger avancerad feedback på din träning. Man tränar individuellt utifrån sina egna pulszoner. En träning som ger en kick för motivationen! 

 

 

Ledare

Catrin Backman   Helén Eklind

Catrin Backman

 

Helén Eklind

Hur länge har du varit ledare hos oss i Korpen Hede? 
- Jag svarade på en annons i Mitthärjebladet 1998 där Korpen Hede sökte spinningledare. Sedan dess har jag gått flera ledarutbildningar och är fortfarande kvar. 

Vad är det bästa med att vara ledare?
- Jag tycker att det är inspirerande och roligt att vara ledare eftersom man får mycket energi tillbaka av alla Korpens medlemmar. 

Vad är det absolut bästa du vet? 
- Det bästa jag vet är att komma ut på en myr och en fin höstdag och ha turen att se att det lyser orange av myrarnas guld/myrbär.

 

Hur länge har du varit ledare hos oss i Korpen Hede?
- Jag tror att det är sju år, jag började som ansvarig att låsa upp simhallen för de som ville simma, sen var jag nere på gymmet. Gick en pulsspinning utbildning och sen har det blivit fler utbildningar i diverse efter det. 

Vad är det bästa med att vara ledare? 
- Måndagar kommer vara den bästa dagen på hela veckan. Jag brinner för att få människor att älska träning och framför allt att få de förstå vad mycket rörelse och styrka gör för deras kroppar, både fysiskt men framför allt psykiskt. 

Vad är det absolut bästa du vet? 
- Känslan efter ett träningspass, pussas, kramas och svarta strumpor.

  

  

Uppdaterad: 04 JAN 2017 22:38
Skribent: Ninni Bäckström

Postadress:
Korpförening Hede - Korpen
Särvsjövägen 4
84093 Hede

Besöksadress:
Särvsjövägen 4
84093 Hede

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
Fax: 0684-10472
E-post: This is a mailto link

Se all info