Hoppa till sidans innehåll

ChiBall™


ChiBall™ är en lugn och långsam årstidsbaserad träningsform som är grundad på kunskapen inom Traditionell Kinesisk Medicin. ChiBall™ tränar de inre muskulaturerna och vår kroppskontroll och frigör blockeringar i våra energibanor, vilket främjar vår hållning, vår hälsa i våra inre organ, våra känslor och vårt immunförsvar.

Passen består av fem olika delar, där den första delen är baserad på Tai Chi/Qi Gong, nästa del härstammar från dansen och yogan och består av flödande rörelser. I den tredje delen tränas vår hållning med hjälp av Pilates, den fjärde delen handlar om avspänning och är inspirerad av Feldenkraismetoden. Passen avslutas sedan med meditation och avslappning.

 

ChiBallpassen genomförs med en liten mjuk, väldoftande, färgglad boll, som i sig har många hälsofrämjande egenskaper.

Träningen är väl anpassad för att utföras efter varje persons egen förmåga.

 

Ledare:

Paula Daabach

Paula Daabach

 

 

Hur länge har du varit ledare hos oss i Korpen Hede?
- Jag har varit ledare hos Korpen i två omgångar. Den första var kring år 2000, då jag var spinningledare i 2 eller 3 år.
Den här senaste svängen har jag varit ledare inom ungdomsträning, spinning (en termin har jag för mig...), SomaMove och ChiBall. Så det blir mitt 4:e år nu det här året.

Vad är det bästa med att vara ledare?
-Det bästa med att vara ledare är att se den utveckling som sker med deltagarna och den gemenskap man får i gruppen. Det är underbart att kunna sprida glädje och harmoni bland deltagarna.

Vad är det absolut bästa du vet? 
-Det absolut bästa jag vet är djur och då framförallt kossor och katter. De gör att man lugnt får vara här och nu och njuta av det man har. Gillar även att vara ute i naturen, flugfiska, fota och försöka förstå universums mysterier.

Uppdaterad: 2017-01-04 22:46
Skribent: Ninni Bäckström

Postadress:
Korpförening Hede - Korpen
Särvsjövägen 4
84093 Hede

Besöksadress:
Särvsjövägen 4
84093 Hede

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
Fax: 0684-10472
E-post: This is a mailto link

Se all info