Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Vi förstår att många av er är nyfikna hur det förslag som kommer att presenteras vid dialogmötet i november kommer se ut. Vi tänkte därför ge er en bild av hur vi resonerar inom några områden.
 
Det kommer kanske inte som någon nyhet, men många korpföreningar arbetar väldigt bra mot målgruppen seniorer. I Östergötland finns ett spännande nytt koncept som blandar föreläsningar och träning för en äldre målgrupp.
 
Tack vare våra smarta telefoner kan vi idag på ett snabbt och enkelt sätt ta fram fina filmer att publicera på hemsidorna. I den här månadens kommunikatörens tips får ni några smarta råd om hur ni tar fram proffsigare och mer intressant film.
 
Vilka funktioner kommer finnas i vårt nya gemensamma IT-system och hur kan föreningen på bästa sätt förbereda sig för att vara redo den 1 januari 2018 när systemet tas i bruk? Mårten och Petra reder ut begreppen.
 
Under oktober månad blir Sverigelotten rosa och då har föreningslivet möjlighet att göra skillnad. Det ni tjänar på att sälja Sverigelotten går rakt ner i föreningskassan, precis som vanligt!
 
Korpen Stockholm Magasin Grus görs av och för människor som älskar fotboll.
 
Världens första gröna och sköna ledarskap finns i – Skellefteå. Jo faktiskt. För 15 år sedan startade ett målmedvetet förändringsarbete hos Korpen Skellefteå. Eller Nya Korpen Skellefteå som är den rätta benämningen på föreningen.
 
Verksamheten i våra föreningar är en spegelbild av vår värdegrund. Det är vår styrka och något att vara stolt över. Detta är dock inget givet. För att stå lika starka och enade i detta framåt behövs fortsatt högt engagemang i vårt framtidsarbete.
 
Den 15-16 september var det stor sportfest på Gärdet i Stockholm när Vattenfall med hjälp av Korpen arrangerade tidernas största Vattenfallsmästerskap.
 
Korpen Stockholm har nyligen genomfört integrationscupen i fotboll, Världsmästerskapet. Kolla in filmen om cupen, läs om idrottens nya utbildningswebb inkluderande idrott och beställ våra nya snygga kaptensbindlar i regnbågsfärger.
 
Till hösten drar över tio föreningar igång pass i Korpens nya träningskoncept Stark&Smidig. Vi ställde tre frågor till tre föreningar som ska dra igång klasser för att se hur de lagt upp det.
 
En härlig sommar har passerat sen senaste inlägget och nu är arbetet i full gång på förbundskansliet igen efter några stillsamma semesterveckor.
 
Innan sommaren startade Korpen en hyrshop i samarbete med NeH (Korpens leverantör av profilprodukter). I shoppen kan ni som förening hyra exponeringsmaterial till event och arrangemang. Men innan ni gör det finns det lite att tänka på...
 
Nu är det bara 3 veckor kvar innan anmälan stängs till höstens roligaste träningsutmaning Korpen Challenge. Därför gasar vi på med marknadsföringen och sätter in veckovisa telefonmöten där vi går igenom viktig information och peppar varandra!
 

#ungagerad 2017 i Portugal

(2017-07-17 08:00)
Nu är det hög tid att föreningen nominerar unga ledare till utbildningen #ungagerad. Även detta år hålls utbildningen i Portugal i samband med korpenveckan 21-28 oktober.
 

Postadress:
Korpförening Nybro - Korpen
Korp Centrum, Kungshallsvägen 33
38243 Nybro

Kontakt:
Tel: 0481-151 56
E-post: This is a mailto link

Se all info