Policy - livsmedelshantering - Kramfors Alpina - IdrottOnline Klubb
Hoppa till sidans innehåll

Policy - livsmedelshantering


 

Policy - livsmedelshantering

Policy för ”Säker Livsmedelshantering” Kramfors Alpina 

Säsongen 2018

  

Hygien:

Handtvätt skall alltid ske innan passets början Och innan all hantering av oförpackade livsmedel tex. Smörgåsbredning

Handtvätt skall alltid ske efter toalettbesök, snusning och rökning.

Kläder för inomhusbruk skall användas, ytterkläder får ej förekomma.

 

Temperaturtagning:

Kylar och frysars temperatur skall avläsas varje måndag och registreras på avsedd blankett

  

Disk och rengöring:

Diskhandduk är endast avsedd för diskgods.

Byt disktrasa och diskhandduk regelbundet ( bakteriehärd)

Kylen skall alltid hållas ren från smuts.

Diskbänk, serveringsdisk och spis skall noggrant torkas vid passets slut

Vattenbadet skall tömmas och rengöras vid passets slut

 

Servering:

Smörgåsarna skall alltid vara upplagda på serveringsfat ställd på kyl klamp och hållas täckt

Övrigt bröd behöver endast hållas täckt.

Allt oförpackat skall serveras med serveringsbestick.

Kylvaror skall stå i kyla.

Bröd i förvaring skall hållas väl försluten.

 

Saknas något för att Du ska kunna följa den här policyn är Du skyldig att informera Kioskansvarige, som den här säsongen är: Jessica Danielsson och Maria Jonsson.

 

Om alla hjälps åt och ”städar och håller rent” så underlättar det för alla parter. Och framförallt – Våra gäster kan känna sig trygg med en Säker livsmedelshantering!   

  

Bröd som avser försäljning och som bakas i hemmet bör även innefattas

av ”Säker livsmedelshantering”

 

Uppdaterad: 19 JAN 2018 19:06
Skribent: Webbansvarige

                                                                                   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vädret i Kramfors

 

 

 

Postadress:
Kramfors AK - Skidor
Latbergsvägen 2
87292 Kramfors

Besöksadress:
Latbergsvägen 2
87292 Kramfors

Kontakt:
Tel: 0612-14130
E-post: This is a mailto link

Se all info