Hoppa till sidans innehåll

Våra ridlärare


  • Louise Andersson instruktör sedan 2008. Louise är trots sin ungdom en institution på KRK. Hon har alltid funnits. Louise är smittande positiv och väldigt populär. Hon är stallansvarig och är den person ni kommer i kontakt med om ni söker kansliet dagtid.

 

  • Elin Walfridsson instruktör sedan 2013. Blev i våras klar med examen till Svensk Ridlärare level 1 och examinerad Hästskötare. Hon har tidigare främst arbetatmed ponnyeleverna i Lilla Ridhuset, men kommer från hösten 2016 att ha alla typer av grupper. Elin är också en populär ledare på våra läger. Elin är "uppvuxen" på KRK där hon ridit sedan hon var 4 år. Mångårig ordförande i ungdomssektionen. Tävlade i många år i KRKs allsvenska ponnylag i dressyr. Elin tävlar själv medelsvår dressyr, men hoppar också gärna "på fritiden".

 

  • Karin Berlin är i princip uppvuxen på KRK. Hon började rida när hon var sju år. Under åren har hon gått utbildningar från Svenska Ridsportförbundet, vilka är ungdomsledarutbildning steg I-III, Ridledarkursen och ledare för ryttare med funktionshinder steg I. Karin har parallellt med sina utbildningar jobbat på flera ridskolor och studerat till biolog samt biokemi. Målet är att tävla högre klasser i dressyr och vara en förebild för ridskolans elever. Karin Berlin har kandidatexamin i Hippologi.

 

  • Sara Högberg Innan KRK har Sara jobbat med hästar utomlands och efter gymnasiet som stallskötare på "Stall Leif Nilsson". Hon gick FU1 utbildningen 2013 och startade sin yrkeskarriär på Krk som ryttarassistens på Funkisridning. Så småningom tog hon över instruktörsrollen för ryttare med funktionsnedsättning med lektioner på tisdagar och lördagar. Sara jobbar också heltid som pedagog på en förskola. Den kompetensen ihop med ett helt liv utav hästkunskap gör henne till en stor tillgång för KRK. Sara sitter även med styrelsen och är Funkisansvarig här hos oss på Kristianstad ridklubb.

 

  • Susanna Harjaluoma 2009flyttade jag till Sverige och började jobba med unghästar i Skåne på ett försäljnings- och utbildningsstall. Efter många inridna unghästar började jag hippologstudierna hösten 2011 i Flyinge. Jag spenderade de två sista åren på Strömsholm och tog kandidatexamen 2014. Förutom kandidatexamen i hippologi har jag även blivit godkänd svensk ridlärare level III. På sidan om studierna började jag undervisa på Nyby-Torshälla Ridklubb och efter avslutat examen tog jag ridlärartjänst på Stora Ekeby Ridklubb i Västerås. Utöver dessa ridskolor har jag spenderat tre sommar 2014-2016 hos Anna Wemlerth på Skyrup Country Club och tränat ekipage allt från LC hoppning till SM-nivå. Jag har även eget företag där jag erbjuder tillridning och träning till privatekipage. I min yrkesroll vill jag uppnå harmoni i ekipaget genom enkelhet i kommunikationen med hästen. För mig det viktigaste verktyget att förstå hästen och varför den reagerar som den gör i olika situationer. Jag tror på en mångsidig häst- och ryttarutbildning för att skapa självsäkra, glada och trygga individer som vill och förstår varandra.

 

Uppdaterad: 15 AUG 2017 12:43
Skribent: Louise Andersson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Kristianstads RK - Ridsport
Hammarspyntsvägen 62
29150 Kristianstad

Kontakt:
Tel: 0727-012707
E-post: This is a mailto link

Se all info