GDPR och hantering av personuppgifter - KKKK - IdrottOnline Klubb
Hoppa till sidans innehåll

GDPR och hantering av personuppgifter


EU:s nya dataskyddsförordning, GDPR, som träder i kraft 25 maj 2018 påverkar all personuppgiftshantering. Lagen ersätter den tidigare personuppgiftslagen och ställer hårdare krav på hur personuppgifter får hanteras och användas.

Personuppgifter är här allt som kan kopplas till en person som identitets- och
kontaktuppgifter men även bilder och filmklipp.

Idrottsklubbar hanterar många typer av personuppgifter i sitt medlemsregister,
för att ordna träning och tävling och för att kunna få stöd från stat och
kommun för sin verksamhet. Även försäkringsärenden vid tävling och
förebyggande arbete inom doping och liknande kan vara beroende av
personuppgifter. Denna hantering stöds och regleras av den nya förordningen.

Detaljerad information finns på Riksidrottsförbundets hemsida
http://www.rf.se/personuppgifter och klubbens policy och arbete är i enlighet med de
rekommendationer som Riksidrottsförbundet tagit fram.

Klubbens tidigare rutiner och avtal för hantering av personuppgifter ersätts
från 25 maj av en integritetspolicy i enlighet med de nya reglerna som beskriver
hur och varför personuppgifter sparas och vilka rättigheter du har. Integritetspolicyn finner du här! 

KKKKs Integritespolicy GDPR

Idrottsrörelsen använder en gemensam plattform för hantering av
medlemsuppgifter, IdrottOnLine, där man som medlem också kommer att själv
kunna logga in och begära registerutdrag eller ändra kontaktuppgifter.

Om du har frågor om klubbens personuppgiftshantering eller dina registrerade
uppgifter är du välkommen att kontakta styrelsen via This is a mailto link eller konventionell post.

Uppdaterad: 21 JUN 2018 17:16
Skribent: Charlotte Örndal
Epost: This is a mailto link

KKKK SPONSORER

 Logo Liros_blue

 
PelleP
 

 BMW Logo

Bilia Group Kungsbacka

 
 

 

facebook kkkk 

Postadress:
Kullaviks KKK - Segling
Box 14
42921 Kullavik

Besöksadress:
Kullaviks Hamn
42933 Kullavik

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info