Hoppa till sidans innehåll

PreO

PreO i Kungälvs OK

 Precisionsorientering (PreO) är den senaste varianten av orientering i Kungälvs OK (KOK). PreO innebär att deltagaren med hjälp av karta och kompass ska uppsöka vissa på kartan angivna punkter (kontroller och mål). Vid varje kontroll finns en eller flera alternativa skärmar utplacerade. Tävlingsuppgiften går ut på att avgöra vilken kontrollpunkt som är den, som är utritad på kartan och beskriven i kontrollbeskrivningen.

PreO är öppen för alla och det arrangeras nationella och internationella tävlingar samt alltifrån klubbmästerskap till världsmästerskap. Klubbens egen nationella PreO-tävling heter Pepparkaksjakten och arrangeras på hösten. KOK ingår i PreO i Väst - ett nätverk för orienteringsklubbar inom Västra Götalands län med årliga tävlingshelger. Arbetet inom klubben sker via PreO-kommittén. 


Nyheter

2016-06-19
Årets dag-KM och dag-DM i precisionsorientering har avverkats med en dryg veckas mellanrum i juni - KM i Toröd och DM i Fritsla.
 
2016-07-31
En kvartett KOK-are (Eva och Roger J, Sören D och Roger B) drog till Idre för tvenne PreO-tävlingar innan fortsättningen följde med O-Ringen i Sälenfjällen.
 
2016-08-31
Årets WM-tävlingar i precisionsorientering WTOC (World Trail Orienteering Championships) och tillhörande publiktävlingar (ROC) arrangerades av Bohuslän-Dals Orienteringsförbund i Strömstads och Tanums kommuner.
 
2016-09-18
Sverige vann lagtävlingen vid den nordiska landskampen i PreO vid Mo gård norr om Halden och vid Fredrikstens fästning den 17-18 september. Tävlingshelgen inleddes redan på fredagen den 16 september, med träningstävling vid Mo gård.
 
2016-10-03
Första oktoberhelgen arrangerades tre PreO-tävlingar i Uppsalatrakten med ett 60-tal deltagare vid respektive tävling. Endast en KOK-are deltog i år vid denna traditionella tävlingshelg i Uppland.
 
2016-11-05
Söndagen den 30 oktober avslutades SM-helgen med dag-SM på Fästningsholmen i strålande solsken och med nära 120 deltagare i de olika klasserna. Elit- och A-klasserna var störst med nästan 50 deltagare i vardera klassen.
 
2017-02-08
PreO-våren inleds alltid med konferens - denna gång den 4 februari i Hagaby GoIF:s klubbstuga i Örebro. Där samlades ett 30-tal deltagare från hela landet + Norge och SOFT.
 
2017-04-11
Den 7-9 april avverkades årets PreO-premiär i Skåne och Blekinge. Tävlingarna inleddes med natt-SM i Åhus och fortsatte med dagtävling i Andrarum samt avslutades med dag-SM i Karlshamn.
 
2016-05-18
Start, mål o TC vid Toröds friluftsgård i Jörlanda. Fri start från kl. 17.00. PreO-banan skall göras först.
 
2016-04-27
Klubbens precisionsorienterare har avverkat premiären i Skåne den 15-17 april! Två tävlingar hölls strax söder om Åhus vid Hanöbukten i härlig strandskog och den tredje hölls i Bjärnum norr om Hässleholm.
 
2016-03-10
Vid PreO-konferensen i Arboga i februari klargjordes att årets PreO-SM kommer att arrangeras i västsverige i slutet av oktober månad. SM-helgen inleds med två tävlingar i Vänersborg och avslutas med en i Kungälv.
 
2016-02-06
KOK:s PreO-kommitté har haft sitt första möte för året, med sedvanliga uppgifter inför årsmötet i mars och planering inför vårsäsongen. GOF:s PreO-grupp har också haft sitt första möte i januari.
 
2016-06-06
Vid OK Hedströmmens Elitserie- och A-cuptävlingar i Skinnskatteberg den 4 juni, lyckades Roger Borg knipa segern i A-cupen med 12 sekunders marginal till tvåan Rune Sandberg, Hallstahammars OK!
Kungälvs OK - Orientering
Nämndemansvägen 9
442 50 YTTERBY
E-post: This is a mailto link

Nybörjarkurs i orientering för vuxna

Lär dig orientera

Klubbens kläder

Klubbens stugor

Kartor till försäljning

Avlysta områden

 
Samarbetspartners
 SM Sport

Skaffa nya orienteringskläder hos SIGN

 

Postadress:
Kungälvs OK - Orientering
Carina Langmoen, Nämndemansvägen 9
44250 Ytterby

Besöksadress:
Fontinvägen
44231 Kungälv

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info