Hoppa till sidans innehåll

Jukola 2018

2018-06-17 21:14
På lite olika vägar sammanstrålade tretton KOK-are i Hollola utanför Lathis i helgen för att försvara klubbens färger i Jukola.
  • Uppdaterad: 2018-07-17 09:52

Undertecknad flög upp till Helsingfors tillsammans med Elsa, Fritjof, Magnus, Marcus och Daniel. Det tog lite längre tid på flygplatsen än vad vi räknat med och vi var några hundra meter från TC när startskottet i Venla-kavlen small. Som tur var hade vi vår förstasträckslöpare Sabina redan på plats, vilket gav Elsa tillräcklig (om än knapp) tid att komma in i startfållan. Hon växlade sedan över till Isabella som i sin tur växlade till Johanna. Alla tjejerna genomförde stabila lopp och Kungälv slutade på en mycket hedrande 217:e plats (av drygt 1600). Även Jeannette (frivillig reserv) stod för en bra prestation när hon sprang 4:e-sträckan i Falköpings lag .

Elsa är fortfarande på väg!

Hela eftermiddagen var solig och varm. Vi som inte sprang höll oss mest i skuggan i vårt hyrda militärtält där vi alla övernattade. Med upphissade sidor fläktade det skönt och blev väldigt behagligt.

Det varma vädret och den mycket torra marken gjorde det väldigt dammigt både på TC och i löpstråken ute i skogen. Det översta marklagret i populära löpstråk drogs snabbt upp och exponerade den stenbundna botten vilket gjorde löpningen tung; samtidigt gick det förstås att hålla högre fart p.g.a. den enklare orienteringen när man håller sig i ett sådant stråk.

Dammig kvällssol.

Senare på kvällen var det dags för start i Jukola-kavlen, där Magnus hade första sträckan. Därefter följde Erik, Jussi, Hans, Marcus, Fritjof och Daniel. Uffe var på plats som coach och reserv. Inga större missar gjorde att vi klarade omstarten och landade på en klart godkänd 439:e plats. 

 

 Tröjorna är fortfarande vita, detta kort är alltså taget *innan* loppet.

Vid samlingen innan uppskattade vi våra löptider till elitens förväntade tider + 50%. Så brukar vi göra för att få en realistisk uppskattning av när varje löpare behöver gå upp och om vi klarar omstarten. I år landade den på att Fritjof skulle växla ut Daniel på sistasträckan 08:24, dvs 21 minuter före repet dras 08:45. Den faktiska växlingstiden landade på 08:24:03! Fantastiskt jobbat av hela laget, men nästa gång försöker vi slipa på de där extra tre sekunderna. 

Förra gången klubben ställde upp i Jukola och Venla var 2005 (såvitt undertecknad kunnat utröna). Då sprang Frida Steen, Luba Nilsson, Malin Christiansson och Kristin Ekdala in på en 175:e plats i Venla, och Martin Nilsson, Jan Granäng, Mats Christiansson, Uffe Pettersson, Björn Nilsson, Martin Karlsson och Martin Ekdala in på en 443:e plats i Jukola. Vi får hoppas att det inte dröjer ytterligare 13 år innan nästa gång vi åker till Finland och Jukola. Om inte förr så siktar vi åtminstone på Jukola 2022, då familjen Aumos finska klubb OK Trian står som arrangörer i Borgå.

Skribent: Erik Aderstedt
Epost: This is a mailto link

 

Lär dig orientera

Klubbens kläder

Hyr vår stuga

Kartor till försäljning

Avlysta områden

#kungälvsok
 
Samarbetspartners
 SM Sport

Skaffa nya orienteringskläder hos SIGN

Postadress:
Kungälvs OK - Orientering
Anders Thulin, Grepvägen 383
44244 Kungälv

Besöksadress:
Fontinvägen
44231 Kungälv

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info