KOK-seger under tredje etappen av O-Ringen - Kungälvs OK - Orientering - IdrottOnline Klubb
Hoppa till sidans innehåll
Foto: Olof Bjorkman

KOK-seger under tredje etappen av O-Ringen

2018-07-26 08:45
Efter en dags uppehåll återupptogs O-Ringen med den tredje etappen under gårdagen. Trots att det var oerhört varmt var det många som njöt i den fantastiska terräng man fick uppleva. I Kungälvs OK fick vi en etappseger genom Roger Borg i PreO.
  • Uppdaterad: 2018-07-31 07:53

Oj, vilken terräng arrangörerna bjöd på igår! De längre banorna hade sin start högst uppe på ett berg med flera hundra meters sikt men med väldigt lite detaljer att gå på. Det var en strapats att ta sig till startplatsen där man fick 100 meters stigning de sista 400 meterna, men när man väl kom upp så var det helt klart värt mödan. Tidigare i veckan har jag haft problem med kullersten, så väl dold som synlig, men uppe på berget lös de med sin frånvaro och äntligen kunde man sträcka ut lite. Men det gällde samtidigt att lägga band på sig, för trots den goda löpbarheten måste man hålla igen för det fanns ingenting stort att orientera efter, utan det blev mycket kompassriktningar och att beta av de smådetaljer man sprang förbi.

För egen del blev det en lite konstig orienteringsdag. Efter att ha gått helt OK med bara några småkrokar och med chans på att gå under de magiska 10 min/km stötte jag på en kvinna som låg och kved vid min nionde kontroll. Hon hade vridit sönder sitt knä när hon tagit sig ner för en liten brant och kunde inte längre ta sig fram för egen maskin. Det var bara att avbryta och hjälpa henne ner till sjukvården, haltandes med mig som stötta genom den otillgängliga terrängen. Det gick inte fort men vi lyckades komma ner till slut och jag kunde lämna över henne till sjukvårdarnas trygga händer för att sedan lomma tillbaka till målet. I och med det har jag inget slutresultat att se fram emot, men vad gör det när det handlar om att hjälpa en medmänniska i nöd? Hade jag varit i hennes sits hade jag också velat att någon la sitt lopp åt sidan och hjälpte mig.

Resultmässigt har vi flera som går bra i sin klass. I D60 Motion har vi exempelvis en rejäl klubbfajt i Lena Bergstrand vs Mona-Lisa Jansson där de inför dagens etapp ligger fyra respektive femma i Lenas favör. Lite längre ner i fältet i H21 stångas Pontus Jansson och Aron Laurell Håkansson sinsemellan. Aron var starkast de första två etapperna men under gårdagens medeldistans vände Pontus på steken och leder nu dusten med fem minuter. Det kommer bli spännande ända in i mål där jaktstarten i morgon kommer fälla avgörandet.

Karl Aderstedt Althoff, som jagar sin tredje raka O-Ringenseger, har haft det lite svårt hittills i veckan och har inte riktigt fått till det. Efter att ha inlett bra med en tredjeplats har han gått lite sämre två etapper i rad och har halkat ner till en ändock väldigt fin niondeplats i H12. Upp till toppen är det åtta minuter, vilket kanske är på gränsen till vad som är möjligt att ta igen med segrartider på 18-20 minuter per lopp. Men det är två etapper kvar och nu börjar det dra ihop sig vilket gör att det blir nerver inblandade. Karl känns avslappnad och revanschlusten, dessutom har han inget att förlora längre så förhoppningsvis kan han slänga av sig pressen och göra ett så bra lopp han tidigare visat att han har kapacitet till och så får vi se hur långt det räcker.

Parallellt med orienteringslöpningen pågår även PreO där vi har Roger Borg som ensam representant från klubben. Och som han representerar! Igår smällde han till med att ta hem etappsegern efter att ha gått helt utan fel varken på banan eller i tidskontrollen. Detta firades givetvis med tårta och långbord i kvällningen på campingen. I och med segern klättrar han upp till fjärde plats i sammandraget. Det lovar gott för historiskt sett är det torsdagen som är Rogers dag, det är då han tidigare tagit sina etappsegrar. Kanske kan vi få tårta idag också?

Och Robin Nyqvist har äntligen hittat en hawaii-orienteringströja i sin storlek. Han har muttrat hela veckan över att de bara finns i S och sen i L och XL men igår hittade jag en i M på tävlingen så jag överraskade honom med att lägga ner en i hans väska när han var ute och sprang. Så trots att loppet kanske inte var hans bästa var han sprudlande lycklig ändå.

Idag fortsätter O-Ringen med samma arena och terräng som igår. Många vittnade om att gårdagens etapp kan ha varit den bästa etappen någonsin i O-Ringens historia så man ser fram emot att få ta del av dagens utmaningar trots den värme som kommer hänga över oss.

Heja Karl, heja Roger, heja Kungälvs OK!

Topp-20 Etapp 3

Klass Plats Namn
H40 Motion 2 Christian Stiernstedt
D60 Motion 3 Mona-Lisa Jansson
D60 Motion 6 Lena Bergstrand
H10 13 Vidar Ekdala
H60 Kort 14 Ulf Petersson
D75 Kort 14 Gullbritt Grönberg
Etappstart-U1 16 Oliver Stiernstedt

 

Topp-20 Totalt

Klass Totalt Namn
D60 Motion 4 Lena Bergstrand
D60 Motion 5 Mona-Lisa Jansson
H12 9 Karl Aderstedt Althoff
H40 Motion 12 Christian Stiernstedt
D75 Kort 13 Gullbritt Grönberg

 

Skribent: Olof Björkman
Epost: Adressen Gömd

 

Lär dig orientera

Klubbens kläder

Hyr vår stuga

Kartor till försäljning

Avlysta områden

#kungälvsok
 
Samarbetspartners
 SM Sport

Skaffa nya orienteringskläder hos SIGN

Postadress:
Kungälvs OK - Orientering
Anders Thulin, Grepvägen 383
44244 Kungälv

Besöksadress:
Fontinvägen
44231 Kungälv

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info