Hoppa till sidans innehåll

Klubbresa till Nordjysk 2-dagars

2017-03-14 15:22
Efter en lång vinter kom äntligen orienteringssäsongen igång ordentligt när årets traditionella resa till Nordjysk 2-dagars i Danmark genomfördes helgen som gick. Kungälvs OK fick se ett flertal fina placeringar med bland annat en dubbelseger i D20A.
  • Uppdaterad: 2017-03-28 09:38

Det börjar bli något av en tradition bland medlemmarna att man gemensamt tar färjan över till Danmark för att springa Nordjysk 2-dagars som första tävling för året. I år arrangerades tävlingarna i Blokhus och med gemensam inkvartering på hotell i anknytning till tävlingarna blir resan såväl tävlingsupptakt som en social upplevelse för de som åker med.

Väntan på att gå på färjan.

Johanna Nilsson, som i fjol tillsammans med sina klubbkamrater i klassen, var framgångsrik i D16 har i år lagt ungdomsåren bakom sig och återfinns numera i juniorklasserna. I Danmark visade hon att den goda formen konserverats riktigt väl under vintern och slog till med vinst i D20A under såväl lördagen som söndagen.

- Jag tyckte att banan i lördags var mycket fartfylld men lång och bökig med grönområden på vissa ställen. Sedan hade vi nästan halva banan ute på sanddynerna vilket gjorde det extra kämpigt att springa på fort. När det kommer till tekniken satt den nästan helt, bara några småmissar på sina ställen. På söndagen gick det ännu snabbare och lättare att springa, sanddynerna var mer lättlöpta och jag kom upp i en hög hastighet snabbt och fick in orienterings-flytet likaså, kommenterar Johanna sina insatser.

Fast äventyret i Danmark höll på att sluta redan på kajen i Göteborg för Johannas del när hon försökte äntra färjan.

- Vi hade bommat att ta med passet till mig då vi trodde sedan tidigare erfarenheter att ID-handling eller moppekort räckte. Men nya regler hade införts så man måste ha EU-stjärnor runt flaggan eller hur det nu var…

Strulet gjorde att hon och hennes familj missade den bokade färjturen, men man lyckades reda ut situationen och kom med nästa överfart istället som tur var.

MålspurtAndra ungdomar som lyckades ta hem segrar under helgen var Sabina Aumo i D14A med vinst under lördagens långdistans och Karl Aderstedt Althoff etta i H12A på medeldistansen under söndagen. Även Kajsa Rasks och Lisa Börnstedts elitdebuter(?) i D20E är värt att nämnas, där båda gjorde bra insatser mot betydligt äldre motstånd.

- Jag tyckte att banan igår var ganska enkel och lättlöpt. Det var mycket stiglöpning och endast en liten del av vår bana var på sanddynerna. Jag gjorde några små missar, men annars gick det väldigt bra, berättade Sabina efter sitt segerlopp.

Till sist skall vi även komma ihåg Robin Nyqvists framfart i skogen. Robin, som haft långvariga bekymmer med en trilskande fot, är nu så återställd att han kan ställa sig på startlinjen igen. En andraplats med ynka 17 sekunder upp till segraren följdes upp med karriärens första(?) seger på söndagen i H21C.

- Det var en trevlig helg med mycket skratt, säger Robin. Jag kan kanske inte påstå att varken banorna, terrängen eller motståndet i klassen var någon större utmaning. Utmaningen var helt och hållet min egen fysik, som inte är på topp direkt. Men nu känns foten betydligt bättre efter bättre experthjälp med både träningsinstruktioner och nya ilägg för skorna. Nu blir det till att långsamt jobba sig uppåt igen. Detta blev en bra start på säsongen för mig och min fot.

Tack alla för en fantastisk helg!

Kartprov från medeldistansen

Topp-10 KOK-resultat lördag   Topp-10 KOK-resultat söndag
Plac Namn Klass   Plac Namn Klass
1 Sabina Aumo D-14A   1 Karl Aderstedt Althoff H-12A
1 Johanna Nilsson D-20A   1 Johanna Nilsson D-20A
2 Elias Forssten Beg2   1 Robin Nyqvist H21C
2 Robin Nyqvist H21C   2 Sören Börnstedt Aaben4
3 Jeanette Aumo D40A   3 Jeanette Aumo D40A
3 Jussi Aumo H45A   3 Eva Nilsson D45B
3 Sören Börnstedt Aaben4   4 Trond Forssten H-12B
3 Eva Nilsson D45B   5 Jussi Aumo H45A
4 Marcus Wetter Aaben2   5 Sabina Aumo D-14A
5 Karl Aderstedt Althoff H-12A   5 Elina Hanson D-20A
5 Elina Hanson D-20A   6 Staffan Asplund H55AK
6 Fritjof Aderstedt Althoff H-14A   6 Elias Forssten Beg2
6 Linda Wetter Aaben3   10 Elsa Aderstedt Althoff D-16A
9 Erik Aderstedt H40A   10 Nelly Groth Beg2
9 Anna Berlin D40A        
9 Rasmus Granäng H-10A        
10 Björn Groth H45A        
10 Sofia Hanson D45B        


Klubbresultat lördag
| Klubbresultat söndag

Se även:

Bilder från lördagen | Bilder från söndagen

Film från lördagen:


Film från söndagen:

Skribent: Olof Björkman
Epost: This is a mailto link

Nybörjarkurs i orientering för vuxna

Lär dig orientera

Klubbens kläder

Klubbens stugor

Kartor till försäljning

Avlysta områden

 
Samarbetspartners
 SM Sport

Skaffa nya orienteringskläder hos SIGN

 

Postadress:
Kungälvs OK - Orientering
Carina Langmoen, Nämndemansvägen 9
44250 Ytterby

Besöksadress:
Fontinvägen
44231 Kungälv

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info