Dubbla segrar på Hallands 3-Dagars - Kungälvs OK - Orientering - IdrottOnline Klubb
Hoppa till sidans innehåll

Dubbla segrar på Hallands 3-Dagars

2018-07-17 09:52
Två slutsegrar blev resultatet för Kungälvs OK i genrepet inför O-Ringen när Halland 3-Dagars genomfördes i Halmstad helgen som gick. Karl Aderstedt Althoff tog hem H12 och Andre Alexandersson gjorde detsamma i H80.
  • Uppdaterad: 2018-07-17 09:52

Högsommarvärmen gjorde ett litet uppehåll när Hallands 3-Dagars avgjordes i Halmstad helgen som gick. Vi har knappt sett ett moln sedan i maj, men efter en stekhet fredagsetapp blev både lördagen och söndagen inbäddad under ett molntäcke vilket var rätt behagligt att springa i.

Bäst tävlingsmässigt lyckades Karl Aderstedt Althoff och Andre Alexandersson som tog betryggande segrar i H12 respektive H80 för Kungälvs OKs del. Efter en etappseger och en andraplats gav sig Karl ut med fem minuters försprång på jaktstarten, ett försprång han utökade med ytterligare tre minuter i mål. Andre Alexandersson hade även han en klar ledning i sin klass genom två etappsegrar och kunde defilera i mål.

I övrigt hade Johanna Nilsson och Elsa Aderstedt Althoff tätkänning i D18 inför jaktstarten, men lyckades inte jobba sig ikapp utan slutade fyra respektive sjua.

Evelina på väg till första kontrollen

För egen del känner jag mig rätt nöjd med min insats. I mitt fall handlar det inte om att nå några stora framgångar utan snarare att ta sig i mål utan att ha haft det alltför svettigt på vägen. Framförallt är ambitionen att orka med fem dagar i nästa vecka och med ett sent träningsuppvaknande i början av sommaren var det lite spänt att få hur kroppen skulle reagera på tre lopp på kort tid. Glädjande nog fick jag ett hyggligt formbesked och gjorde till och med min bästa insats under sista etappen när kroppen borde varit som mest sliten. Om jag kan fila bort den där obligatoriska fyraminutersbommen kan det bli riktigt bra under O-Ringen, med mina mått mätt.

 Luba spurtar i mål

I övrigt är Hallands 3-Dagars en väldigt trevlig tävling för den som vill prova på att springa en flerdagarstävling med allt det innebär. Allt är bra ordnat och arenan och campingen är på promenadavstånd från varandra. Klubbarna har arrangerat tävlingen i många år och det märks att de fått rutin över vad som behöver göras. För den som känner sig osäker på att ge sig på O-Ringen med dess enorma storlek kan Hallands 3-Dagars vara ett bra smakprov.

Sista kvällen innan hemfärd dukades ett långbord upp i Kungälvs läger med godsaker, dryck och trevligt sällskap. Några spelade spel medan andra bara jämförde erfarenheter från skogen.

Långbord

Efter tre etapper i Halland samlade vi ihop våra saker, packade in och tog oss hem igen för att ladda om inför O-Ringen i Örnsköldsvik. På söndag inleds årets stora händelse med 51 medlemmar från Kungälvs OK på startlinjen. Vi ses där!

Joel klättrar upp för ett berg

Hans ger sig inte i en spurt

Skribent: Olof Björkman
Epost: This is a mailto link

 

Lär dig orientera

Klubbens kläder

Hyr vår stuga

Kartor till försäljning

Avlysta områden

#kungälvsok
 
Samarbetspartners
 SM Sport

Skaffa nya orienteringskläder hos SIGN

Postadress:
Kungälvs OK - Orientering
Anders Thulin, Grepvägen 383
44244 Kungälv

Besöksadress:
Fontinvägen
44231 Kungälv

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info