Hoppa till sidans innehåll

Fina kungälvs-resultat under helgens mästerskapstävlingar

2017-09-19 11:05
Det var mästerskapshelg på flera håll under helgen som gick där flera av Kungälvs OKs löpare gjorde mycket bra ifrån sig. I Finland var Sabina Aumo snubblande nära att ta sig upp på pallen under mästerskapen i sprint.
  • Uppdaterad: 2017-09-19 11:33

Mästerskapstävlingar i orientering överallt, det var så det såg ut under helgen som gick. Och det var gröngul representation på de flesta av dem. Uppe i Umeå samlades 15- och 16-åringar för att göra upp om titlarna under Ungdoms-SM. Helgen inleddes med sprintdistans under fredageftermiddagen där Hanna Gabrielsson navigerade så bra i gränderna att hon sprang in på sextonde bästa tid av 111 startande i klassen för 15-åringar. Mycket bra, men så har hon genom åren visat sig vara riktigt vass på just sprint också. Även Ellika Groth (21:a) och Elsa Aderstedt Althoff (28:a) gjorde bra ifrån sig i 16-årsklassen.

USM fortsatte under lördagen med långdistans där Isabella Aumo var vassast av de fyra gröngula på plats när hon sprang in på en femtondeplats av 82 startande i 16-årsklassen. Strax bakom placerade sig Elsa Aderstedt Althoff och Ellika Groth på 25:e respektive 30:e plats.

Helgen avslutades för tjejerna i Umeå med en stafett med lag sammansatta över klubbgränserna inom samma distrikt. Här lyckades Isabella Aumos lag bäst med en tolfteplats.

Johanna Nilsson

I Örebro samlades sverigeeliten för att kämpa om titeln i långdistans med kval under lördagen och finaler på söndagen. I 18-årsklassen deltog Johanna Nilsson och Lisa Börnstedt där Johanna lyckades ta sig till A-final under kvalet. En lyckad A-final senare hade hon sprungit in på femtonde bästa tid. Med tanke på att Johanna är förstaårsjunior och därför året yngre än de flesta andra är det en riktigt bra prestation.

***

Sabina AumoMen bäst under helgen måste man säga att Sabina Aumo lyckades. I finska mästerskapen i Helsingfors var det sprintdistans under söndagen med kval på morgonen. Inte helt  utan dramatik för hennes del. Pappa Jussi berättar.

Sabbes kval började svårt. Hennes Emit-bricka (som man stämplar med, red.anm) var död och hon var tvungen att lita på pappersbackupen på undersidan. Så hon hade sprungit hela vägen och hållit fast pappret med fingret för att inte tappa den. Utan den kunde hon inte bevisa att hon varit på alla kontroller.

Men orienteringsmässigt hade hon inga problem utan sprang in på tredje bästa tid och gick därmed utan bekymmer till A-finalen.

I finalen startade hon urstarkt och det såg riktigt bra ut länge. Med två kontroller kvar låg hon på tredje plats med bara fem sekunder upp till täten. Tyvärr läste hon fel på väg till näst sista kontrollen och var på väg in i en återvägsgränd. Det tog dryga halvminuten att reda ut det misstaget, vilket gjorde att löparen strax bakom gick förbi henne. Men tiden räckte ändå till en fantastisk fjärdeplats i klassen för fjortonåringar där alla de bästa finländska löparna var med. Gratulerar!

Skribent: Olof Björkman
Epost: This is a mailto link

Fixardag i KOK-Punkten

Lär dig orientera

Klubbens kläder

Hyr vår stuga

Kartor till försäljning

Avlysta områden

#kungälvsok
 
Samarbetspartners
 SM Sport

Skaffa nya orienteringskläder hos SIGN

Postadress:
Kungälvs OK - Orientering
Anders Thulin, Grepvägen 383
44244 Kungälv

Besöksadress:
Fontinvägen
44231 Kungälv

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info