Het fortsättning på O-Ringen - Kungälvs OK - Orientering - IdrottOnline Klubb
Hoppa till sidans innehåll
Foto: Olof Bjorkman

Het fortsättning på O-Ringen

2018-07-24 14:19
Det blev en svettig andra etapp av årets O-Ringen där solen och tung men fin terräng gjorde dagen tuff för löparna. Dagen avslutades med långbord för många klubbar i den sköna sommarkvällen medan solen gick ner bakom bergen.
  • Uppdaterad: 2018-07-26 08:44

O-Ringen fortsatte igår morse på samma arena som första etappen. Efter att Kungälvs OK haft det sena startblocket på söndagen fick man det tidiga igår, vilket gjorde att man fick sätta veckarklockan för att inte försova sig. En lätt dimma låg över området när man drog upp rullgardinen vid sextiden, en dimma som lättade allteftersom solen strålar värmde.

Med samma arena blev det naturligt att löparna utsattes för samma terrängtyp även denna dag för de flesta. Kartan var angränsande till gårdagens där de yngre banorna placerades i ett stigrikt och lite mer flackare landskap medan de äldre blev uppdragna i bergen även denna dag. Det måste sägas att det är väldigt vackert uppe på höjderna där man får riktigt fin orientering med mycket detaljer. Det gäller att hålla hårt i kartan så man inte tappar bort sig, för detaljrikedomen kan lätt leda till att man förvirrar sig om man inte håller koncentrationen uppe.

Störst av intresse här är utan tvekan Karl Aderstedt Althoffs framfart i skogen. Efter att ha inlett veckan med en fin tredjeplats i H12 gick det lite sämre för honom under gårdagen där han placerade sig först på en sextonde plats efter att ha gjort några krokar längsmed vägen. Max Österberg från Gustavsbergs OK var snabbast även denna dag och drygade ut sin ledning något medan Karl återfinns på en sjätteplats i totalen, fem minuter bakom. Det är en bit upp, men det är inget som är omöjligt att ta igen på de tre etapper som är kvar. När det börjar dra ihop sig blir nerver inblandade och då kan vad som helst hända. Det ska bli spännande att se hur det artar sig.

Gårdagen var väldigt varm där många grinade illa på upploppet och vattenutdelarna fick slita hårt för att förse alla med vatten. Det var tufft ute på kalhyggena och med ofta tunga motlut var det rejält kämpigt ute i skogen. Vi som startade tidigt hade en liten fördel i att daggen fortfarande låg kvar, så det var nästan befriande när man hade chansen att springa igenom ett grönområde och kläderna blev blöta för en stund.

Under kvällen dukade vi likt de flesta andra klubbar ett långbord och åt middag tillsammans. En lokal pizzabagare fick se sin omsättning rejält utökad denna dag när en beställning till ett helt kompani dök upp. Efter lite diskussion om vem som beställt vad kunde alla avnjuta såväl mat som trevligt sällskap medan solen sjönk bakom bergen.

Idag har vi vilodag, om man bortser från eliten som kör sprinttävling i centrum under eftermiddagen.

Topp 20 på etapp 2

Klass
Plac
Namn
D60 Motion 6 Lena Bergstrand
D40 Motion 11 Ulla Einarsson
D60 Motion 11 Mona-Lisa Jansson
D75 Kort 13 Gullbritt Grönberg
H12 14 Karl Aderstedt Althoff

Topp 20 totalt

Klass Total
Namn
D60 Motion 5 Lena Bergstrand
H12 6 Karl Aderstedt Althoff
D60 Motion 10 Mona-Lisa Jansson
D75 Kort 14 Gullbritt Grönberg

Skribent: Olof Björkman
Epost: Adressen Gömd

 

Lär dig orientera

Klubbens kläder

Hyr vår stuga

Kartor till försäljning

Avlysta områden

#kungälvsok
 
Samarbetspartners
 SM Sport

Skaffa nya orienteringskläder hos SIGN

Postadress:
Kungälvs OK - Orientering
Anders Thulin, Grepvägen 383
44244 Kungälv

Besöksadress:
Fontinvägen
44231 Kungälv

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info