Hoppa till sidans innehåll

KOK-Stugan såldes idag

2017-04-20 20:41
Tidigare i år lades KOK-Stugan ut till försäljning. Idag bytte stugan ägare. "Styrelsen är väldigt nöjd med hur försäljningen förlöpt tillsammans KOK-stugekommittéen och mäklaren", säger Stefan L Johansson till hemsidan.
  • Uppdaterad: 2017-04-20 20:56

Klockan 12.30 idag blev det klart. KOK-Stugan säljs till en privatperson efter att vederbörande lagt högsta budet. Det var flera intressenter inblandade i budgivningen, vilket gjorde att köpesumman hamnade på en bit över utgångsbudet.

- Budgivningen slutade på 2,1 miljoner kronor till slut. Det ger klubben ett bra tillskott till klubbkassan. Styrelsen är väldigt nöjd med resultatet av försäljningen, kommenterar ordförande Stefan L Johansson.

Köparen har deklarerat att stugan fortsättningen kommer användas som sommarbostad. Tillträde sker den 17 maj i år.

I och med försäljningen får klubben nu ett ekonomiskt utrymme för nya satsningar. Hur man väljer att hantera pengarna är inte klart ännu.

- Frågan diskuterades under gårdagens styrelsemöte och vi kommer inleda ett arbete tillsammans med våra kommittéer och medlemmar om hur vi skall gå tillväga, säger Stefan.

Att klubbstugan i Svartedalen skulle säljas var klart sen tidigare efter beslut på årsmötet. Visst kan man tycka att det känns lite moloket att den nu försvinner från klubbens verksamhet, men ser man krasst på saken så var det det mest naturliga. Stugan har använts allt mindre genom åren och med tanke på hur skogen avverkats i dess närhet sågs det inga möjligheter att nyttja den i högre grad på många år. Med tanke på det underhåll stugan kräver måste den användas motsvarande för att det skall kunna motiveras att ha den kvar. Man kan inte behålla stugan av nostalgiska skäl och en försäljning var därför det enda rimliga.

- KOK-Stugan har tjänat oss väl genom åren och det finns många minnen därifrån. Det är några uthyrningar kvar som skall avverkas, sedan lämnar vi över KOK-Stugan i nya händer, avslutar Stefan L Johansson.

Skribent: Olof Björkman
Epost: This is a mailto link

Nybörjarkurs i orientering för vuxna

Lär dig orientera

Klubbens kläder

Klubbens stugor

Kartor till försäljning

Avlysta områden

 
Samarbetspartners
 SM Sport

Skaffa nya orienteringskläder hos SIGN

 

Postadress:
Kungälvs OK - Orientering
Carina Langmoen, Nämndemansvägen 9
44250 Ytterby

Besöksadress:
Fontinvägen
44231 Kungälv

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info