O-Ringen är över för den här gången - Kungälvs OK - Orientering - IdrottOnline Klubb
Hoppa till sidans innehåll

O-Ringen är över för den här gången

2018-07-31 07:53
I fredags avrundades årets O-Ringen i Örnsköldsvik efter en oerhört fin vecka med krävande men rolig terräng, vackert väder och perfekt boende. Många vittnar om att årets arrangemang var ett av de bästa någonsin.
  • Uppdaterad: 2018-08-02 09:51

Några dagar har gått efter det att O-Ringen i Örnsköldsvik avslutades och det är dags att runda av tävlingen. Det är lätt att konstatera att årets upplaga blev oerhört lyckad med ett nästintill felfritt arrangemang, bra camping med nära till allt, väldigt fin terräng (och synnerligen tuff) och oerhört vackert väder.

Arrangören hade två campingalternativ, ett mer traditionellt på gräs en bit utanför stan och ett i centrum där man skapat uppställningsytor därhelst det fanns möjlighet lite här och var. Kungälvs OK hade turen att bli placerade alldeles O-Ringentorget vid Fjällräven Center ovalt runt en fotbollsplan alldeles vid havet, vilket uppskattades av våra yngre medlemmar som kunde röra sig fritt och ta ett bad nästan närsomhelst så länge det fanns någon vuxen som kunde övervaka.

- Bästa campingplatsen vi haft under de oringen jag varit med på! Nära till allt och att det dessutom gick att bada från bryggorna i båthamnen var ju toppen i detta vädret, säger Karin Althoff.

Mina starkaste intryck att ta med mig är det där berget vi fick klättra upp på väg till start under tredje etappen. Vi fick en klättring på 100 meter för att komma upp på toppen, men oj vad det var värt det! I och med det fick vi några kilometer orientering i orörd terräng utan nästan några detaljer alls, än mindre några stigar. Det fanns inget greppbart att följa, utan det var bara att ta kompassriktning och beta av de stenar och punkthöjder man passerade. Än värre blev det när skulle ta stup i medlut från det berget. Jag har nog aldrig utsatts för svårare orientering, men oj vad roligt det var! Jag skulle kunna stanna på det där berget i evigheter.

- Svåra banor som inte blev lättare av att det var så varmt & svettigt att man hade svårt att tänka. Och som gjorde att jag gärna sprang längs stråk som gick i skuggan och inte dit jag skulle, säger Karin Althoff.

- Fint att "springa" uppe på hällarna, fantastisk utsikt för oss som hann titta på detta och delvis apsvårt på vägen ner, fyller Sofia Hanson i.

Resultatmässigt har det gått rätt hyggligt för Kungälvs OKs medlemmar där Lena Bergstrand och Mona-Lisa Jansson hade en rejäl dust sinsemellan i D60 Motion hela veckan. Men genom en etappseger på torsdagsetappen grundlade Lena den interna segern och höll undan hela vägen in i mål där Lena och Mona-Lisa slutade på fjärde respektive femte plats.

Jag har skrivit en del om Karl Aderstedt Althoffs framfart i veckan. Med tanke på hans tidigare prestationer så finns det ett stort intresse i att följa honom, men tyvärr fick han det inte att stämma denna gång och slutade till slut på 27:e plats. Men det spelar ingen roll, vi vet vad Karl går för ändå.

Nu har det gått några dagar sedan man kom hem från Örnsköldsvik. I vårt fall åkte vi raka vägen hem, men vi hann med att ta ett stopp vid Höga Kusten-bron och sett beundra utsikten. Andra skulle ta omvägar hem och se sig om lite när man ändå är uppe i Norrland. Men nu är vardagen tillbaka efter en underbar, men kort, vecka under O-Ringen. Ulf Gabrielsson summerar veckan fint.

-  Utmanande och krävande banor i värmen. Hade gärna fullföljt hela veckan. Framförallt sista etappen, men för övrigt är jag helnöjd. GOFs seger i Bagheerastafetten ger mig rysningar fortfarande. Den härliga gemenskapen på vårt lilla torg bland både ung som gammal KOKare glömmer man inte. Det fanns många anledningar till att gå in under ”vårt lilla tak” (vi hade ställt några träbord under ett partytält i mitten av vår oval, red. anm.) med kartgenomgångar, brädspel, långbord eller bara en helt vanlig social stund. Helt klart värt att minnas. Det är gött att vara KOKare!

Topp-50 i Kungälvs OK

Klass Plac Namn
PreO Pre-A 3 Roger Borg
D60 Motion 4 Lena Bergstrand
D60 Motion 5 Mona-Lisa Jansson
H40 Motion 11 Christian Stiernstedt
D75 Kort 12 Gullbritt Grönberg
H60 Kort 15 Ulf Petersson
D40 Motion 18 Ulla Einarsson
H11 25 Axel Ekdala
H55 Motion 25 Sven-Olof Pålsson
H12 27 Karl Aderstedt Althoff
H45-2 31 Björn Groth
D18 Elit 32 Johanna Nilsson
H21-2 36 Pontus Jansson
H45-2 40 Erik Aderstedt
H17-20 Kort 41 Benjamin Gabrielsson
H10 42 Vidar Ekdala
D40 49 Hanna Rangert

Skribent: Olof Björkman
Epost: Adressen Gömd

 

Lär dig orientera

Klubbens kläder

Hyr vår stuga

Kartor till försäljning

Avlysta områden

#kungälvsok
 
Samarbetspartners
 SM Sport

Skaffa nya orienteringskläder hos SIGN

Postadress:
Kungälvs OK - Orientering
Anders Thulin, Grepvägen 383
44244 Kungälv

Besöksadress:
Fontinvägen
44231 Kungälv

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info