Hoppa till sidans innehåll

Pepparkaksjakten avgjordes i högsommarvärme

2017-05-28 09:11
I fredags välkomnade Kungälvs OK större delen av sverigeeliten i PreO för att utsättas för utmaningar i skogen strax norr om Kungälv. I riktig högsommarvärme tog Stig Gerdtman från Vingåkers OK hem segern i elitklassen.
  • Uppdaterad: 2017-06-07 10:47

Det är en intensiv helg för de som tävlar i PreO med tre tävlingar på tre dagar. I fredags inleddes helgen med Pepparkaksjakten där de tävlande utsattes för banläggare Roger Johanssons utmaningar. För den oinvigde såg det ut som om det fanns en hel del att fundera på, för man såg många tävlande med rejält skrynkliga pannor som vandrade av och an för att se skärmarna ur alla möjliga vinklar innan beslut togs.

Som grädde på moset bjöd moder Natur på absolut bästa möjliga väder med strålande solsken och en temperatur som om det vore högsommar.

I elitklassen tog Stig Gerdtman (Vingåkers OK) hem segern på samma poäng som Geir Myhr Øien (Ringsaker OK), William Rex (OK Landehof) och Sigurd Dæhli (Løten OL) men med bättre tid.

Ett yngre gäng tjejer från Åmåls OK fick för första gången prova på disciplinen. Först fick de en genomgång i Fontin för att sedan få gå sin premiärtävling i C-klassen.

Resultat hittar du på Eventor

Igår fortsatte tävlingshelgen i Tolered för att avslutas i Skene idag.

Undertecknad med sjuårig son tog sig en promenad under Pepparkaksjakten bestyckad med varsin kamera. Här är bildresultaten från min och Joels tur.

Skribent: Olof Björkman
Epost: This is a mailto link

HittaUt 2017

Lär dig orientera

Klubbens kläder

Klubbens stugor

Kartor till försäljning

Avlysta områden

#kungälvsok
 
Samarbetspartners
 SM Sport

Skaffa nya orienteringskläder hos SIGN

 

Postadress:
Kungälvs OK - Orientering
Anders Thulin, Grepvägen 383
44244 Kungälv

Besöksadress:
Fontinvägen
44231 Kungälv

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info