Tuff inledning av årets O-Ringen - Kungälvs OK - Orientering - IdrottOnline Klubb
Hoppa till sidans innehåll

Tuff inledning av årets O-Ringen

2018-07-22 22:40
Löparna utsattes för en fysisk tuff etapp när O-Ringen sparkade igång i Örnsköldsvik idag. Med branta sluttningar och kullerstensfält var det väldigt påfrestande att ta sig fram. Bäst inledde Karl Aderstedt Althoff med en tredjeplats i H12.
  • Uppdaterad: 2018-07-24 14:19

Torkan har blivit ett problem den sista tiden med ideliga bränder, det har inte undgått någon. Här i Örnsköldsvik är det en brand som rasar ungefär 6 mil från staden. Därför var det nog många som drog en lättnads suck när rullgardinen drogs upp i morse och det regnade rätt friskt från skyn. Dessutom har värmen känts påfrestande de senaste dygnen, så en svalkande regnskur under första etappen av O-Ringen var nog välkommen i dubbel bemärkelse.

Idag inleddes som sagt årets upplaga av O-Ringen. I programtidningen kunde man läsa att det skulle bli stark kupering där löparna skulle få en rejäl stigning direkt efter start och banläggaren gjorde ingen besviken. För undertecknad, som inte riktigt kom igång med träningen i tid, blev det ett kraftprov att ta sig an de branta sluttningarna – såväl uppför som nedför. Med en gammal vrickning som spökar i ena foten har man blivit lite ängslig över var man sätter fötterna, vilket påverkar hastigheten när tyngdlagen arbetar med en istället för mot. Att någon placerat ut kullerstenar mest överallt när terrängen planade ut gjorde inte löpbarheten bättre. Och min löptid blev därefter. Fördelen med att det går lite långsamt är att det är lätt att hålla koll på var man är och bommarna uteblir. Men min tid blev rätt diger så det känns som en ganska klen tröst. Det är bara att konstatera att man måste vara rätt genomtränad för att bemästra den här terrängen och där man inte riktigt för närvarande.

En som däremot inte hade några bekymmer med dagens förhållande var Karl Aderstedt Althoff i H12. Med två totalsegrar i O-Ringen på två år i ryggen inledde han jakten på trippeln med en tredjeplats, 1:29 efter segrande Max Österberg från Gustavsbergs OK. En riktigt bra inledning där han bara gjorde en liten bom på sjätte kontrollen. I övrigt ett kontrollerat lopp. Han var nöjd med sin insats och tyckte att han hade de två före honom inom räckhåll. En av hans tuffaste konkurrenter, Marcus Lamm från Frölunda OL, missade att stämpla en kontroll och blev diskvalificerad och är därmed borta i sammandraget för resten av veckan. Måste kännas tråkigt att försvinna första dagen när man är en av de favorittippade i klassen. Ja, överhuvudtaget för den delen.

En annan bra öppning gjorde Axel Ekdala i H11 där han sprang in på 15:e plats drygt fyra minuter segraren. 

Parallellt med O-Ringen i traditionell orientering pågår även PreO där Kungälvs OK representeras av Roger Borg. Roger inledde veckan med en helt OK elfteplats trots några småslarviga misstag ute i skogen. 

Större delen av Kungälvs OKs medlemmar bor på den centrala campingen ett stenkast från O-Ringentorget och precis i anslutning till centrum. Havet är precis utanför knuten med mycket behaglig badtemperatur och man hittar minigolf, skatepark bara en liten bit härifrån så det finns mycket att göra för våra unga deltagare. Mest nyttjade är fotbollsmålen som fanns på den plan vi bor på, där de har tvingats flyttas allteftersom campingen fyllts på med husvagnar och husbilar. Nu står de på en avskild plats och man kan se kalabikartade fotbollsmatcher med odefinierade antal ungar som springer på alla bollar och skjuter på allt. Inget gröna fältets schack, där inte!

I morgon fortsätter tävlingarna med ny etapp på samma Arena som idag. Därmed blir det samma terräng ännu en gång. Vi får se hur det går då.

På återhörande!

 

Topp-20 i KOK.

Klass
Pl
Namn
H12 3 Karl Aderstedt Althoff
Medelsvår 3,3 7 Claes - Göran Norlin
D60 Motion 8 Lena Bergstrand
H40 Motion 11 Christian Stiernstedt
D60 Motion 11 Mona-Lisa Jansson
PreO Pre-A 11 Roger Borg
D75 Kort 13 Gullbritt Grönberg
H65 Kort 13 Thore Jansson
H11 15 Axel Ekdala
U1 16 Isabella Stiernstedt

Skribent: Olof Björkman
Epost: This is a mailto link
  1. Bra jobbat Karl! Jag har vandrat där uppe så jag vet hur slitsamt det är. /Eivor

    (Eivor Steen-Olsson 2018-07-23 kl 11:02) Anmäl
  2. Tack Olof, för en intressant och väl formulerad redovisning av E1 i Ö-vik. Bildmaterialet ihop med texten gör att man nästan känner sig vara med där uppe. Lycka till.

    (Leif Andersson 2018-07-23 kl 08:58) Anmäl

 

Lär dig orientera

Klubbens kläder

Hyr vår stuga

Kartor till försäljning

Avlysta områden

#kungälvsok
 
Samarbetspartners
 SM Sport

Skaffa nya orienteringskläder hos SIGN

Postadress:
Kungälvs OK - Orientering
Anders Thulin, Grepvägen 383
44244 Kungälv

Besöksadress:
Fontinvägen
44231 Kungälv

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info