Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från Svenska Bowlingförbundet


När en omgång i herrarnas elitserie är kvar på söndagen så är slutspelslagen klara. Det blir Pergamon, Clan, Jösse och Stureby som gör upp om SM-guldet i Jönköping. IKW/Köping BK vann klart mot AIK och har nu chans att slippa direkt nedflyttning.
 
Till helgen avslutas världens bästa liga för herrar när Baltiska bowlinghallen i Malmö står värd för det avslutande sammandraget. Där avgörs tabellen. - Det kommer vara många bra och jämna matcher som betyder mycket, säger Jimmy Wogel, Stureby BK.
 
Under det sista sammandraget kommer Elitserieföreningen att dela ut pris till James Gruffman, Team Alingsås som Elitseriens mest värdefulla spelare och Jimmy Wogel, Stureby BK som årets stjärnskott. - Det är verkligen skitskoj, säger James Gruffman.
 
SK har idag publicerat kvalspelsinformationen för den första omgångens kval. Till andra omgången återstår ett 20-tal matcher där kvalhallen avgörs först när vi vet vem som har gått vidare.
 

Moras bowlingambassadör

(2017-04-26 13:00)
Svenska bowlingförbundets projekt med bowlingambassadörer är igång i tio distrikt runt om i landet. I Mora lockar de pensionärer och ungdomar. - Får man ner farmor och farfar tar de med sig barnbarnen, säger Mikael Alfredsson.
 
I div 1 Södra Götaland slogs säsongens näst högsta individuella slagning i seriesammanhang. Jonas Brinkesjö i Hyltebrukslaget BK Turbo slog hela 1083 och där ingick en 300-serie.
 

Rookieligan

(2017-04-25 13:00)
Den moderna versionen av de klassiska fax-matcherna spelas i den nystartade Rookieligan där ungdomar från olika hallar möter varandra. - Det är jättespännande för dem, säger Patrik Goldberg.
 
Inför säsongsavslutningen är det som vanligt dags att informera om den administrativa delen av klubbarbetet inför säsongen 2017-2018.
 
Söndagens avslutande matcher i Nordallsvenskan skulle avgöra vilka lag som tillsammans med Flash får kvala mot elitserien. Vilhelmina vann sin båda matcher och tar därmed en elitkval plats.
 
I damernas Södra Allsvenska var det den allra sista matchen som skulle avgöra vilket lag som skulle gå med BK Söder och Calluna till elitkval. Team Trollhättan behövde seger mot Zorita och det kunde man ta då segern skrevs till 14-6.
 
Det blev stenhårt mellan Merci och AIK, ända in i sista rutan, trots att lagen inte möttes idag. En enda poäng i diffen skilde när allt var färdigräknat.
 
Sigma slog Sundbyberg i säsongens sista match och blir seriesegrare i Grupp A av mellanallsvenskan – samtidigt blev helgen en riktig mardröm för Vimmerby.
 
Göta, Borås och Örgryte var bara några av lagen som jagade helt avgörande poäng under dagen i Sydallsvenskan. Det blev oväntade vändningar och många strike när inget lag ville ge sig i de sista seriematcherna innan kvalen.
 
Härnösandslaget Flash säkrade på lördagen seriesegern i Nordallsvenskan. Nu blir det kval till elitserien och laget vill säkert tillbaka till den serie som man lämnade 2011.
 
Team X-Calibur på söndagen hem seriesegern. Nu laddar säkert laget för att ta tillbaka SM-guldet från Spader Dam. Hallandia hade en liten chans att klara nytt kontrakt i elitserien, då behövdes minst en vinst men det blev två förluster.
 

 

Klicka på bildern ovan för information o resultat

 

 

 

Postadress:
Kustens Pensionärsklubb - Bowling
Sören Lindh, Frösängsvägen 26
61341 Oxelösund

Kontakt:
Tel: 070-695 25 82
E-post: This is a mailto link

Se all info