Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från Svenska Bowlingförbundet


Så lyckades det svenska damlaget bärga mästerskapets första medalj! Laget tog andra platsen i kvalet bakom ett överlägset USA, och därefter följde Kanada och Japan. Sverige möter Kanada i sin semi.
 
Det såg så bra ut, grus i maskineriet i den sista serien förstörde något som kunde blivit riktigt bra. Finland fick istället till en riktigt bra avslutning och gick upp till semifinalplats.
 

Senior-VM: Slagläge

(2017-08-18 21:15)
Årets seniormästerskap har hittills varit en tung väg att vandra för de svenska spelarna, men efter dagens lagblock kan man ändå skönja ett svagt ljus i tunneln. Båda lagen har klart slagläge.
 
Det är fortsatt tungt för de svenska spelarna på Senior-VM i Tyskland. Herrarna blev utan medalj i dubbel och det första dam-paret ligger fyra efter halva startfältet har spelet. - Det är väldigt svårt att slå strike, säger förbundskapten Johan Ekst
 

Olympia firar 30 år

(2017-08-17 13:00)
Helsingborgs bowlinghall Olympia Bowling firar 30 år till helgen med gratis bowling på eftermiddagen och storfrämmande. - Martin Larsen och Jesper Svensson, med flera, kommer och visar upp sig, säger Patrick Backe på Olympia Bowling.
 
Inte heller damerna nådde medaljplats när singelkvalet idag avslutades på Senior-VM i Tyskland. Bästa svenska dam blev Christel Carlsson på en 14e plats. - Vi fick ingen arbetsro eller bollreaktion som man kunde lita på, säger Johan Ekström.
 
 
USA dominerade singelspelet för herrar på dagens Senior-VM i Tyskland. Tre av fyra medaljörer är amerikaner, bästa svensk blev Christer Danielsson som slutade på sjunde plats.
 

Påminnelse Team Talang

(2017-08-15 07:12)
Vi vill påminna dem som inte redan betalat för årets Team Talang att göra det snarast
 
Lucky Larsen Masters har börjat! För första gången spelas en världstourtävling i Sverige och efter första dagens spel ser det svårt ut på banorna, även för världsstjärnorna. - Man behöver bowla bra, säger Martin Larsen själv.
 
En riktig häftig upplösning avgjorde UPP-slaget i Jönköping idag. Med en trippel i sista tvingade Max Näll från BK FH Engelholm sin motståndare Joel Lindergren Krantz från BK Virveln att spärra sista rutan.
 
Nästa vecka börjar Senior-VM i Tyskland. Det är ett rutinerat svenskt landslag som åker för att, återigen, visa att den blågula bowlingen håller världsklass. - Vi vill vara med och slåss om medaljerna på alla distanser, säger Christel Carlsson.
 
Svenska Bowlingförbundet genomför i dagarna några mindre förändringar i BITS och handikappsystemet. - Vi vill med denna förändring skapa en större variation bland tävlingarna, säger Carl Wikhede.
 
Nu när den svenske världsstjärnan Martin Larsen har en egen världstourtävling: Lucky Larsen Masters, passar Swebowl på att tävla ut en landslagströja signerad av huvudpersonen själv.
 
 

 

 

 

 

Postadress:
Kustens Pensionärsklubb - Bowling
Jan-Eric Lindquist, Fruängsgatan 56 A
61130 Nyköping

Kontakt:
Tel: 070-534 95 06
E-post: This is a mailto link

Se all info