Hoppa till sidans innehåll

O'Tanum


Nu närmar det sig slutet för årets O’Tanum. Senast lördag den 2 september vill vi ha in era kontrollkoder för att de ska komma med i vårt lotteri. Maila till This is a mailto link eller skicka SMS till 0720448241.

Priserna som lottas ut är kompasser från Silva. O’Tanum-kontrollerna i Tanumshede kommer att sitta ute en månad till, september ut, för att användas i skolans orienteringsundervisning, men vår tävling avslutas 2 september. Vi tackar våra sponsorer Veckovis och Sportshopen och alla deltagare. Hör gärna av er med kommentarer så vi kan göra arrangemanget bättre till nästa år.

OBS! Kontroll 28 vid Tanumstrand har haft fel kontrollbeskrivning. Det ska vara ”branten, foten” inget annat. Detta är nu rättat på den nedladdningsbara kartan.

Ladda ner denna sida i PDF-format

Kvillebyns Sportklubb tillsammans med tidningen Veckovis presenterar O’Tanum.

O’Tanum betyder orientering i Tanum i Veckovisa doser.

O’Tanum är ett motionsarrangemang som pågår hela sommaren i form av orienteringskontroller av olika svårighet (från placering i gathörn till ett kort stycke in i terrängen i närområdet. Kontrollerna (totalt ca 60) kommer att vara utplacerade i tätorterna Grebbestad och Tanumshede och i terrängen alldeles i närheten av dessa samt i området runt Tanumstrand och Sportshopen i Rörvik till och med 31 augusti. Vi startar med ett område per vecka. En del (ungefär halva) av respektive karta med markerade kontroller publiceras på en sida i Veckovis enligt följande:

Ladda ner kompletta kartor genom att klicka på länkarna nedan

 

Hela kartan med samtliga kontroller kommer att kunna laddas ner från vår hemsida samtidigt som publiceringen i Veckovis.
Här kommer också information och tips om O’Tanum och orientering att finnas.
Kartorna kan också hämtas hos Sportshopen, Rörvik, Tanumstrand och Info Center Grebbestad.
Kontrollerna kan tas i valfri ordning och när man vill fram till sista augusti. De är markerade med en dekal 60x90 mm stor dekal:

Kontrollmarkering
Kontrollmarkering
Passa kartan
Passa kartan
Rött till rött
Rött till rött

Skriv ner kontrollnummer och bokstavskod och maila till This is a mailto link eller SMS:a 0720448241. Varje inskickad rätt kontrollkod ger dig en lottandel i vårt lotteri där vi lottar ut några priser bland samtliga deltagare som anmält sig. Hör också väldigt gärna av dig med synpunkter och om du tror att någon kontrollmarkering har försvunnit. I år kör vi bara i en del av kommunen som test men till nästa år om intresse finns planerar vi att utöka O’Tanum till platser runt om hela Tanums kommun.

Hur man orienterar!

Här är en länk till många tips: www.orientering.se/sa-funkar-orientering/

Observera att i O’Tanum använder vi så kallade sprintkartor som skiljer sig väldigt marginellt från terrängkartan beskriven här. Karttecknen för små vägar och stora stigar samt byggnader skiljer sig lite grann, så studera teckenförklaringen på våra kartor.

Ett av de viktigaste momenten i orientering är att passa kartan, vilket innebär att man vrider den så den passar till terrängen, ungefär som en pusselbit. Kartans norr (som är uppåt på kartan) skall peka mot terrängens norr när man läser kartan. För att underlätta detta så använder vi en röd rand i kartans överkant som kompassens röda nordpil skall peka mot (se bilder ovan).

Våra sponsorer

Veckovis Sportshopen

 

 

Uppdaterad: 28 AUG 2017 16:20
Skribent: Aron Hugoson
Epost: This is a mailto link

Ordförande: Stig Niklasson

 

Bg 751-7121

Bg medlemsavg 5639-4117

 

 

EventorBanner136x32_3

 

logga2

 

text

Postadress:
Kvillebyns SK - Orientering
Magnus Danielsson, Porslinsgatan 2
45795 Grebbestad

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info