Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från Soft


World Orienteering Day 2017 närmar sig. Vad tänker ni hitta på den 24 maj? Här lite nyheter och inspiration.
 
Efter många bra önskemål och påpekanden från er användare har Eventors två fakturatjänster - den för arrangörer och den för kassörer - uppgraderats i nya versioner.
 
Vi får ofta frågor om vilka offsettryckerier som finns på marknaden för orienteringskartor. Därför har det tagits fram en lista över dessa.
 
FAQ-sidan har fyllts på med ett antal nya frågor med tillhörande svar.
 
OLA 5.4.1 är lanserad och kan hämtas från Eventor. Det är viktigt att ni som arrangörer uppgraderar till den nya versionen eftersom den innehåller fullt ekonomistöd mot Eventors två fakturatjänster.
 
Den 31 mars är sista ansökningsdag för nationella tävlingar 2018. Ansökan görs som vanligt i Eventor.
 
Nu är det hög tid att söka SM-arrangemang 2020 och 2021. Vi söker även arrangörer till Swedish League 2019.
 
Torsten Löfgren, Karlsbyhedens IK, avled under måndagen i samband med sitt deltagande i Vasaloppet Öppet Spår. Löfgren, som gjort stora insatser för orienteringssporten, drabbades av hjärtstopp i det som skulle ha blivit hans 56:e Vasalopp.
 
För att du som elitlöpare ska få tillgodoräkna dig utlandsresultat och springa högsta klass i de viktiga tävlingarna är det viktigt att du rankar dig. Sista dag för att betala ordinarie rankingavgift går ut den 15 mars.
 
I dagarna färdigställs Svenska Orienteringsförbundets verksamhetsberättelse för 2016. En viktig del handlar givetvis om vårt hemma-VM, ett mästerskap som nu finns ingående beskrivet i VM-föreningens "Final Report".
 
Börjar du gymnasiet till hösten och vill kombinera gymnasiestudier med en satsning på orientering eller skidO så finns det fortfarande en möjlighet till det.
 
Den 23-27 april bjuder landslaget in till ett öppet träningsläger i Åhus, Skåne tillsammans med det österrikiska landslaget.
 
Nu är Idrottslyftet 2017 öppnat. För 2017 gäller en del nyheter. Inriktningen är delvis förändrad och en helt ny applikation i IdrottOnline används för ansökan och all annan administration kring Idrottslyftet.
 
Totalt 65 funktionärer och arrangörscoacher för kommande SM och Swedish League var den gångna helgen samlade för utbildning och erfarenhetsutbyte.
 
Dagens glädjebesked: Svenska Orienteringsförbundet har fått pengar beviljade för tre projekt. Dessutom är det grönt ljus för ett samverkansprojekt. "Det här är riktigt bra för svensk orientering", säger förbundschef Susanne Söderholm.
 

Postadress:
Laholms IF OK - Orientering
Roger Nilsson, Odalgatan 9
31231 Laholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info