Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från Soft


För att du som elitlöpare ska få tillgodoräkna dig utlandsresultat och springa högsta klass i de viktiga tävlingarna är det viktigt att du rankar dig. Sista dag för att betala ordinarie rankingavgift går ut den 1 mars.
 
I dagarna färdigställs Svenska Orienteringsförbundets verksamhetsberättelse för 2016. En viktig del handlar givetvis om vårt hemma-VM, ett mästerskap som nu finns ingående beskrivet i VM-föreningens "Final Report".
 
Börjar du gymnasiet till hösten och vill kombinera gymnasiestudier med en satsning på orientering eller skidO så finns det fortfarande en möjlighet till det.
 
Den 23-27 april bjuder landslaget in till ett öppet träningsläger i Åhus, Skåne tillsammans med det österrikiska landslaget.
 
Nu är Idrottslyftet 2017 öppnat. För 2017 gäller en del nyheter. Inriktningen är delvis förändrad och en helt ny applikation i IdrottOnline används för ansökan och all annan administration kring Idrottslyftet.
 
Totalt 65 funktionärer och arrangörscoacher för kommande SM och Swedish League var den gångna helgen samlade för utbildning och erfarenhetsutbyte.
 
Dagens glädjebesked: Svenska Orienteringsförbundet har fått pengar beviljade för tre projekt. Dessutom är det grönt ljus för ett samverkansprojekt. "Det här är riktigt bra för svensk orientering", säger förbundschef Susanne Söderholm.
 
SOFT erbjuder ytterligare ett tillfälle för tränare att utbilda sig i vår. Utöver de redan annonserade kurserna tillkommer en. I samarbete med Sörmlands OF och Sörmlandsidrotten arrangeras en ungdomstränarutbildning uppdelad på två heldagar.
 
Ätstörningar är upp till tio gånger mer vanliga inom idrotten än vad de är i samhället i stort. Nu har Svenska Orienteringsförbundet sammanställt en broschyr med info och råd. "En skrift som alla borde läsa", säger förbundschef Susanne Söderholm.
 
Ytterligare tre svenskar tar plats i IOF:s kommittéer. Christer Carlsson är ny medlem i Map Commission, Johanna Mikkelä har valts in i Regional Youth and Development Commission och Anna Samelius sitter i nystartade Ethics Commission.
 
Svenska Orienteringsförbundet fortsätter sin satsning på webben. Här kan du läsa en sammanfattning av vad som händer i våra digitala miljöer den närmsta tiden.
 
Rusta dig och din förening inför framtiden genom att gå någon av våra mycket uppskattade utbildningar. Under våren erbjuder vi bland annat barn-, ungdoms- och motionstränarutbildningar, här ser du var och när. Vill du gå är det hög tid att anmäla dig
 
Orienteringssporten växer så att det knakar. Vill du vara med och skildra framtidens idrott i ord och bild? Nu söker vi en journalist till orienteringsmagasinet Skogssport.
 
Orienteringssporten växer så att det knakar. Vill du vara med och skildra framtidens idrott i ord och bild? Nu söker vi en journalist till orienteringsmagasinet Skogssport.
 
Vilka hänsyn ska skogsbrukets aktörer ta till natur- och kulturvärden? Hur bör kommunikationen se ut mellan skogsägare och de som nyttjar skogen för friluftsliv och rekreation? Nu har Skogsstyrelsen sammanställt sina tydliga rekommendationer.
 

Postadress:
Laholms IF OK - Orientering
Roger Nilsson, Odalgatan 9
31231 Laholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info