Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från Soft


Ätstörningar är upp till tio gånger mer vanliga inom idrotten än vad de är i samhället i stort. Nu har Svenska Orienteringsförbundet sammanställt en broschyr med info och råd. "En skrift som alla borde läsa", säger förbundschef Susanne Söderholm.
 
Ytterligare tre svenskar tar plats i IOF:s kommittéer. Christer Carlsson är ny medlem i Map Commission, Johanna Mikkelä har valts in i Regional Youth and Development Commission och Anna Samelius sitter i nystartade Ethics Commission.
 
Svenska Orienteringsförbundet fortsätter sin satsning på webben. Här kan du läsa en sammanfattning av vad som händer i våra digitala miljöer den närmsta tiden.
 
Rusta dig och din förening inför framtiden genom att gå någon av våra mycket uppskattade utbildningar. Under våren erbjuder vi bland annat barn-, ungdoms- och motionstränarutbildningar, här ser du var och när. Vill du gå är det hög tid att anmäla dig
 
Orienteringssporten växer så att det knakar. Vill du vara med och skildra framtidens idrott i ord och bild? Nu söker vi en journalist till orienteringsmagasinet Skogssport.
 
Orienteringssporten växer så att det knakar. Vill du vara med och skildra framtidens idrott i ord och bild? Nu söker vi en journalist till orienteringsmagasinet Skogssport.
 
Vilka hänsyn ska skogsbrukets aktörer ta till natur- och kulturvärden? Hur bör kommunikationen se ut mellan skogsägare och de som nyttjar skogen för friluftsliv och rekreation? Nu har Skogsstyrelsen sammanställt sina tydliga rekommendationer.
 
Rikslägret är får många ungdomar sommarens lägerhöjdpunkt. Nu är inbjudan färdig och anmälan har öppnat. Välkommen med din anmälan!
 
Första röstningsrundan till Jerringpriset är nu avslutad och Tove Alexandersson är en av åtta kandidater som går vidare. Den 16 januari får vi reda på vem som vinner.
 
Linnea Claesdotter är Svensk orienterings nya motionsutvecklare. - Jag vill vara med och bredda orienteringen; att inspirera allt fler till att prova på det här fantastiska sättet att röra på sig, säger Linnea Claesdotter.
 

Information om VM-tester

(2016-12-08 15:29)
Inför VM i Estland 30 juni- 7 juli 2017 kommer det att hållas två VM-tester i relevant terräng på plats i Estland.
 
Det har gått närmare 80 år sedan den första banläggningsboken för orientering gavs ut. Nu finns en ny, upparbetad utgåva av Banläggning.
 
Intresset för att utbilda sig inom olika områden är stort. Så stort att vissa kurstillfällen är eller börja bli fulltecknade.
 
Nu är samtliga Riksidrottsgymnasier (RIG) i orientering klara med sin antagningar inför höstterminen 2017 och följande elever är antagna på respektive RIG. Vi önskar dem alla stort lycka till med studier och elitidrottssatsning.
 
Nu är det hög tid att skicka in kartor för att bli certifierad färgutskrivare till 2017. Senast den 1 januari önskar vi få in kartorna.
 

Postadress:
Laholms IF OK - Orientering
Roger Nilsson, Odalgatan 9
31231 Laholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info