Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från Soft


Information om VM-tester

(2016-12-08 15:29)
Inför VM i Estland 30 juni- 7 juli 2017 kommer det att hållas två VM-tester i relevant terräng på plats i Estland.
 
Det har gått närmare 80 år sedan den första banläggningsboken för orientering gavs ut. Nu finns en ny, upparbetad utgåva av Banläggning.
 
Intresset för att utbilda sig inom olika områden är stort. Så stort att vissa kurstillfällen är eller börja bli fulltecknade.
 
Nu är samtliga Riksidrottsgymnasier (RIG) i orientering klara med sin antagningar inför höstterminen 2017 och följande elever är antagna på respektive RIG. Vi önskar dem alla stort lycka till med studier och elitidrottssatsning.
 
Nu är det hög tid att skicka in kartor för att bli certifierad färgutskrivare till 2017. Senast den 1 januari önskar vi få in kartorna.
 

650 kartor i Omaps

(2016-11-25 14:07)
I svensk orienterings karttjänst Omaps finns nu 650 kartor uppladdade. Har ni ännu inte laddat upp era kartor i klubben så är det hög tid.
 
Många kartrelaterade frågor inkommer till förbundet. Dessa är nu samlade som en egen avdelning.
 

Kartnyheter ersätter Kart

(2016-11-25 13:26)
Informationsbrevet Kart har ersatts med kartnyheter på SOFT:s hemsida. Fördelen är att det troligen blir fler och mer aktuella nyheter. Prenumerationsmöjligheten via mejl kommer fortsatt att finnas.
 
Tove Alexanderssons fantastiska 2016 fortsätter. För någon vecka sedan blev hon nominerad till årets kvinnliga idrottare på Idrottsgalan och i dag blev hon nominerad som en av kandidaterna till Jerringpriset.
 
Landslaget bjuder in till ett öppet läger med sprint- och teknikfokus i samband med Mediterranean Open Championship i Italien 3-13 mars.
 
2017 är året då vi åter erbjuder utbildning för tränare på junior och seniornivå. Utbildningen består av två moduler och kommer ge en bra bas för tränare i både förening och tränare vid gymnasier samt postgymnasiala elitmiljöer.
 
Nu när marken täcks av snö i stort sett över hela vårt avlånga land passar vi på att öppna anmäla till Rikslägret Vinter som arrangeras i Grönklitt mellan 11-13 januari 2017. Välkommen att anmäla dig!
 
Rusta er förening inför framtiden genom att utbilda fler tränare. SOFT bjuder under vintern in till två kurshelger med de uppskattade barn- och ungdomstränarutbildningarna. Skynda dig att anmäla dig så säkrar du dig en plats på den kurs du vill gå.
 
Internationella Orienteringsförbundet (IOF) söker arrangörer till en rad internationella mästerskap inom alla fyra grenar. Svenska Orienteringsförbundet (SOFT) pejlar nu hur intresset ser ut bland potentiella svenska arrangörer.
 
Från och med den 1 november kan du söka till svensk orienterings nationella idrottsgymnasier, NIU. Det finns NIU i tre olika orienteringsgrenar. Dessa är orienteringslöpning, skidorientering och mountainbikeorientering.
 

Filtrera nyheter

Postadress:
Laholms IF OK - Orientering
Roger Nilsson, Odalgatan 9
31231 Laholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info