Hoppa till sidans innehåll

Här samlar vi information om Elitserieslutspelet och de nationella kvalen i Svenska Bouleförbundets seriesammandrag i Linköping den 9-10 september 2017.

Seriespel 2017


Elitserieslutspel öppen & veteran. Kval till elitserien både öppen & veteran. Kval till div 1 S & N Veteran. Kval öppen div 1N & S samt div 2 N,S,Ö,V.

 

Välkomna till Linköping

Slutspel och kvalspel för Sveriges bouleelit arrangeras 9-10 september av Lejonkulan PC. Den 19-20 augusti avgörs placeringar och då blir det bråttom med bokningar och planering. Lika bra att boka nu och om tingen är emot er avboka. En ärrad ledare i augusti kan dra till med” Vi ska till slutspelet, jag har redan bokat, nu laget gör ni jobbet.” Ni som kvalificerar för vidare spel och kommer till vår stad ska spela på banor nära vår nya fotbollsarena. Bli inte oroade om SAABs fina flygplan då och då sveper över. Huka er ner, behåll lugn och koncentration, spela vidare.

Spelplatsen med omnejd var år 1598 lägerplats för Sigismunds trupper. Han var kung över Polen och Sverige men har nu utmanats av farbror Karl som också befinner sig nära Linköping med sina trupper. Kungen har kontroll över broarna över Stångån, men Karl fejkar en förhandlingsinvit. Det lugnar Sigismund som nu går i läggfällan. Karl missar inte det fina matchläget. Vaktstyrkan vid bron Stora Stång övermannas. Snabbt över med kavalleri som slår till i ryggen på fiendens fotfolk. Tråkigt Sigismund, men det är slut.

Efter fredsförhandlingar och sen middag med farbror på Linköpings slott återvänder snart Sigismund till Polen och återser aldrig mer Sverige.

Ni som får uppleva segerns sötma i september på denna historiska plats har något att berätta och minnas.
Jag var med och vann Stångebroslaget 2017.

De som efter lördagens spel drar mot stadens centrum över broarna kan dock inte räkna med att äta och dricka på slottet. Ni ska gå mot Stora torget, Ågatan, Klostergatan och Platensgatan. Trevliga resturanger finns där med god mat och dryck som östgötamjölk och närproducerad cider. Serveras även, för idrottsutövare, mindre lämpliga drycker. Varför inte fråga efter en ”Folkes” 

Vill ni veta mer om Linköping och Östergötland gå in på www.visitlinkoping.se

                                                                         skribent: Bo Eriksson licens 24993

 

 

Uppdaterad: 29 AUG 2017 21:41
Epost: Adressen Gömd

LEJONKULAN PÅ FACEBOOK

Postadress:
Lejonkulan PC Linköping - Boule
Johan Nilsson, Westmangatan 42 lgh 1202
58216 Linköping

Kontakt:
Tel: 0133400292, 013208277
E-post: This is a mailto link

Se all info