Hoppa till sidans innehåll

Klubbnyheter


Ännu en välfylld dag på Sprint-SM. Bland annat lite extra speciella segrar för Lidköping som vann det första Agneta Anderssons priset och Brunnsviken som K4-segrade i H22 för första gången på 40 år!
 
I dagarna tre har kvalomgångarna genomförts i Bratislava. Av svenskarna gick Erik Holmer bäst och är klar för morgondagens U23 VM-semifinal.
 
Dagens 1000 m-finaler bjöd på stor underhållning i både K1, K2 och K4 och höll en välfylld läktare på helspänn under finalpasset på Sprint-SM.
 
Det exploderade på den andra dagen av Sprint-SM. Alla landslagskanotister på seniorsidan var hemkomna från EM och 200 m stod på programmet.
 
En mäktig vecka är inleddes på Rocksjön när Sprint-SM drog igång under måndagen. Gott om spännande lopp direkt från start och stjärnglans även på invigningen med hemmasonen Anders Gustafsson.
 
Kanotslalom-VM för Juniorer & U23 pågår mellan den 18-23 juli. Sverige är på plats med en sex kanotister stark trupp, redo att ta sig an en utmanande bana i Bratislava.
 
Det blev en rafflande EM-avslutning med fem svenska finaler i Bulgarien. Inga nya medaljer efter Helene Ripas brons igår, men väl flera fina lopp av en lång rad svenskar.
 

EM-Brons till Helene Ripa!

(2017-07-15 22:44)
Regerande EM-mästarinnan Ripa krigade för fullt i dagens final i Plovdiv och knep ett brons, grattis! Betryggande marginal till fyran och knappa två sekunder upp till guldet.
 
Imorgon inleds Sprint & Parakanot-EM i Plovdiv, Bulgarien. En svensk trupp på tio kanotister finns på plats med goda förhoppningar om många fina lopp.
 
 
Drakbåts-EM i Ungerska Szeged avslutades under söndagen. För svensk del summeras mästerskapet med fyra medaljer, två silver och två brons, signerade Mastersgänget. Samt flera finaler i övrigt med många tuffa och lärorika lopp.
 
Den 5-6 augusti avgörs SUP-SM i Karlskrona med gott om olika lopp och aktiviteter både för dig som nybörjare och elit.
 
Ett runt 50 kanotister starkt fält tar sig an Surfski-SM i Helsingborg till helgen. Till start kommer bl.a. de båda fjolårsmästarna som tillsammans med övriga fältet hoppas på gynnsamma vindar.
 
Förra veckan avslutades Luleå KK:s Kanotskola med 70 barn och ungdomar. I år har temat "Miljön - vår arena" legat som ett filter över verksamheten och skapat ett härligt engagemang hos deltagarna.
 
På torsdag inleds Drakbåts-EM i ungerska Szeged. I helgen samlades hela seniortruppen på Bosön för ett sista läger inför årets första mästerskap.
 

Seamasters 2010

Dalsland Kanotmaraton+

Orust runt

SKM

Postadress:
Linköpings KK - Kanot
Box 242, Oskarsgatan
58102 Linköping

Kontakt:
Tel: 0734424017, 0709559632
E-post: This is a mailto link

Se all info