Hoppa till sidans innehåll

Klubbnyheter


Drakbåtspaddlarna höll läger i Kungälv i helgen. Både nya och mer rutinerade paddlare tog tillsammans sikte mot 2018.
 
I helgen kördes den stora ungdoms- och juniorsprinttävlingen Olympic Hopes på VM-banorna i Racice. Kanotgymnasiet var på plats och paddlade till sig ett gäng finalplatser!
 
Vill du vara en del av tränarstaben runt det svenska Sprintlandslaget - då har du ett gyllene tillfälle nu när Svenska Kanotförbundet söker en Förbundstränare på 100 %
 
Det svenska SUP-landslaget stod för ett starkt VM i Köpenhamn, bland 42 nationer slutade Sverige på en 13:e plats när samtliga grenar summerades.
 
"Jag känner mig oerhört inspirerad" Efter ett första år som Förbundskapten för Sprintlandslaget står det nu klart att Peken Rönnestrand förlänger sitt kontrakt och fortsätter att leda laget mot nya framgångar.
 
Runt 220 kanotister fyllde Lidan i helgen när SUC & JUC-finalen avgjordes. Spännande och jämna lopp, inte minst på 200 m där alla klasser slogs ihop och fick sin upplösning i 24 finaler!
 
Freestylejuniorerna Alvina Skogman och Hugo Wredendal hade en lyckad helg på Europacuptävlingen i Prag i helgen. Alvina vann och Hugo Wredendal blev sexa!
 
Som väntat bjöd helgens Maraton-VM i Sydafrika på riktigt hårda lopp med hög fart från start. En del fina prestationer av det svenska laget men sammanfattningsvis finns det potential, och vilja, för mer!
 
Världscupavslutningen i Kanotslalom och Kajakcross är i full gång i La Seu d´Urgell. Igår säkrade Max Karlsson en kvartsfinalplats i Kajakcross och idag stod Erik Holmer för ett toppåk och är klar för semifinal i Kanotslalom.
 
Ett hungrigt Maratonlandslag är framme vid årets höjdpunkt efter en säsong med flera höjdpunkter. Nu väntar de på att få dra igång VM-tävlingarna i Sydafrika som inleds imorgon.
 
VM-festen i Maraton i Sydafrika har inletts med Mastersklasser. För svensk del blev det en strålande inledning - medalj direkt genom Ove Emanuelsson i H75-klassen som knep ett silver, grattis!
 
Sprintsäsongens sista stora regatta, Höstregattan, avgjordes på Rocksjön i helgen. Bland annat delades John Hrons Pris ut och landslagskanotisterna från VM-succén i Racice visade fortsatt hög klass.
 
Svenskarna körde bra på Världscupen i Ivrea. Inte minst i disciplinen Extreme Kayak där både Fredrik Wahlén och Max Karlsson tog sig till i semi, Fredrik gick dessutom till final där han slutade fyra!
 
Den 28 oktober arrangeras "KG-dagen" - en heldag på Kanotgymnasiet i Nyköping där kanotister i högstadie- och gymnasieålder bjuds in med tränare och föräldrar för att få en inblick i verksamheten, träffa tränarna och givetvis träna tillsammans.
 
Fyra svenska kanotister finns på plats i Italienska Ivrea för Världscuptävlingar i både Kanotslalom och Extreme Kayak. Tävlingarna har tjuvstartat med Extreme Kayak-kval där såväl Max Karlsson och Fredrik Wahlén är vidare.
 

Seamasters 2010

Dalsland Kanotmaraton+

Orust runt

SKM

Postadress:
Linköpings KK - Kanot
Box 242, Oskarsgatan
58102 Linköping

Kontakt:
Tel: 0734424017, 0709559632
E-post: This is a mailto link

Se all info