Hoppa till sidans innehåll

Daniel och Axel nära avancemang i kvalspelet till Lag-SM

2018-01-23 21:40
I helgen 21/1-18, representerade Axel Genar och Daniel Grennäs, Linköpings PK i lag-SM-kvalet för Pojkar 14 år Liljeholmshallen. Totalt deltog 33 st P14 lag.
  • Uppdaterad: 2018-05-13 11:20

De tävlande lagen i deras kvalgrupp var uppdelade i 2 st trepooler, där de vinnande lagen i varje pool gick vidare till en avgörande slutspels match. Endast ett lag i gruppen skulle kvalificera sig till SM-finalens slutspelet.

Första matchmötet spelades mot Spårvägen BTK Lag 3 bestående av Sixten Hull och Alexander Rydén. De blev ett par bra bolldueller, men Spårvägen kunde inte nå upp till samma spelnivå och Linköping tog segern med 3-0. Framför allt visade Daniel och Axel ett mycket bra dubbelspel i matchmötet.
Spårvägen – Linköping: 0-3

Andra matchen var lite mer upp till bevis och de fick kämpa hårdare för att gå vinnande ur striden mot Hammarby IF BTK. Mötet började bra då Daniel vann sin singel mot deras 2:e spelare (Elis Bergling) sedan fick tyvärr  Axel ge sig mot Hammarbys 1:a (Henry Majdalani). I dubbeln spelade Axel och Daniel återigen stabilt och de vann dubbeln övertygande. I tredje singeln blev det en ruggigt spännande drabbning där Daniel lyckades stå emot 6 matchbollar och det krävdes 3 egna matchbollar för Daniel innan han tillslut lyckades betvinga Henry.
Linköping – Hammarby: 3-1

Väl klara som pool etta var det så dags att möta lag IFK Visby bestående av Max Hedbom och Hugo Ihse. Matchen blev lång och jämn och när väl mötet var färdigt var det tomt i hallen och alla utom några få tappra arrangörer samt tre föräldrar var kvar i hallen…

I första singeln möttes Axel och Max (0-3) och trots tre raka set till Max var det väldigt jämna bolldueller och Axel var nära att ta det tredje setet. Andra singel blev det åter igen en nagelbitare där Daniel tillslut drog längsta strået mot Hugo (3-2). När det kom till dubbel stod den länge och vägde fram och tillbaks innan Visby tillslut fick lite för stort avstånd i 4:e set. Fjärde singeln, Max mot Daniel (3-0), var återigen inte helt rättvisande i setsiffror när man ser till själva spelet.
Visby – Linköping: 3-1 

Tyvärr gick lag Linköping inte hela vägen till finalslutspelet denna gång, men både Axel och Daniel visade prov på bra moget singelspel och framförallt att de är ett starkt lovande dubbelpar, som kompletterar varandra väl. Vilket de båda framför allt visade när de pressade IFK Visby, fjolårets SM-medaljörer i PD14.

Vid tangentbordet

Tommy

Skribent: Jonas Nilsson
Epost: This is a mailto link

Här finns SAAB hallen

 

 

Pingis Info

SAAB Huvud sponsor

 

 

 

Postadress:
Linköpings PK - Bordtennis
Martin Hedlund, Rödbetsvägen 9
58275 Linköping

Besöksadress:
Ensbovägen 6
58254 Linköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info