Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SSF Längdåkning


Styrelsen för Mora-Nisses Jubileumsfond har utsett Frida Karlsson, Sollefteå och Eric Rosjö, IF Hallby SOK, Jönköping till mottagare av Mora-Nisse stipendium för år 2017.
 

Längdlandslaget på snö

(2017-10-17 09:45)
Glaciärskidåkning i Val Senales eller skidåkning med sprinttävling i Idre Fjäll. Det är vad som väntar längdlandslagets åkare de närmaste dagarna.
 
Tävlingsreglerna för längdskidor 2017 finns nu publicerade.
 
Svenska Skidförbundets längdlandslag har valt SAS som partner för inrikes och internationella flygningar. Avtalet omfattar resor till läger och tävlingar.
 
Svenska Skidförbundet erbjuder föreningar anslutna till Svenska Skidförbundet att söka bidrag för aktiviteter inom längdåkning, riktade till målgruppen vuxna över 25 år
 
För snart två veckor sedan invigdes en ny skidtunnel i Bräcke kommun, 4,5 mil sydost om Östersund eller 14 mil väst om Sundsvall.
 
I somras genomförde Norrbottens skidförbund tre elitläger för länets juniorer och yngre seniorer. Det är två grupper som länet satsar extra mycket på.
 
Inför 2017 sökte landslagsledningen en röd tråd att jobba mot i verksamheten – från junior- till seniornivå. För att hitta den, gjordes organisationen delvis om och förbundskapten Rikard Grip fick rollen som övergripande ansvarig.
 
Förra veckan genomfördes Svenska Skidförbundets första öppna elitläger för seniorer. 27 seniorer deltog på lägret som ägde rum på vackra Idre Fjäll.
 
Det är ingen rast och ingen ro för vallachef Urban Nilsson och hans elva vallare. Sommar som vinter jobbar de på med att ge landslagets åkare så bra skidor som möjligt. En del i det arbetet är att besöka skidleverantörer.
 
Nu har årets längdfolder med information om Ski Team Sweden X-Country kommit. Läs den här!
 
Sportvarumärket Craft och längdlandslaget har ett mångårigt samarbete när det gäller utveckling av tränings- och tävlingskläder. Nu fördjupas samarbetet då åkarna i landslaget från och med 2018 även kommer att barmarksträna i varumärkets löparskor.
 

Hellner tränar i Toblach

(2017-09-25 09:46)
Det är åter dags för miljöombyte för herrarna i längdlandslaget. Lite varmare klimat och långa uppförsbackar väntar åkarna, som idag reser till italienska Toblach.
 
3-5 november 2017 arrangeras Nordic Ski Convention för första gången på Lugnet i Falun. Falu Kommun och Svenska Skidförbundet bjuder därför in alla som är intresserade av anläggningsfrågor för längd och backe till en mötesplats 2-3 november.
 
Inbjudan är klar och anmälan har öppnat, välkomna till årets arrangörs- och TD-konferens i Skellefteå!
 

Vi sponsras av:

Maskinia

 

 


 

Följ oss:


 

 

 

Postadress:
Linköpings SK - Skidor
Vintervägen 15
58941 Linköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info