Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från DF


Alla som idrottar i en förening ska kunna göra det i en trygg miljö. Det innebär en miljö där du utvecklas och mår bra och där verksamheten utgår från idrottsrörelsens gemensamma överenskommelse och värdegrund - Idrotten vill.
 
”Vill du också rida? Det är gratis!” Det är Öppet hus med familjefest hos Köpings Ridklubb (KRK), en dag som möjliggjorts med hjälp av inkluderingsmedel från SISU Idrottsutbildarna och Västmanlands Idrottsförbund. Och ”alla” är verkligen där.
 
Svensk idrott är överens om att vi behöver växla upp arbetet med att ge kvinnor och män lika förutsättningar och makt. Idag klubbades nya jämställdhetsmålen igenom på Riksidrottsmötet i Karlstad.
 
Svensk idrott håller på att förändras. Nu har idrotten enats om en gemensam vision för framtiden.
 

En välkomnande idrott!

(2017-05-18 13:46)
Alla ska känna sig välkomna inom idrotten! Det framgår tydligt i den strategi för Svensk idrott som presenteras i samband med Riksidrottsmötet i Karlstad.
 
Hon slog igenom som en doldis för snart nio år sedan och blev ”Silver-Emma” med hela svenska folket. En titel hon befäste genom ännu ett OS-silver i Rio 2016. Nyligen gästade Emma Johansson Västerås för att möta aktiva och ledare i Västerås CK.
 
I helgen är det dags för Riksidrottsmötet där massor av viktiga beslut ska fattas. Framtidens barn- och ungdomsidrott är en av frågorna som uppmärksammas inför mötet. Här möter du Marie Persson, sakkunniga i Västmanland.
 

Riksidrottsmötet 2017

(2017-05-15 11:22)
På fredag startar Riksidrottsmötet 2017, där RF:s och SISU Idrottsutbildarnas medlemsförbund samlas för att fatta beslut i en rad framtidsfrågor.
 
Mobbing, kränkningar och favorisering. Det är en del av den bild som växer fram när föräldrar och ledare i VIK Västerås HK Ungdom anonymt har fått svara på frågor i en enkät framtagen av Rädda Barnen. Men det finns också ens stark vilja att förändra.
 
Under en hel seniorkarriär har hon enbart haft manliga tränare. Maria Rydqvist frågar sig varför. Igår gästade hon Västerås för en föreläsning om kvinnor, idrott och jämställdhet arrangerad av Västmanlands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna.
 
Under tisdagskvällen välkomnade Västmanlands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna till extra årsmöte för val av två nya ledamöter.
 
Under våren har BK Triss i Fagersta välkomnat till en nybörjarkurs i bowling. Utbildningen har genomförts i samarbete med SISU Idrottsutbildarna och Västmanlands Idrottsförbund, men syftet att arbeta inkluderande och rekrytera nya medlemmar.
 
Västmanlands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna välkomnar samtliga idrottsföreningar och förbund att gå med oss i Sala Prideparad samt i Västerås Prideparad.
 
Välkommen till dialogträff i Skinnskatteberg den 11 maj om framtidens barn- och ungdomsidrott.
 

Handlingar extra årsmöte

(2017-04-24 10:31)
Nu finns verksamhetsberättelse samt övriga handlingar inför VIF:s extra årsmöte att läsa här på webben.
 

Plusgiro 604 65 40-8

 

  

Ange alt-text här.

 

 

 

 

 

 

 

234x60-basic

Postadress:
Mälardalens DK - Danssport
Ylva Lindberg, Birger Jarls väg 8
73451 Kolbäck

Kontakt:
Tel: 0707-958331
E-post: This is a mailto link

Se all info