Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från DF


"Det känns som att flyga", så beskriver nioåriga Adrian Brolin sin favoritidrott backhoppning. Han är en av alla barn och unga som möter sin idrottsförebild Seppo Reijonen nästan varje dag.
 
 
Nyligen meddelades vilka 75 idrottare från hela landet som får Riksidrottsförbundets och Svenska Spels elitidrottsstipendium. Med på listan finns Rönnbys Adina Augustsson ”Jag blev chockad men väldigt glad” säger hon själv om beskedet.
 
Varje år på Västerås idrottsgala uppvaktar Västerås stad idrottare på seniornivå som tagit SM-guld, NM- EM- VM- eller OS-medalj.
 

Västerås Idrottsgala

(2016-10-05 09:30)
Den 24 november är det åter dags för Västerås stora idrottsgala. Tillsammans ska vi hylla och uppmärksamma den lokala idrotten under trevliga former. Nu är det dags att boka din plats på galan och att nominera dina kandidater.
 
Svensk Idrott vill att barn, unga, vuxna och äldre ska ha möjlighet att fortsätta idrotta i förening genom hela livet. Möt cyklisterna i VCK PRO Tour Team Västerås som har skapat förutsättningar för både glädje, gemenskap och välmående.
 
Har du hört talas om Idrottsakuten? En möjlighet att förverkliga en idé och ett samarbete mellan Västmanlands Landsting och Västmanlands Idrottsförbund.
 
 
När du kliver över tröskeln som leder in till det tillfälliga klubb- och omklädningsrummet på Västmanlands läns museum där utställningen Idrott ♥ Kultur = Hälsa! står mellan den 17 september – 23 oktober 2016 förstår du kanske varför.
 
Välkommen att utmana dig själv och testa din fysiska förmåga! Nu har du som är mellan 13-16 år chansen att genomföra Sveriges Olympiska kommittés Fysprofils tester och ingå i en unik träningsgrupp under september till december.
 
Idag genomfördes en prova på dag för samtliga elever i årskurs 5-7 i Hallstahammars, Kolbäcks och Strömsholms skolor. Arrangemanget är ett samarbete mellan Hallstahammars kommun, Västmanlands Idrottsförbund och det lokala föreningslivet.
 
En pampig invigning blev startskottet när Arboga kommun, i samarbete med Västmanlands Idrottsförbund och de lokala föreningslivet, bjöd in till en prova på-dag för elever i årskurs 3-4.
 
Varje vecka tar en ny medarbetare över vårt Instagramkonto @sisuovif. Från och med idag följer du distriktsidrottschef Maria Engelfeldt i hennes arbete.
 
Det blev ett fartfyllt avslut på augusti för eleverna i årskurs 3 och årskurs 4 på Elundskolan och S:t Olovsskolan i Köping. Idag samlades de på Köpings IP för att prova och kanske hitta en ny fritidsaktivitet eller favoritidrott.
 
Vad händer hos @sisuovif? Hur ser det ut på kontoret och hur kan en vanlig arbetsdag se ut? Följ med våra medarbetare ”bakom kulisserna” och se hur vi tillsammans gör idrotten, Västmanland och Sverige starkare!
 

Plusgiro 604 65 40-8

 

  

Ange alt-text här.

 

 

 

 

 

 

 

234x60-basic

Filtrera nyheter

Postadress:
Mälardalens DK - Danssport
Ylva Lindberg, Birger Jarls väg 8
73451 Kolbäck

Kontakt:
Tel: 0707-958331
E-post: This is a mailto link

Se all info