Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från DF


Nu har projektet Vett & Watt Idrott kommit igång, eller Svett & Watt som vi kallar det, eftersom projektet handlar om idrottsrörelsens energianvändning. Visa på Instagram vad ni gör för att spara på energi. Bästa förening vinner ett träningsläger!
 

Möt oss våren 2017

(2016-12-05 09:05)
Nu är den här, vårens utbildningskatalog för SISU Idrottsutbildarna och Västmanlands Idrottsförbund. Förutom kurser och föreläsningar innehåller den massor av tips för dig och din förening.
 
Att förebygga drunkningsolyckor och främja idrottsaktivitet är en del av syftet när Västmanlands Idrottsförbund, Röda Korset i Västerås och Västerås Simsällskap genom ett unikt samarbete skapar förutsättningar för nyanlända kvinnor att lära sig simma
 
Inspiration, mingel, nätverksbyggande, föreläsning och en magisk show. Det och mycket mer stod på agendan när vi igår mötte några av våra kontaktpersoner i länets idrottsföreningar.
 
Sala är först ut i länet med att öppna sin så kallade ”Fritidsbank”, vilket har uppmärkammats av SVT Västmanland.
 
1 678073 kronor – det är vad ungdomsidrotten i Västmanlands län kan glädja sig åt vid årets utbetalning från Gräsroten. Totalt har 22 643 västmanlänningar fördelat pengarna på 258 föreningar i länet.
 
En förening där alla får vara med, drar åt samma håll, och känner en vi-känsla. Det är en del av målsättningen för Fagersta AIK. Lägg därtill Sveriges roligaste hockeyskola, som lockar massor av barn och som har skapat eko i hockeysverige.
 
 
"Det känns som att flyga", så beskriver nioåriga Adrian Brolin sin favoritidrott backhoppning. Han är en av alla barn och unga som möter sin idrottsförebild Seppo Reijonen nästan varje dag.
 
 
Nyligen meddelades vilka 75 idrottare från hela landet som får Riksidrottsförbundets och Svenska Spels elitidrottsstipendium. Med på listan finns Rönnbys Adina Augustsson ”Jag blev chockad men väldigt glad” säger hon själv om beskedet.
 
Varje år på Västerås idrottsgala uppvaktar Västerås stad idrottare på seniornivå som tagit SM-guld, NM- EM- VM- eller OS-medalj.
 

Västerås Idrottsgala

(2016-10-05 09:30)
Den 24 november är det åter dags för Västerås stora idrottsgala. Tillsammans ska vi hylla och uppmärksamma den lokala idrotten under trevliga former. Nu är det dags att boka din plats på galan och att nominera dina kandidater.
 
Svensk Idrott vill att barn, unga, vuxna och äldre ska ha möjlighet att fortsätta idrotta i förening genom hela livet. Möt cyklisterna i VCK PRO Tour Team Västerås som har skapat förutsättningar för både glädje, gemenskap och välmående.
 
Har du hört talas om Idrottsakuten? En möjlighet att förverkliga en idé och ett samarbete mellan Västmanlands Landsting och Västmanlands Idrottsförbund.
 

Plusgiro 604 65 40-8

 

  

Ange alt-text här.

 

 

 

 

 

 

 

234x60-basic

Filtrera nyheter

Postadress:
Mälardalens DK - Danssport
Ylva Lindberg, Birger Jarls väg 8
73451 Kolbäck

Kontakt:
Tel: 0707-958331
E-post: This is a mailto link

Se all info