GDPR - Mariestads RK - Ridsport - IdrottOnline Klubb
Hoppa till sidans innehåll

GDPR

2018-05-25 10:19
Så här hanterar vi våra medlemmars personuppgifter:
  • Uppdaterad: 2018-05-25 10:23

Vi sparar dina uppgifter för att kunna administrera ditt medlemskap, med bla ridlektioner, fakturor och medlemsutskick. Vi sparar dessutom medlemsuppgifter för att kunna administrera kommunens aktivitetsstöd samt vårt Riksidrottsförbund.

Mariestads Ridklubb (fortsättningsvis benämnd MRK) är personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter. Du kan alltid komma i kontakt med oss genom att kontakta oss via mail. Medlemskapet i MRK är frivilligt och det är även lämnandet av dina personuppgifter men vi behöver vissa personuppgifter om dig för att du ska kunna vara medlem.

Information om personuppgiftsbehandling – medlemmar

Som medlem kommer dina personuppgifter att sparas och behandlas för vissa särskilda ändamål. De personuppgifter som vi behandlar om dig är namn, personnummer, adress, e-postadress och IPnummer. Den personuppgiftsbehandling som utförs i samband med ditt medlemskap i MRK är laglig för att den är nödvändig för fullgörandet av medlemsvillkoren och för att MRK har ett berättigat intresse av att kunna behandla personuppgifterna för nedan angivna ändamål.

Behandling om personuppgifter som är att anse som känslig, exempelvis sådan personuppgifts-behandling som gäller hälsa, utförs bara efter nödvändighet och med stöd i lag.

Ändamålen för att behandla dina personuppgifter är att upprätthålla en god registervård, att sköta medlemsadministrationen, skicka ut medlemsnyheter och marknadsföring. Vi kan också komma att behandla dina personuppgifter för statistiska ändamål. Ditt personnummer registreras eftersom det är viktigt att MRK ska kunna säkerställa medlemmarnas identitet. Dina personuppgifter kommer med nödvändighet att behandlas i Riksidrottförbundets system Idrottonline*. Dina personuppgifter kan också komma att lämnas ut till andra utvalda företag och organisationer som klubben samarbetar med för nödvändig behandling för MRK:s räkning. Vid all hantering av dina personuppgifter iakttar vi säkerhet och sekretess.

Lagringstiden

MRK behandlar dina personuppgifter så länge du är medlem hos oss. Begär du att bli borttagen ur våra register så gör vi det. Vi kommer då endast att fortsätta lagra dem om det följer någon sådan skyldighet av lag.

Dina rättigheter

Du har rätt till insyn i hur dina personuppgifter behandlas. Det betyder att du kan begära att få tillgång till viss information om behandlingen. Du har även rätt att begära att få felaktiga personuppgifter ändrade, överflödig behandling begränsad, ogrundad behandling raderad.

 En begäran om något av det nämnda kan skickas till oss via mail. Du har också rätt att vända dig till Datainspektionen/Integritetsskyddsmyndigheten med eventuella klagomål om du är missnöjd med personuppgiftsbehandlingen, men vi hoppas såklart att du i första hand vänder dig till oss för frågor och begäranden kring vår personuppgiftsbehandling.

Genom att godkänna MRK:s medlemsvillkor bekräftar du att du mottagit denna information om personuppgiftsbehandling.

Om du inte önskar få marknadsföring från oss kan du när som helst kontakta oss via mail och begära att vi stoppar utskicken.

* I vårt register har vi även kopplat på målsman för omyndig elev.

Formulär för begäran ur registerutdrag
Bildresultat för gdpr

Skribent: Magnus Johansson
Epost: This is a mailto link

Vädret i Mariestad just nu

klart.se

 
 
 
 Externa RSS-feeds mm:
  

 
 

 

Gilla oss på Facebook!
fb-logotype

 

Antal besökare sedan
2010-04-30:

 

Postadress:
Mariestads RK - Ridsport
Fors Brunnsberg 2
54293 Mariestad

Kontakt:
Tel: 0501-35535
E-post: This is a mailto link

Se all info