Hoppa till sidans innehåll

Styrelseinformation augusti/september

2017-09-22 08:30
Här kommer en sammanfattning av verksamheten och besluten gällande augusti och september.
  • Uppdaterad: 2017-09-22 08:31

Efter sommarens uppehåll är såväl styrelsen som ridskolan tillbaka i full verksamhet. Sommaren har dock ingalunda inneburit total ledighet för alla engagerade medlemmar i klubben.

Anställningsförfarande som påbörjades innan sommaren landade i att klubben har anställt Malin Andersson som instruktör. Styrelsen känner sig nöjda och trygga med sitt val och vi hoppas naturligtvis att även våra elever känner likadant.

Av personalhänsyn har vissa förändringar skett beträffande lektionsschemat för hösten och framåt. För att möjliggöra för våra instruktörer att ha två lediga dagar i rad var vecka, har söndagslektionerna flyttats till lördag förmiddag, med start den 9 september 2017. Planeringen kommer därmed se ut som så att Linda kommer att arbeta måndagfredag som tidigare, med förändringen att hon kommer att hålla lektioner på måndagar. Malin kommer att hålla lektioner tisdag-lördag. För att lösa insläpp av lektionshästarna på söndagar när lektionerna har flyttats, kommer styrelsen att upprätta ett rullande schema där medlemmar ur styrelsen hjälper till vid insläppet. Det ser ut som att detta kommer att fungera väl, och vi hoppas på en fortsatt positiv utveckling av ridskoleverksamheten under hösten.

Hoppkommittén har under augusti månads början arrangerat det traditionsenliga Sommarhoppet, som i årets upplaga blev en välbesökt tillställning med dryga 330 starter under tre dagars tävling. Dressyrkommittén har även de varit flitiga under augusti och arrangerat en ponnydressyr med ett 40-tal starter. Som uttryckt det vid många tillfällen förr så blir det inga tävlingar utan alla ideella krafter som ställer upp, och alla medlemmar och funktionärer som ställt upp under dessa tävlingar förtjänar det varmaste tack för detta!

De flesta av våra medlemmar och besökare har säkerligen märkt att lilla ridhuset nu har fått ett välbehövligt underlagsbyte. Även grunden har gjorts om med nytt stenmjöl i botten och ovanpå det har det lagts traditionell sand/flisblandning. Det kan ännu bli lite djupt på sina håll, men det är normalt vid ett underlagsbyte. Vattning och saltning har genomförts för att bidra till att underlaget ska sätta sig snabbare och bli mer stabilt. Det är således ingen fara att rida på det, tvärtom bidrar även det till att sätta underlaget. För att inte riskera skador på den nu tillrättalagda grunden för ridhusbotten, införs dock ett förbud mot longering och löshoppning i lilla ridhuset tills vidare, eftersom dessa aktiviteter nyligen har medfört att hästarna har kommit ner till stenmjölet under sand/flisen. Det ska även förtydligas att det i våras meddelade beslutet om förbud mot longering i stora ridhuset ännu kvarstår. Longering är naturligtvis tillåtet på utebanorna.

Vi är från styrelsens sida medvetna om att dessa beslut innebär vissa olägenheter för er som nyttjar ridhusen, men vi hoppas ni kan ha överseende med detta en period. Besluten kommer att utvärderas vid nästa styrelsemöte den 4/10. Vi ber er således att vara uppmärksamma på information om detta framöver. Information kommer att anslås på hemsidan, Facebook och på ridhusportarna.

Väl mött!
/Styrelsen

(Tidigare informationsbrev kan du hitta i Arkivet)

Skribent: Magnus Johansson
Epost: This is a mailto link

Vädret i Mariestad just nu

klart.se

 
 
 
 Externa RSS-feeds mm:
  

 
 

 

Gilla oss på Facebook!
fb-logotype

 

Antal besökare sedan
2010-04-30:

 

Postadress:
Mariestads RK - Ridsport
Fors Brunnsberg 2
54293 Mariestad

Kontakt:
Tel: 0501-35535
E-post: This is a mailto link

Se all info