Hoppa till sidans innehåll

Tidningen Ridsport

Malin Baryard Johnssons H&M Indiana fortsätter att gå från klarhet till klarhet. I den femstjärniga 1,55-klassen i London blev det helt felfritt på hinder och ännu en placering till samlingen.
 
"Det är ganska sällan jag får en perfekt känsla på provridningen, men där­emot kan jag känna var potentialen finns och vad som går att ändra." Så säger Malin Baryard Johnsson, som här delar med sig av sina sex bästa tips inför provridningen och...
 
Efter ett framgångsrikt 2017 är Evelina Tovek på gång inför 2018. Hon kickar igång året med en lång sejour i Dubai, dit hon bland annat tar med sig sin nya häst.
 
Rolf-Göran Bengtsson och Oak Grove’s Carlyle är i farten. I Frankfurts 1,50 tog de sin främsta placering hittills på den höjden, samtidigt som ett riktigt fälttävlas-ess vann.
 
När munstegen släppte kom veterinärens finger i kläm och ligamentet slets delvis av. Nu har saken landat hos Arbetsmiljöverket.
 
Här hittar du länkar till start- och resultatlistor inför veckans tävlingar på nationell- och elitnivå samt internationella tävlingar med svenska deltagare.
 
En dryg månad efter att det visade sig att den tyska landslagshästen Samourai du Thot testades positivt på EM i fälttävlan, vilket ledde till att Tyskland förlorade sitt lagsilver, slutar teamets veterinär.
 
Flera forskningsprojekt med anknytning till hästar och ridsport startas inom kort när Stiftelsen Hästforskning har fördelat sina pengar. Det blir bland annat forskning om hältor, hovar, ridundervisning och stallbackskulturer i cyberrymden.
 
Avelsgiganten och dressyrhingsten Londonderry är död. Hannoveranerhingsten slutade sina dagar på tyska statsstuteriet Celle.
 
Oron för vad andra ska tycka har negativa effekter på vår prestationsförmåga, men det är svårt att låta bli att bry sig. Johanna Lassnack, som coachar unga tävlingsryttare, är väl bekant med problematiken.
 
Cecilia Bergåkra satte punkt för ett framgångsrikt år på ett tråkigt sätt. Efter en ridolycka i går väntar nu många veckor utan ridning.
 
Hästhagar med djup lera kan innebära ett lagbrott. −Alla är nog inte medvetna om att de här reglerna finns, säger Lars-Henrik Henriksson, djurskyddskontrollant vid länsstyrelsen i Västra Götalands län.
 

Vädret i Mariestad just nu

klart.se

 
 
 
 Externa RSS-feeds mm:
  

 
 

 

Gilla oss på Facebook!
fb-logotype

 

Antal besökare sedan
2010-04-30:

 

Postadress:
Mariestads RK - Ridsport
Fors Brunnsberg 2
54293 Mariestad

Kontakt:
Tel: 0501-35535
E-post: This is a mailto link

Se all info