Hoppa till sidans innehåll

Tidningen Ridsport

Ett dopingprov gav utslag vid EM i ridsport i Göteborg i augusti, och hästen som testades positivt har stängts av från tävling i två månader. Det var en körhäst från det österrikiska fyrspannet som lämnade det positiva provet.
 
I över 30 år har Malin Baryard ­Johnsson lyckats hålla sig i toppen. Men livet på elitnivå kan ­stundtals ­kännas ensamt. För Ridsport berättar ­Malin om varför handboll verkar så mysigt, varför medaljen på EM i Göteborg var så viktig och hur hon...
 

Unga talanger toppar

(2017-10-23 13:00)
Årets betäckningsstatistik är publicerad av SWB. Här hittar du topplistorna, i år ska det vara ynglingar i topp. Hoppaveln har även tre matadorer stationerade i Sverige med över 100 ston.
 

Landslaget klart till 2018

(2017-10-23 11:44)
Fälttävlanslandslaget inför VM-året 2018 är uttaget. Ett gäng bronsmedaljörer får sällskap av sina EM-kollegor och EM-reserven i spetsen.
 
I somras bjöd Peder Fredricson för första gången in till sin nya naturbana. Nu är det dags för ett pass med honom, Stephanie Holmén och Sienna SN – häng med!
 
"Jag ogillar svart-vita diskussioner som saknar balans. Spekulationer och drev tjänar ingen på." Li Skarin tycker till om den flod av åsikter och känslor som kommit upp till ytan efter rapporteringen från Conçalo Cavalhos clinic i Timrå förra helgen.
 
Det blir en riktig guldkant på Sweden International Horse Show. De tre regerande Europamästarna från de tre olympiska grenarna är klara för tävlingarna.
 
För fyra veckor sedan skadade hon sig missade en stor del av höstsäsongen. I Laholm var Cornelia Wallenborg tillbaka i sadeln och tog en Msv A-seger på Lodestar Van't Rechthof.
 
Det blev ett rejält avancemang för Ludwig Svennerstål och Box Leo efter banhoppningen vid unghäst-VM i fälttävlan. Felfri ritt gav till slut en femte plats.
 
Patrik Kittel har fått en finfin start på världscupsäsongen med en tredje plats. Han fick tre 10:or för svårighetsgraden på sin nya kür och tänker annorlunda om sitt musikval än många andra.
 
Andra omgången av världscupen i hoppning rids under söndagen i Helsingfors. Tre svenska ryttare fanns i startfältet och bland dem gick det bäst för Henrik von Eckermann och Mary Lou som tog en fenomenal andraplats.
 
Det 5-åriga dressyrprojektet "10 TRAINERS 10 CLINICS ONE DREAM" har startat. Portugisiska OS-ryttaren Gonçalo Carvhalo är först ut i Marc André Wérys drömprojekt, och inledningen i Timrå går inte att förmedla på annat sätt än som en storartad succé.
 

dret i Mariestad just nu

klart.se

 
 
 
 Externa RSS-feeds mm:
  

 
 

 

Gilla oss på Facebook!
fb-logotype

 

Antal besökare sedan
2010-04-30:

 

Postadress:
Mariestads RK - Ridsport
Fors Brunnsberg 2
54293 Mariestad

Kontakt:
Tel: 0501-35535
E-post: This is a mailto link

Se all info