Stark insats mot serieledarna - Mölndal BK - Bandy - IdrottOnline Klubb
Hoppa till sidans innehåll

Damlaget: Stark insats mot serieledarna

2018-01-28 20:59
Mölndals damer stod för en stark hemmainsats när serieledarna Tranås besegrades med 2-1. Efter en jämn första halvlek som slutade 0-0 tog Tranås ledningen. Mölndal visade bra moral och kunde kvittera och därefter fastställa slutresultatet till 2-1.
  • Uppdaterad: 2018-01-28 21:05

Vi träffar tränare Martin Lindberg efter slutsignalen.

Seger mot serieledarna, en skön känsla?

- Verkligen härligt. Det var på intet sätt orättvist även om Tranås skapade bra lägen och lyfte sitt spel några nivåer i andra halvlek.

Hur resonerade ni innan matchen?

- Vi visste att det skulle bli en svår match men vi hade kommit överens om att göra en bättre insats än den vi gjorde när vi förlorade första mötet med 2-4 i Tranås. Tranås har ett bra lag med många kvicka och spelskickliga spelare, och målskytte från flera spelare. Vi var också överens om att vara vaksama på Tranås snabba omställningsspel och att vi verkligen måste hjälpa varandra och ta varandras platser hemmåt när vi kliver iväg. Vi känner oss väldigt trygga defensivt, och har ett väl fungerande försvar där hela laget deltar och en målvakt som bara blir bättre och bättre för varje match.

Ta oss igenom matchen!

- Vi förlorade slantsinglingen och tvingades att spela i den starka motvinden i första halvlek. Tranås försökte utnyttja medvinden och var så när några gånger att rinna igenom och få några fina lägen. Jag tycker ändå att vi på ett ganska bra sätt lyckas neutralisera Tranås attacker i första halvlek, vi står upp när vi ska och faller och gör det trångt när vi ska. Vi stoppar flera farliga attacker på vår högerkant genom vår halv Stephanie Storme som har mycket att göra defensivt i första halvlek.

0-0 i första halvlek och vad säger ni till varandra i paus?

- Att trycka på mer offensivt i medvinden och att fortsätta vara vaksamma på Tranås snabba omställningspel.

Och vad händer i andra?

- Tranås kommer ut starkt i andra trots motvinden och bägge lagen byter chanser med varandra. Efter 10 minuter lyckas Tranås genom en av sina duktiga offensiva spelare hamna i skottläge och får på en bra träff. Tror att bollen tar på någon vilket gör att Emmelie hamnar på fel ben och 1-0 till Tranås. Lagen fortsätter att byta chanser med varandra men det känns hela tiden som om detta är vår match. Efter ett genombrott av Alice Hellström får vi en straff som Steffi tyvärr sätter utanför målramen. Kvitteringen kommer 10 minuter senare genom ett inslag som lite turligt letar sig in i mål. Efter kvitteringen har vi en bra period och Steffi lyckas hitta Elin Hult med en passning till höger varvid Hult bryter sig in i straffområdet, rundar målvakten, blir fälld och mer eller mindre liggandes i luften slår in bollen i mål. Tranås tar time out och ökar trycket men vi lyckas stå emot och skapar några riktigt bra kontringslägen men Tranås målvakt är väldigt säker och räddar bl.a. ett friläge från Hult.

Nervöst på slutet?

- Klart det blir nervöst men det kändes ändå som om det var vår tur idag. Trodde nog att vi skulle göra 3-1 när Hult får frilägget men det gick ändå.

Några du vill lyfta fram i Tranås eller i Mölndal?

- I Tranås blev jag väldigt imponerad av nr 99 Ellen Spång, tror hon spelade libro, riktigt spelskicklig spelare. I Mölndal vill jag inte lyfta fram någon enskild då hela laget gör en riktigt bra insats! Ingen faller ur ramen idag.

Då säger vi grattis och önskar lycka till i dubbelmötet mot Surte kommande helger.

Skribent: Foto: Amelie Hedgren
Epost: Adressen Gömd

Lagledare- Dam och F19

MARTIN LINDBERG

Mölndal Bandy

Mobile +46734378567

This is a mailto link

 

Matchrapportering- Live!

Stötta din förening!

 


Antal besökare
Online:
Idag:
Vecka:
Månad:
Totalt:

Postadress:
Mölndal BK - Bandy
Idrottsvägen 7
43162 Mölndal

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link