Hoppa till sidans innehåll

U16 (-03/-02/-01)

Välkomna till U16:s lagsida!

Den kommande säsongen 2017/18 kommer att bli fjärde året med seriespel. Alla ni som spelade föregående säsong kommer naturligtvis tillbaka igen. Vi hoppas också att fler vill komma och spela med oss. Ni hockeyspelare som är sugna på stor is och mindre tacklingar, kom och testa bandy. Vi är flest 02:or men 03:orna och F99-03 tränar också tillsammans med oss.

Väl mött! Tränarna

Lagbild

En avslutande bandyrapport i mest dur men lite moll

Igår, söndag 18 mars, spelade vi säsongens sista match. Det skedde på den årliga cupen i Ale. Dom har ju is längst här i väst. Cupen var i år lite tunnare än vanligt. Vi var bara tre lag som kom till spel Surte, Frillesås och Mölndal. Då vi var färre lag passade vi på att möta varandra i dubbla matcher. Det var ett lite ringrostigt gäng från Mölndal som kom till spel. Hade ju inte haft is sedan bandyns dag... Tyvärr hade också vår målvakt skadat sig på sin fotbollsträning så han kunde inte vara med. Som tur var kunde Olof ställa upp, som många gånger förut. Var även andra som var sjuka men nu har Calle kommit tillbaka så vi fick ihop lag.

Första matchen var mot Frillesås, som nu förövrigt är en elitserieklubb(grattis till det!). Ganska omgående kom vi igång med vårt bättre typ av spel med fina åkningar och bra överlämningar. Rosten från skridskorna försvann ganska snabbt. Vi borde hållit nollan men ett lite tveksamt ingripande på slutet utmynnade i ett onödigt mål i baken. Själva matchen vann vi dock med 3-1. Bra jobbat av oss. Vi vann även den andra matchen mot Frillesås. Denna gång med 4-2. I denna matchen hade vi en dipp i mitten men kom tillbaka och vann. Bra även detta Mölndal

Sen var det ju då matcherna mot Surte. Surte som ju är ett mycket bra lag med två mycket starka spelare i truppen. Vi har ju denna säsong bjudit upp till kamp mot dom och så även denna gång. Det gick till en början bra men efter lite sämre spel och några mål i baken tappade vi både spel och humör. Något som tyvärr inträffat några få matcher under säsongen. Vi förlorade till slut matchen men ändå med äran i behåll. Match nummer två mot Surte blev tyvärr också en förlust men här var humöret bättre. Vi hade också flera fina chanser men bollen ville inte in i mål. En utvecklingspotential för nästa säsong,avslut på mål.

Vill också här berätta om två andra matcher som vi spelat. Denna gång mot Vänersborg. Den första var hemma på Åby. Ett härlgt minnen för oss. Vi gick segrande ur striden med 4-2. Mot Vänersborg! En härlig seger för oss. Kul. När vi en vecka senare möttes igen fast denna gång i Vänersborg så var det ett helt annat lag som stod på isen. Vi spelade helt enkelt dåligt mot ett alldeles för bra motstånd. Matchen slutade med förlust 18-0. Siffror vi inte sett på många år nu. Denna matchen glömmer vi helt enkelt!

I övrigt kan man bara konstatera att vi som lag utvecklats väldigt positivt denna säsong. Alla har tagit ett steg framåt och några har verkligen utvecklats rejält. Vi har ju tränat mer och spelat mindre matcher denna säsong. Flera i laget har också tränat med de äldre i utvecklingslaget. Några har också spelat matcher med dom. Tror detta har varit bra för utveckligen.

Då det gäller nästa säsong så är det lite oklart hur upplägget ska bli men att det ska spelas bandy det är klart. Vi ledare vill härmed tacka alla spelare och föräldrar för denna säsongen och väl mött igen. Vi kommer ju självklart ha en avslutning med pizza och annat. Återkommer med tid.

Härliga och stolta bandyhälsningar Ledarna 


 

Härlig match i Ale

Igår söndag 4/2 spelade U16 match mot Surte i Ale arena. Vintern var ju nu kommen så det kändes ovanligt varmt inne i hallen... Surte hade hintat om att de var fulltaliga denna match, dvs bra lag. Vi var ju där för en dryg vecka sedan o då hade Surte ont om spelare. Då var det träningsmatch men denna gång var det ju seriematch. Vi har ju blivit en lite tunnare trupp på senaste. Några 02:or har valt att ta time out från bandyn men förhoppningsvis kommer dom tillbaka igen. Nog om detta nu.

Laget vi ställde på isen gjorde en fantastisk match i ca 76 minuter. Vi spelade otroligt bra, både som lag och spelares individuella insatser. Vi ledde med 1-3 efter 30 minuter! Försvarspelet var mycket kompakt och tätt men vi var även mycket vassa framåt. Surte fick kämpa hårt för att stå emot. Vi fick också beröm från deras tränare efter matchen. De tyckte att vi växt enormt som lag. Kul att höra. Sug åt er nu Mölndal Bandy U16! Hur gick då själva matchen? Tyvärr tog orken slut och Surtes tunga artilleri tog ut sin rätt. Vi förlorade till slut med 7-3 men vi får ändå se det som en vinst då spelet var så bra! Nu fortsätter vi träna och bli ännu bättre. Nu har ju också vintern kommit till Mölndal. Härligt!

Stolta bandyhälsningar Ledarna


 

Bollen är rund...

Igår söndag 14/1 spelade vi mot Höjden hemma på Åby. Denna gång var både väder och spelartrupp på topp. Vi hade hela fyra avbytare. Stämmning var lagom avslappnad i omklädningsrummet innan match. Vi skulle också använda våra nya fina tröjor för första gången. Yes!

Matchen börjar. Ganska snabbt förstår vi att Höjden bestämt sig för att köra på sk säckförsvar. De kommer inte över mittlinjen utan vi får helt äga bollen och försöka spela oss igenom deras försvarslinje. Detta gör att tempot blir lågt och vi håller bollen alldeles för långt ner i banan. Vi kommer inte upp och när vi väl gör det kör vi fast och får backa hem igen. Behöver jag säga att detta spel inte passade oss så bra... För Höjden däremot så funkade allt enligt plan. Trots vårt totalt dominerande bollinnehav så gjorde dom målen. Dessa skedde på våra misstag, typ en missad passning.

I andra halvlek bestämmer vi oss för en annan taktik. Försöker komma högre upp i banan helt enkelt. Efter ett snyggt straffmål av Adam så börjar vi känna vittring men tyvärr så kommer vi inte närmare än just vittring. Trots ett ihärdigt jobb och flera fina chanser så slutar matchen med förlust 1-3, en tung sådan. Men som sagt bollen är rund. Det är bara att ta nya tag och träna på Mölndal Bandy U16. Vi tror på Er!

Bandyhälsningar Ledarna 


 

Hårda bud i Oskarström

Första matchen för U16 2018 spelades i Oskarström igår söndag 7/1. Även denna gång var vädrets makter med oss. Ett par minusgrader, solsken och vindstilla. Kunde inte vara bättre förutsättningar. Så var det då detta med att få ihop lag. Skador, sjukdomar, innebandy, fjällresor, etc gjorde att vi än en gång var en tunn trupp. Om det inte vore för Kettil ifrån 05:orna så skulle vi inte haft en enda avbytare. Tack för din medverkan och ditt mål! Vi visste ju av erfarenhet att det skulle bli en tuff match oavsett vårt lags disposition. Det ska ju dock sägas att flera av spelarna i U16 nu börjar bli riktigt varma i bandykläderna så några brakförluster är vi kanske inte så oroliga för längre.

Trots ett tufft och hårt spel från Oskarström funkade vårat spel bra och vi spelade lugnt och metodiskt. Försökte vårda bollen inom laget och göra samlade anfall. Vi fick också utdelning för vårt fina spel. Stod 0-2 efter en kvarts spel. Tyvärr slarvade vi också lite med bollen och bjöd in Oskarström i matchen. De hämtade först upp vår ledning tills vi, igen, kunde gå ifrån. Med bara någon minut kvar, knappt, så ledde vi med 5-6. Då hade också matchen blivit väldigt uppstressad och grinig. Domaren hade här ingen lätt uppgift. En eloge för hans insats. Tyvärr lyckades Oskarström också kvittera i sista sekunden(om det nu inte var på övertid...) så matchen slutade alltså 6-6. Ett oavgjort resultat som kändes som en förlust. En än gång blev det alltså tokdramatiska sista sekunder. Det vore skönt för alla inblandade om vi kunde säkra en match och slapp de här nervpärsarna. Puh!

Nu tar vi nya tag och tränar på. Hoppas också att vi kan vara lite fler, både på träningar och matcher.

God fortsättning önskar Ledarna


Grym match för U16

Idag söndag den 17/12 mötte Mölndal Bandy U16 starka Surte. Förutsättningarna kunde inte vara bättre. Solsken, vindstilla och ett par minusgrader. Tyvärr var truppen lite tunn pga sjukdom. Gustav L, -04:a, fick hoppa in i laget. Tackar vi för. Att Surte är bra och spelar fin bandy det vet vi. Första 20 minuterna höll vi ihop laget mycket bra och hade även en del fina chanser. Tyvärr gjorde Surte mål istället, bl a på straff. Men vi kämpade på och till slut gav det utdelning. I slutet på andra halvlek stod det så 3-3 och vi hade både spelet och pressen.

Oavgjort hade naturligtvis varit ett ok resultat men vi var i slag och gick för seger. Då hände det som inte fick hända. Surte fick en tveksam straff som man till slut fick in och vann där med matchen. När domaren sekunderna senare blåste av så kändes det verkligen grymt orättvist med förlust för oss. Så är dock idrotten ibland, alltså inte rättvis. Vi ska dock ta med oss denna match som en grym kämparinsats. Nu är det lite lugnt på matchfronten ett tag men vi tränar på och återkommer efter julledigheterna som ett ännu starkare lag. Go Mölndal Bandy U16!

En riktigt God Jul och Gott Nytt önskar vi Ledare


Tuff fredag för U16

Efter en dålig vecka, vädermässigt, skulle vi ta oss an duktiga Blåsut på fredagskvällen. Isen var väl spelbar och det regnade inte men det blåste desto mer, typ kuling. Det var väderförutsättningarna. Sen var det själva laget. Sjukdomar, skador och annat gjorde att vi en kvart innan avslag var utan avbytare. Inte topp när man ska spela i 90 minuter. Till slut lyckades Jonas övertala Ebba M från damlaget att vara med. Trots förutsättningarna inledde vi starkt. Första tjugo minuterna var vi med i matchen. Hade flera målchanser men det ville sig tyvärr inte. Vi hade också medvind i första halvlek... Andra halvlek ökade vinden som nu då också var mot oss. Vi kämpade på men det hjälpte inte. Blåsut drygade ut ledningen och avgick till slut med segern 0-10. En tråkig match resultatmässigt men kanske en bra match för lagmoralen. Nu tränar vi på och står förhoppningsvis stärkta och fulltaliga inför matchen mot Surte på fredag.

Hälsningar Ledarna


Härlig inledning på säsongen 17/18!

Nu har vi kommit igång med säsongen, både vad det gäller träningar och seriematcher. Underbart! Det börjar också kännas som om all träning nu också ger resultat. Vi har hitills i serien en knapp förlust men framför allt två fina segrar. Första matchen mot Oskarström som slutade med uddamålsförlust var en jobbig match. Vi fick inte igång vårt spel ordentligt framåt samt att vi inte höll tätt bakåt. Hoppas vi kan bjuda upp till bättre kamp när vi möts nästa gång.  Nästa match var derby mot Höjden. Tyvärr spelades den i närmast skämtväder dvs tokregn. Men alla matcher måste kunna spelas. Denna vattenbatalj lyckades vi dock till slut vinna vilket var viktigt för lagmoralen. Skönt.

Vår senaste match 3/12 var mot Sunvära/Frillesås. Samma lag som nästan krossade oss i cupen i Ale. Då blev det 0-7 i förlust. Nu hade vi samlat oss och även Åby var på topp. 1 minusgrad, vindstilla o molnfritt. Hur ofta händer det? Ren bandypropaganda! Även laget var taggade. Sunvära/Frillesås gick ut hårt vid matchstart, en härlig inställning. Efter några svajiga inledningsminuter började vi samla oss. Spelet kom igång ordentligt och vi kämpade mycket bra. Efter bra spel och många fina avslut avgick vi till slut med segern 5-1. Härligt jobbat Mölndal Bandy U16! Nu fortsätter vi att träna och hoppas vädrets makter står oss bi.

Hälsningar från de stolta Ledarna


Tre gånger is denna vecka!

Vi har nu kommit igång med vår försäsong på is. Härligt. Tyvärr är det bara en gång i veckan, som vanligt. MEN den kommande veckan har vi hela tre tillfällen på is. På tisdag är vi i fina Ale arena, på torsdag har vi tid i Åby ishall för träningsmatch(rinkbandy) mot Surte och på söndag är det isträning som vanligt. Tider finns naturligtvis i kalendariet. Vi har ju inte varit allt för många på träningarna, särskilt inte löp och styrka, hitills pga alla andra sporter som tar eran tid. Men denna veckan har ni alltså hela tre chanser att beträda isen. Hoppas nu på god uppslutning och härlig kamp mot Surte. Ska också bli extra kul att se er som vi hitills inte sett.

Väl mött Ledarna


Snart på is igen!

Nu närmar det sig ispremiär för säsongen 17/18. På söndag smäller det. Nu har ju många varit på sommarbandy-läger så det kommer nog gå bra. Vi har ju också kört lite försäsongsträning. De inte varit så välbesökta men vi hoppas bli många nu på söndag. Hur vi ska spela i vintern är inte riktigt klart än men spela ska vi! Ska bli kul att träffa alla spelare igen.

Väl mött Ledarna.


 

 


 

Nyheter

 

Matchrapportering- Live!

Stötta din förening!

 


Antal besökare
Online:
Idag:
Vecka:
Månad:
Totalt:

Postadress:
Mölndal BK - Bandy
Idrottsvägen 7
43162 Mölndal

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info