Hoppa till sidans innehåll

Historik


Motala Segelsällskap bildades 1926 på Sandön utanför Motala, där ett gäng snipseglande ungdomar hade samlats. Syftet var att bilda en förening för att segla med den traditionella Vättersnipan, som seglades i två klasser, en- och tvåmastade snipor.

I borjan av 1930-talet inköptes det nuvarande klubbhuset i Råssnäs, som sedan dess har varit centralpunkten för MSS verksamhet. Snipseglandet avtog alltmer och i slutet av 1950-talet började man diskutera andra båttyper. Valet föll då alltmer på den populära OK-jollen. Med detta rycktes sällskapet verkligen igång på nytt, för att bli en mycket framgångsrik jollekappseglingsklubb. Under årens lopp har ett hundratal segeljollar amatörbyggts i sällskapets regi, det började med OK-jollar för att följas upp av Optimist och Mirrorjollar.

MSS har varit en populär arrangör av större seglingar tack vara den trevliga och fina anläggningen i Råssnäs, bland annat kan nämnas SM för Optimist, Flipper och Folkbåt. JSM för OK samt riksmästerskap för Mirrorjollen.

 

Källa: "En presentation av Motala Segelsällskap" från 1981.

Uppdaterad: 2017-07-10 23:03
Skribent: Mattias Oberpichler

Våra sponsorer

ostenssons

motalabatvarv

hh-text-red

watskiLogo

roblon

fogelsta_logo_big

ladda ned

baltic_logo_2014_

-------------------------------------------


svsj-_banner190x158


räknare
besöksräknare

Postadress:
Motala SS - Segling
Box 209
59123 Motala

Besöksadress:
Biskopsvägen 41
59152 Motala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info