Nyheter från Svenska Gymnastikförbundet - Nacka GF - Gymnastik - IdrottOnline Klubb
Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från Svenska Gymnastikförbundet


Efterlängtade biljetter till EM i truppgymnastik 2018!
 
Finns det något hopp för Alex att klara sommarens sista utmaning? Det blir upp till dig att gissa när "Sommarlov" i dag får besök av fem 12-åriga hopprepsproffs från Kämpinge GK.
 
Det har varit en bra insats av juniorlaget som på 24 serier bara hade ett fall och slutade på en stabil 14:e plats i dagens tävling.
 
Seniorerna har precis avslutat sin tävling på EM i artistisk gymnastik och det har gått både riktigt bra och mindre bra.
 
Landslagsverksamheten i trupp började 2012. Nu 2018 genomförs seniorlandslag - version 4.0 om man så vill - och vi passade på att ställa lite frågor till herrlandslagets Tobias Peterson som varit med ända från början.
 
 
 
Landslaget i trupp genomförde ett träningsläger 1-5 augusti 2018 på Lingvallen i Ängelholm. Samlingen innebar första officiella tillfället någonsin för Sveriges juniorlandslag.
 
Jonna Adlerteg har skrivit ett nytt kapitel i den svenska gymnastikhistorien genom dagens EM-silver i barr.
 
Tonya Paulsson gjorde i och med JEM i Glasgow sin internationella mästerskapsdebut och där tävlingen främst handlade om att skapa erfarenhet och känna på den internationella gymnastiken.
 
Nu är det klart, Sverige har två svenska gymnaster i EM-final i Glasgow. Jonna Adlerteg i barr och debutanten Jessica Castles i fristående.
 
Kvaltävlingen på EM är uppdelad i fyra subdivisioner och i förmiddags tävlade de svenska gymnasterna i den första divisionen och både Jonna och Jessica gjorde riktigt bra ifrån sig.
 
Under måndagens tävlingar i VM i hopprep låg fokus på de individuella grenarna. Sverige hade deltagare från flera föreningar som tävlade i delgrenar respektive i overall-tävlingen.
 
Ingen hade vågat tro att det skulle gå så här bra för de svenska hopprepsdamerna när lagtävlingen i VM i Shanghai avgjordes under söndagen. Hela 5 mästerskapsmedaljer gick till Sverige.
 
Den nionde augusti inleds EM i artistisk gymnastik i Glasgow för de manliga gymnasterna.
 

Postadress:
Nacka GF - Gymnastik
Strand, Svanevitsvägen 1
13147 Nacka

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansli@nackagf.se

Se all info