Hoppa till sidans innehåll

Klättring


Välkommen till Klättersektionen! 

Vi är medlemmar i Svenska Klätterförbundet. Det innebär att du som medlem i klättersektionen är försäkrad när du klättrar samt att du får tidningen Bergsport. (Om du klättrar utomlands kan försäkringen dock behöva kompleteras)

Föreingen har klätterskor i strl 33-43, crashpads, selar samt boken "Stora boken om Klättring" som du som medlem i sektionen får låna.

 Aktuellt: 

Till våren planeras träning under juli, samt klätterläger med övernattning under sommaren. Vi hoppas kunna genomföra ett läger i Djäkneboda (ev i samarbete med scouterna) samt ett klätterläger i Sörfjärden (Sundsvallstrakten) för barn/unga tillsammans med Sundsvalls Klätterklubb i augusti/september.

 Vår ursprungliga plan var att bygga klätterväggar i Djäkneboda sporthall. Den planen har ändrats. Vi kommer nu samarbeta med Bygdeå GIF och hoppas kunna bygga en klätterhall i form av en utbyggnad på Martinsonshallen. 

Under sommaren 2017 har vi röjt och fixat i ordning ett gammalt stenbrott för klättring utomhus i Djäkneboda. I augusti ordnade vi prova-på klättring för barn (även vuxna fick prova på) vilket blev väldigt lyckat. Vi fick ekonomiskt stöd av Robertsfors Kommun för att kunna genomföra detta på ett bra sätt. 

För att bli medlem klicka på  Bli medlem nu och följ anvisningarna.  Fr o m 2018 kostar det 200kr att vara med i klättersektionen (vi betalar 150kr/medlem till Klätterförbundet inkl försäkring). 

Då vi har ett sammarbete med Bygdeå GIF (dock under diskussion då Bygdeå GIFs stadgar kräver att alla deltagare i aktiviteter arrangerade av dem är medlemar i Bygdeå GIF),  är det än så länge frivilligt att betala medlemsavgift till NDSK om du är (betalande)medlem i Bygdeå GIF.

Frågor och ideér? Gå med i fb-gruppen "Klättring Bygdeå/Djäkneboda" eller kontakta SaraMi 0703009443, This is a mailto link eller Jens Wahlström This is a mailto link

Uppdaterad: 25 MAR 2018 21:47
Skribent: SaraMi Liljeholm
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Norum-Djäkneboda SK
Maja Karin Hallöf, Ratan 21
91597 Bygdeå

Kontakt:
Tel: 0934-31000
E-post: This is a mailto link

Se all info