Hoppa till sidans innehåll

Klubbstugan


Om klubbstugan

Klubbstugan är belägen vid Älvsjö gamla IP (vid slutet på Klubbevägen i Älvsjö).
Klubbstugan används flitigt av åtskilliga Älvsjö-föreningar och lag, såväl för träning som för olika möten. Standarden är enkel - det finns omklädningsrum för herrar och damer med dusch & bastu samt ett mötesrum med plats för ca 50 personer och ett tillhörande litet kök/pentry.

Hyra klubbstugan

Är du intresserad av att hyra klubbstugan bör du i första hand kolla bokningsläget här och därefter skicka epost med Ditt önskemål inklusive kontaktuppgifter till denna epostadress.

Ordningsregler

  • Sunt förnuft gäller när Du hyr klubbstugan. Tänk på att det finns grannar och att området är väl frekventerat av allmänheten.
  • Stugan skall städas innan du lämnar den. Med städning avses dammsugning/sopning samt våttorkning av samtliga utrymmen. Kolla särskilt duschar och toaletter.   
  • Disk skall diskas, torkas och ställas tillbaka i skåp/lådor.
  • Papperskorgar ska tömmas och sopor skall transporteras bort (ej lämnas nere vid gamla IP).
  • Dörren till klubbstugan skall hållas stängd och ingen verksamhet på ytorna runt omkring stugan får ske efter 22.00.
  • Musikvolym skall vara rimlig och efter 22.00 får musik bara spelas med dörren stängd.
  • Absolut rökförbud gäller inomhus.

Historik

Tankarna kring uppförande av en klubbstuga väcktes 1979. Efter diskussioner med dåvarande Idrottsförvaltningen godkändes en plan för uppförande av en klubbstuga vid Älvsjö Gamla IP. 

Ett samarbete startades där medlemmar i Älvsjö AIK Skid&Orientering- Rugby- och Friidrottsektioner planerade för ett uppförande. En skola i Hagsätra (Ormkärrskolan) skulle rivas och vi fick möjligheten att riva delar av skolan och använda dessa som byggmateriel. Med hjälp av elever och lärare från S.t Eriks gymnasium och ett stort inslag av ideellt arbete från medlemmar kunde hittransporterade byggelement sättas samman.

Gymnasiet konstruerade och slutförde också nytt tak. Efter bortåt 4000–5000 timmars ideellt arbete av sektionsmedlemmar kunde stugan tas i bruk 1981. Som vanligt i samband med många byggprojekt återstod ändå cirka 1000 timmars arbete och ytterligare två år innan stugan kunde anses vara helt färdig!

Stugan drevs nu av de tre sektionerna tillsammans. Under slutet av 80–talet beslöt Rugbysektionen att lägga ner sin verksamhet och dra sig ur föreningen och stugan, som drevs vidare av Friidrott och Skid&Orienteringssektionerna. Under tidigt 90–tal flyttade sedan Friidrottssektionen över all verksamhet till Skid&Orienteringssektionen.

Orienteringsverksamhet har i alla tider ägt rum med utgångspunkt från stugan, men åtskilliga andra klubbar och lag använder stugan för både träning och möten. 

Uppdaterad: 2015-06-07 21:11

Postadress:
OK Älvsjö-Örby - Orientering
Christer Nordström, Snäckstigen 1
14139 Huddinge

Kontakt:
Tel: 087747602
E-post: This is a mailto link

Se all info