Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från Stockholm Orienteringsförbund


Anmälda deltagare till StOF:s kartritarutbildning på lördag den 19 maj kallas härmed.
 
Onsdagen den 23 maj genomför StOF utbildningen Karta-Samråd. Den vänder sig till alla som har med kartritning, arrangemang och teknikträningar att göra i klubbarna
 
När ungdomsseriens andra kretstävling avgjordes på tisdagskvällen var det många som var spända på om Snättringe SK och Järfälla OK skulle kunna upprepa det fina resultatet från första deltävlingen.
 
Hösten 2019 startar Rudbecksgymnasiet en orienteringsinriktning i Sollentuna.
 
Tätt på given. Andra deltävlingen i Ungdomsserien genomförs tisdag den 15 maj. Att vara med och bidra till klubbens resultat ger en extra krydda.
 
Europamästerskapen i Schweiz har inte varit någon klang och jubelföreställning för Stockholm. Sjukdom och skador, men även ett sprintstafettsilver till Karolin Ohlsson.
 
 
2018 innebär Eurotamästerskap och senare även Världsmästerskap. EM avgörs norr och söder om Lugano i Schweiz. Fyra av de aktiva i Svenska laget kommer från Stockholm
 
I och med Haninge SOK:s tävling vid Rudan i Haninge, har det genomförts sex deltävlingar i Ungdomspriserna, alltså nästan halvvägs. Marcus Stenebo från Attunda OK har redan maxat 250 poäng.
 
Det finns inget dåligt väder, bara rolig orientering. Snättringe SK startade bäst när Ungdomsserien drog igång på torsdagskvällen.
 
Det är en intensiv period för orienterarna. Helgen som gick var det 10MILA, i tisdags var det Sprint-DM och ikväll genomförs årets första kretstävling i Ungdomsserien. Vem ska vinna i år?
 
10MILA i Nynäshamn blev både spännande och lyckat. Äntligen fick Järlas damlag defilera i målfållan efter att Karolin Ohlsson krossat motståndet på sista sträckan.
 

Äntligen 10MILA

(2018-04-28 07:34)
Nu är det dags för vårens höjdpunkt, 10MILA. Nynäshamn har skrudat för ädla kamper och att bli tiomilalegendarer. Ska Stockholm få några topplaceringar?
 
Swedish League har haft ett kort och intensivt år. Starten med Ultralång-SM fick ställas in. Sedan snabblöpa i Skåne för några veckor sedan och avslutningshelg med Natt-SM och final i VM-terräng från 1968.
 
Simon Imark, Tullinge SK var en av de stora favoriterna vid Natt-SM i Jönköping. Han infriade förväntningarna.
 

Postadress:
OK Älvsjö-Örby - Orientering
Christer Nordström, Snäckstigen 1
14139 Huddinge

Kontakt:
Tel: 087747602
E-post: info@okalvsjoorby.se

Se all info