Hoppa till sidans innehåll

Ungdomsträning


Välkommen att träna orientering med OKÄÖ. Har du frågor om eller är intresserad av ungdomsverksamheten hör av dig till oss!

Träning vår och höst

Gruppindelning

Vi delar upp alla ungdomar i tre grupper efter ålder och orienteringskunskap för att alla ska få möjlighet att lära sig och utvecklas på bästa sätt. Grupperna följer orienteringens färgindelning som du kan läsa mer om här.

Tid & plats (NYHET 2018)

Under 2018 tar vi vår alldeles nya klubbstuga  vid Älvsjö gamla IP i bruk. Det ger oss fantastiska möjligheter och vi kommer testa några nya grepp i ungdomsverksamheten.

  • Grön/vit grupp kommer i huvudsak hålla till vid klubbstugan och lära sig orienteringens grunder i trygg miljö i Älvsjöskogen, med möjliga utflykter till Herrängen och Långbrodal. Det kommer även finnas en del aktiviteter i stugan där vi lär oss karttecken mm. 
  • Gul/röd/violett grupp kommer företrädelsevis åka till andra men närliggande skogar, såsom exempelvis Mälarhöjden, Ågesta, Visättra, Gömmaren m.fl. Syftet är att hitta mer utmanande terräng än i närområdet. Någon träning kommer dock förläggas i Älvsjö.

Avslutningen är gemensam och äger alltid rum vid klubbstugan ute i Paradiset, vid sjön Ådran.

Titta alltid i kalendern för detaljer och printa aktuellt program här.

Annan träning

Under säsong samarbetar OKÄÖ med andra klubbar runt teknikträningar på torsdagar. Nivå brukar vara något svårare än gul och uppåt (svårare). 

Karttecken

Det går alldeles utmärkt att träna på karttecken själv! Du hittar karttecken och mycket annat här.

Träning vinter

Under vintersäsongen har klubben gemensam löpträning från klubbstugan på tisdagar (såväl vuxna och unga). Efter träning är det bastu följt av fika. Titta i kalendern för detaljer runt tisdagsträningar.

Dessutom samarbetar klubbarna i något som kallas Vinterserien med trevliga söndagsarrangemang där man anmäler sig på plats och har fri starttid. Den enklaste banan brukar vara på gul nivå. Läs mer här.

Uppdaterad: 20 FEB 2018 21:36

Postadress:
OK Älvsjö-Örby - Orientering
Christer Nordström, Snäckstigen 1
14139 Huddinge

Kontakt:
Tel: 087747602
E-post: This is a mailto link

Se all info