Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Stort GRATTIS säger vi till de föreningar som valts ut som mottagare av Skidlyftet 2016! Svenska Skidförbundet och McDonald's ser fram emot att ta del av vad Skidlyftet kommer betyda för föreningarnas barn- och ungdomsverksamhet.
 
Svenska Skidförbundet och McDonald’s förlänger samarbetsavtalet till mitten av 2020. Samarbetet som stöttar landslagen i längd och alpint bidrar även, genom Skidlyftet, till att ge skidklubbar en möjlighet att utveckla sin barn- och ungdomsverksamhet
 

Distriktsårsmöten 2016

(2016-09-19 09:43)
Den 22–23 oktober är det dags för distrikten att samlas i Göteborg för förbundsmöte. Men innan dess samlas distrikten för sina egna årsmöten. Här följer tid och plats för dessa:
 
Helgen 10–11/9 genomförde Smålands Skidförbund ett mycket lyckat läger för distriktets längd- och alpinåkare (i åldern 10 år och uppåt). Här följer deras berättelse:
 
Nu söker vi de tre första unga ledarna som kan belönas med stipendium från i ”Konung Carl XVI Gustafs 70-årsfond för unga ledare på snö”. Hjälp oss hitta mottagare till stipendiet genom att skicka in din nominering senast 30 september.
 
Det var många glada och överraskande miner i klubbstugan när Frida Hansdotter klev in under mötet. Stort grattis till Högby Alpina SLK som är en av de utvalda föreningarna som får bidrag ur Skidlyftet 2016.
 
Nu är det dags att nominera unga lovande killar till stipendiet Hjärtat slår. Samtidigt söker vi dig som vill skänka en gåva så att vi kan fortsätta hålla fonden levande.
 
Här följer några utvalda grenspecifika beslut som togs under den nyligen avslutade FIS-kongressen.
 
Skicka in föreningens ansökan om lokalt aktivitetsstöd (LOK-stöd) senast den 25 augusti.
 
Den förra alpina stjärnan Jessica Lindell-Vikarby har valts in i FIS Council, det internationella skidförbundets (FIS) högsta beslutande organ. Jessica blir den första åkarrepresentant någonsin som tar plats i FIS Council.
 
Vartannat år samlas alla medlemsländer i det internationella skidförbundet på en stor FIS-kongress. Många möten och viktiga frågor diskuterades under den veckolånga kongressen. Här följer en sammanfattning.
 
Våra landslagsverksamheter för alpint, längd och skicross har sammanfogats i ett gemensamt bolag. Bolaget Ski Team Sweden Alpine AB har därför bytt namn till Ski Team Sweden AB
 
Svenska Skidförbundets och McDonald’s initiativ Skidlyftet samlade i år in närmare 800 000 kronor som oavkortat går till att stötta utvalda barn- och ungdomsprojekt. Först av 19 utvalda föreningar att få bidrag är Sya Skidklubb i Östergötland.
 
I söndags den 5 juni startade det internationella skidförbundet (FIS) sin stora kongress. Fler än 900 personer från 82 länder deltar i denna den 50:e FIS-kongressen för världens skid-och snowboardnationer.
 
Charlotta Bürger Bäckström på Svenska Skidförbundet har utsetts till "Årets skidinspiratör 2016" av Svenska Skidanläggningars Organisation (SLAO). Grattis Charlotta!
 

Filtrera nyheter

Postadress:
OK Borgen - Skidor
Masugnsvägen 2
74850 Tobo

Kontakt:
Tel: 0295-34495
E-post: This is a mailto link

Se all info