Hoppa till sidans innehåll

Grundkurs i MeOS

2018-02-08 16:28
Måndagen den 26/2 med start kl 18.30 hålls en grundkurs i MeOS. Det är det system som Måsen kommer att använda vid olika tävlingar.
  • Uppdaterad: 2018-02-21 12:44

Tag chansen att lära dig hur ett system för tävlingar fungerar. MeOS betyder Mycket Enkelt OrienteringsSystem. Systemet kommer att användas på Måsenstafetten, Ungdomstävlingen, 4-klubbsmatcher, nattcuper och veterantävlingar m fl.

Inga förkunskaper krävs. Jag kummer att gå igenom systemets uppbyggnad. Hur en tävlig skapas. Hur banor och klasser fungerar i systemet. Hur anmälningar görs i systemet (både anmälningar innan tävlingen och direktanmälningar på tävlingsdagen). Hur avläsning görs med utskrift av sträcktider. Hur resultat skriv ut på skrivare. Systemet klarar av både individuella klasser och stafett.

Jag räknar med att hålla på cirka 2 timmar.

Avslutningsvis kommer vi diskutera om vi ska ha en fortsättningskurs, som skulle kunna behandla tävlingar med flera datorer i nätverk, säkerhetsfunktioner, speakerstöd, ekonomiredovisning m m.

De som har en egen bärbar dator bör ta med den. Meddela mig om du tar med egen dator så skickar jag en instruktion om hur MeOS installeras.

Anmäl dig genom att kommentera här på hemsidan eller skicka ett mail till This is a mailto link. Ange också om du tar med en egen bärbar dator.

Alla är hjärtligt välkomna att delta. Kaffe kommer också att serveras.

Skribent: Lars Johnsson
Epost: Adressen Gömd

 
Samarbetspartners:

SSAB

Ange alt-text här.

Ange alt-text här.

Postadress:
OK Måsen - Orientering
Box 99
61322 Oxelösund

Kontakt:
Tel: 070-5445459
E-post: This is a mailto link