Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från Svenska Styrkelyftförbundet


Då vet det nästa sista internationella mästerskapet under tävlingsåret 2017 avlutat, bänk-EM för juniorer, seniorer och veteraner. Sverige skickade en trupp bestående av 23 lyftare som presterade mycket väl i den spanska hettan.
 
Ingen har kunnat missa de svenska veteranernas framfart i Sundsvall förra veckan där ordet succé knappt räcker till. Inte mindre än 22 totalmedaljer, varav 12 guld och 61 delgrensmedjer gick till svenska lyftare.
 

Idrottslyftet 2018

(2017-10-10 12:06)
2017 var ett mellanår för svensk styrkelyft gällande Idrottslyftet. Inför 2018 kommer det ske ett par förändringar. Allting är inte på plats ännu, men ni som förening kan redan nu börja fundera på Idrottslyftet 2018.
 
Förutom att föreningen kan söka LOK-stöd via sin IdrottOnline-sida finns också andra smarta funktioner för att underlätta, så som exempelvis utbildningsmodulen.
 
Du vet väl om att det finns ett styrkelyftsgymnasium i Falun där du får möjlighet att utvecklas som styrkelyftare på skoltid? Ansökningsperioden är öppen till 17 november.
 
Varje år delar Riksidrottsförbundet och Svenska Spel ut 75 stipendium på vardera 50 000kr till elitidrottare. I veckan släpptes listan för 2017/2018 och på listan återfinns Jessika Lowe från HAK Greppet – stort grattis!
 
SM i utrustad styrkelyft och bänkpress 2017 arrangeras av Vedum AIS preliminärt den 8-10 december. Inbjudan finns nu publicerad och anmälan är öppen i databasen.
 

Veteran-VM Sundsvall

(2017-10-04 08:26)
Äntligen är vi igång! Igår startade veteran-VM i utrustad styrkelyft och vilken start vi fick se. Flertalet medaljer till våra svenska lyftare!
 
Fler och fler söker sig till vår idrott, ändå visar statistik från LOK-stödet att verksamheten i föreningarna minskar. Är det verkligen möjligt? Hjälp oss visa att vi växer som idrott!
 
Nästa vecka går VM i styrkelyft för veteraner i Sundsvall där Sverige ställer upp med 33 lyftare! I och med mästerskapet kommer det vara begränsad bemanning på kansliet.
 
Under 2018 avser Svenska Styrkelyftförbundet att bjuda in lyftare mellan 14 och 25 år och tränare till inspirationsträffar med fokus på att få testa på utrustad lyftning.
 

Idrottens dag i Luleå

(2017-09-18 09:00)
Luleå Atletklubb var en av många nöjda föreningar som var med och visade upp sin verksamhet för besökarna under Idrottens Dag som arrangerades den 10 september av Norrbottens Idrottsförbund.
 

Värna om en ren idrott

(2017-09-06 08:19)
Den svenska idrottsrörelsen har kommit överens om en gemensam värdegrund som all verksamhet ska utgå ifrån. Ett ben i vår värdegrund handlar om rent spel där bland annat arbetet mot doping inryms.
 

Att jobba med inkludering

(2017-09-04 11:17)
Arbetet mot Strategi 2025 fortskrider överallt. I förra veckan lanserades ett verktyg för att kunna jobba mot en mer inkluderande idrott – en utbildningswebb som vi gärna ser att våra medlemmar tar del av.
 
Enligt RFSL saknas det förebilder inom idrotten för HBTQ-personer vilket gör att många inte känner sig hemma i idrotten. Därför är det viktigt att vi genom ord och handling visar att de verkligen är välkomna.
 

Öjeby AK's Stolta Sponsorer!

SK_Kraftliner_Piteå_RGB


WIBAX 300

aedackcenter.gif

bejier.gif

 

laitis.jpg

SCA.jpg

 

bottenvikensstuveriab.jpg

piteaenergi.gif

Postadress:
Öjeby Atletklubb - Styrkelyft
Elina Rönnqvist, Gökhemsgatan 16
94139 Piteå

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link