Hoppa till sidans innehåll

Välkommen till Ölmanäs seglarskola


Vi älskar att segla! Det vill vi att du också skall göra. Våra duktiga instruktörer ser fram emot att lära dig! Anmälan till sommaren 2018 öppnar i januari. GLÖM INTE att köpa en ÖSS hoodie, t-shirt eller piké! Titta HÄR.De mindre barnen får lära sig mer om havet, båtar och segling med leken som främsta verktyg. I nybörjarkursen lär vi oss grunderna. I fortsättningskursen och i träningsgruppen blir vi duktiga seglare och kappseglare. På våra dagläger har vi fem glada dagar av segling med inslag av bad, lek och äventyr. Det är aldrig för sent att lära sig segla! Även i vuxenkursen har vi sanslöst roligt när vi lär oss segla tillsammans. Läs mer om kurserna längre ner på denna sida.

Vi seglar Optimist, RS Feva, RS Vision, Omega och ibland Triss. För att delta i piratskolan skall du ha fyllt 6 år. I alla andra kurser skall du ha fyllt 8 år och skall kunna simma 200 meter.

Du måste ha egen godkänd seglarväst (utan krage) i rätt storlek. Klä dig efter vädret. Våtdräkt eller ett underställ och regnkläder eller badkläder. Ta med vattenflaska, en frukt, handduk och minst ett ombyte. På fötterna rekommenderar vi marina skor eller sandaler som tål vatten. Räkna alltid med att bli blöt! Vi vill även att alla är insmorda med solkräm när de kommer. Tänk på att solen tar även om det råkar vara molnigt.

Vi är en SSF seglarskola. Det betyder att vi arbetar utifrån Svenska seglarförbundets kursplan för Nybörjarkurs och Fortsättningskurs för optimistseglare och RS Feva-seglare.

15-timmarkurserna kostar 1150 kr och 30 timmarkurserna 2100 kr inklusive båthyra om 200 kr och då ingår även båthyra under tisdagstävlingar och torsdagsseglingar automatiskt i mån av tillgång.


Medlemskap i ÖSS är obligatoriskt och kostar:
• Junior 150 kr
• Senior 200 kr (from 20 år)
• Familj 400 kr

(Familj = Gifta eller sammanboende par med barn som är mantalsskrivna på samma adress.)

När du blir medlem i ÖSS blir du också medlem i Svenska Seglarförbundet. I bland är vädrets makter inte med oss och vi tvingas vara på land. Som kompensation har du möjlighet att hyra båt och vara med på våra tisdags- och torsdagsseglingar och andra aktiviteter.

Anmälan till seglarskolan
Anmälan till seglarskolan görs under seglarskola/anmälan from 1 april och fram till kursstart i mån av plats. Inom några dagar efter korrekt ifylld anmälan skickar vi en bekräftelse med betalningsinformation. Vi reserverar en plats åt er i turordning efter anmälningsdatum och under en begränsad tid. Er kursplats är garanterad först när avgiften är erlagd enligt betalningsinformationen. Uteblir inbetalningen stryks anmälan. ÖSS reserverar sig för att man kan bli tvungen att ställa in kurser med för få deltagare. Kursavgiften betalas då tillbaka. Du kan göra en anmälan även efter att kursen är fulltecknad och du får då en köplats.

Anmälningsläget 2017

 

 

Filmning och fotografering 
Då och då filmar och fotograferar vi både seglarskolan och andra aktiviteter. Vi lägger ut bilder på hemsidan och i sociala medier så som Facebook. Vi publicerar aldrig namn utan att fråga först. Om du eller någon i din familj inte önskar vara med på bild eller film svarar du det på frågan i anmälningsformuläret.

Ansvariga
Joakim Hedelin och Christer Jodin ansvarar för seglarskolan. Kontakta oss gärna om du har några frågor eller synpunkter:

Joakim 0705-111712
Christer 0700-833595
Ni kan även kontakta oss via e-post This is a mailto link

 Seglarskolans avgifter beslutas på årsmötet.

 

Uppdaterad: 2017-08-16 00:20
Skribent: Joakim Hedelin
Epost: This is a mailto link

 

 

 

Postadress:
Ölmanäs SS - Segling
Ulf Johansson, Stenhyddegatan 4
43169 Mölndal

Besöksadress:
Hamnvägen 1
43952 Åsa

Kontakt:
Tel: Se föreningens kontakter
E-post: This is a mailto link

 

Sponsorer 2017

 

 

 

 

 

 ÖSS rekommendation seglarkläder