Hoppa till sidans innehåll

Viktig information


Träningsgruppen – Optimist och Feva

Välkommen till träningsgruppen! Vi hoppas att vår seglarskola har gjort dig sugen på att segla mera och att börja kappsegla. Vi har roligt tillsammans och tränar för att bli bättre kappseglare utifrån din kunskapsnivå och dina ambitioner. Grön Optimist eller Feva är en naturlig fortsättning på seglarskolan. Allt eftersom man lär sig mer fortsätter man i blå respektive röd grupp. Läs mer på svensksegling HÄR.

Vi har just nu följande träningsgrupper:

Enmansbåt: OPTIMIST GRÖN, OPTIMIST BLÅ (Hösten 2017).
Tvåmansbåt: FEVA

För träningstider och gemensamma tävlingar se kalendern HÄR.

Träningsavgiften är 1000 kr per vår- respektive höstsäsong. Om du seglar i ÖSS jollar tillkommer 500 kr i båthyra per säsong. Under seglarskolan har seglarskoleeleverna förtur till jollarna och i mån av tillgång ingår båthyra under tisdagstävlingar och torsdagsseglingar.

Det finns alltid minst en vuxen som övervakar träningen. Då vi är en liten grupp kan du som förälder bli tillfrågad att hjälpa till. En säkerhetsbåt finns antingen på sjön för att coacha eller i hamnen redo för snabb utryckning.

I optimist grön är alla som deltagit i någon seglarskola välkomna att fortsätta utveckla sina seglingskunskaper. Målet med gruppen är att skapa vänskapsband mellan seglare, öka intresset för segling och framförallt att få dig att fortsätta segla. Vidare är målsättningen att ge seglaren ökad trygghet i att segla optimistjollen, och ge grundläggande insikt i tävlingssegling så att du kan delta vid gröna seglingar såsom Ölmanäsdagen och våra egna Tisdagstävlingar.

I Fevagruppen har vi erfarenhet av kappsegling i Optimist och vill ta nästa steg. Vi älskar att segla och tränar gärna tidig vår och sen höst om vädret tillåter. Vi har roligt tillsammans och utmanar varandra till att bli bättre kappseglare. 

Kursansvariga lägger upp en terminsplan utifrån deltagarna och deras kunskaper. Den kan inkludera moment så som startträning, att hitta vind, slag vid vrid i läns, trimning och regelkunskap. Kursplanen fås av ansvarig.

Regattor

När vi är redo tävlar vi tillsammans som en del av träningsverksamheten. Följande regattor är planerade för hösten:

30 Juli Ölmanäsdagen / Åsa
12 Augusti PelleP / Kullavik
26 Augusti Höstregatta / Långedrag
16-17 September Klassmästerskap / Kullavik

 Vid externa regattor kan deltagare i träningsgruppen få nyttja en Optimist eller Feva efter särskild överenskommelse med båtansvarig där lånet följer avtal för hyra av båt.

Ansvarig

Johan Brorson ansvarar för träningsgruppen. Kontakta honom gärna om du har några frågor eller synpunkter på telefon 0708-182990.

Träningsverksamhetens avgifter beslutas av årsmötet.

Uppdaterad: 16 AUG 2017 00:39
Skribent: Johan Brorsson
Epost: This is a mailto link

 

 

 

Postadress:
Ölmanäs SS - Segling
Ulf Johansson, Stenhyddegatan 4
43169 Mölndal

Besöksadress:
Hamnvägen 1
43952 Åsa

Kontakt:
Tel: Se föreningens kontakter
E-post: This is a mailto link

 

Sponsorer 2017

 

 

 

 

 

 ÖSS rekommendation seglarkläder