Verksamhetsplan - ONSJÖ IF - IdrottOnline Klubb
Hoppa till sidans innehåll

Verksamhetsplan 2016


Verksamhetsplan Onsjö IF motion 2016

Onsjö IF erbjuder innebandy- och volleybollträning på motionsnivå för vuxna under vår- och hösttermin i Gullbrandstorpshallen. Under sommaren erbjuder vi volleybollspel utomhus i Onsjö.

 

Gruppträningspasset P/S Intervall och yogan fortsätter under vår- och hösttermin. Badminton utgår pga bristande intresse.

Fotboll, som under hösten startat som ett integrationsprojekt, kommer fortsätta i samma form under våren.

Intresset för utegympa och löpgrupp har inte varit så stort som vi hoppats på, men någon form av motionsverksamhet utomhus planeras. Vår ambition på sikt är att även utöka campinggympan med ett träningspass för vuxna.

 

På Onsjö IF-dagen ordnas motionslopp samt tipspromenad.

Vi försöker hålla så låga medlemsavgifter som möjligt för att alla, oavsett ekonomiska förutsättningar, ska kunna delta i vår föreningsverksamhet.

 

Föreningen är ansluten till Riksidrottsförbundet med DF-tillhörighet Hallands Idrottsförbund samt för barnsektionens del SF-tillhörighet Svenska Gymnastikförbundet.

 

I april planerar vi en Onsjö IF-dag med aktiviteter för både barn och vuxna.

 

Verksamhetsplan Onsjö IF barnsektion 2016

Onsjö IF barnsektion erbjuder Familjegympa med Bamse för barn från 2 år, Bamsegympa för barn från 4 år, Alla Kan Gympa för barn med funktionsnedsättning,  ShowDans för barn 5-10 år och SportKids för barn 6-9 år under vår- och hösttermin i Gullbrandstorpshallen. Alla Kan Gympa-gruppen kommer under våren inte vara en integrerad grupp längre. I Folkets Hus erbjuder vi Barnyoga för barn 5-10 år. Vi kommer utöka verksamheten med en ny grupp under vårterminen  – Kidsvolley – där barn födda 2007-2009 spelar volleyboll.

 

På Onsjö IF-dagen kommer barnsektionen ordna olika aktiviteter.

 

Under sommaren erbjuder vi drop-in utomhuspass med Bamsegympa vid Gullbrandstorps Hembygdsgård där hela familjen är välkommen. Vi erbjuder också utomhuspass med Bamsegympa för närliggande campingar under sommaren.

 

Antalet barngrupper kan variera beroende på intresset, nya grupper kan startas om det finns en kölista samt om förutsättningar i form av lediga halltider och utbildade ledare finns att tillgå.

Barnkommittén kommer fortsätta sitt utvecklingsarbete.

 

Föreningen har ett licensavtal med Svenska Gymnastikförbundet och följer förbundets policy för Bamsegympa. Alla våra Bamseledare är utbildade i Svenska Gymnastikförbundets regi och vi har även en egen utbildad mentor i Bamsegympa.

 

Vi söker de bidrag vi kan, t ex Idrottslyftet och olika fonder, för att kunna hålla så låga medlemsavgifter som möjligt för att alla, oavsett ekonomiska förutsättningar, ska kunna delta i vår föreningsverksamhet.

 

Vår barnverksamhet är allsidig och varierande och utgår på ett lekfullt sätt från barnens individuella förutsättningar och behov. Den är helt fri från tävlingsmoment och elittänkande. Det vi allra helst vill förmedla till barnen är rörelseglädje!

Uppdaterad: 25 APR 2017 21:17
Skribent: Jeanette Sundbaum

Postadress:
Onsjö Idrottsförening - Gymnastik
Ljungman, Skolgatan 4
30564 Gullbrandstorp

Kontakt:
Tel: +46704921129
E-post: This is a mailto link

Se all info