Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Ett motigt mästerskap fick lite bronsförgyllning sista speldagen. Stefan Yngström, som inledde mästerskapet lite motigt, spelade upp sig såpass att det blev en bronspeng i Masters och gjorde dessutom mästerskapets enda 300-serie.
 
Så lyckades det svenska damlaget bärga mästerskapets första medalj! Laget tog andra platsen i kvalet bakom ett överlägset USA, och därefter följde Kanada och Japan. Sverige möter Kanada i sin semi.
 
Det såg så bra ut, grus i maskineriet i den sista serien förstörde något som kunde blivit riktigt bra. Finland fick istället till en riktigt bra avslutning och gick upp till semifinalplats.
 

Senior-VM: Slagläge

(2017-08-18 21:15)
Årets seniormästerskap har hittills varit en tung väg att vandra för de svenska spelarna, men efter dagens lagblock kan man ändå skönja ett svagt ljus i tunneln. Båda lagen har klart slagläge.
 
Det är fortsatt tungt för de svenska spelarna på Senior-VM i Tyskland. Herrarna blev utan medalj i dubbel och det första dam-paret ligger fyra efter halva startfältet har spelet. - Det är väldigt svårt att slå strike, säger förbundskapten Johan Ekst
 

Olympia firar 30 år

(2017-08-17 13:00)
Helsingborgs bowlinghall Olympia Bowling firar 30 år till helgen med gratis bowling på eftermiddagen och storfrämmande. - Martin Larsen och Jesper Svensson, med flera, kommer och visar upp sig, säger Patrick Backe på Olympia Bowling.
 
Inte heller damerna nådde medaljplats när singelkvalet idag avslutades på Senior-VM i Tyskland. Bästa svenska dam blev Christel Carlsson på en 14e plats. - Vi fick ingen arbetsro eller bollreaktion som man kunde lita på, säger Johan Ekström.
 
 
USA dominerade singelspelet för herrar på dagens Senior-VM i Tyskland. Tre av fyra medaljörer är amerikaner, bästa svensk blev Christer Danielsson som slutade på sjunde plats.
 

Påminnelse Team Talang

(2017-08-15 07:12)
Vi vill påminna dem som inte redan betalat för årets Team Talang att göra det snarast
 
Lucky Larsen Masters har börjat! För första gången spelas en världstourtävling i Sverige och efter första dagens spel ser det svårt ut på banorna, även för världsstjärnorna. - Man behöver bowla bra, säger Martin Larsen själv.
 
En riktig häftig upplösning avgjorde UPP-slaget i Jönköping idag. Med en trippel i sista tvingade Max Näll från BK FH Engelholm sin motståndare Joel Lindergren Krantz från BK Virveln att spärra sista rutan.
 
Nästa vecka börjar Senior-VM i Tyskland. Det är ett rutinerat svenskt landslag som åker för att, återigen, visa att den blågula bowlingen håller världsklass. - Vi vill vara med och slåss om medaljerna på alla distanser, säger Christel Carlsson.
 
Svenska Bowlingförbundet genomför i dagarna några mindre förändringar i BITS och handikappsystemet. - Vi vill med denna förändring skapa en större variation bland tävlingarna, säger Carl Wikhede.
 
Nu när den svenske världsstjärnan Martin Larsen har en egen världstourtävling: Lucky Larsen Masters, passar Swebowl på att tävla ut en landslagströja signerad av huvudpersonen själv.
 

Postadress:
Örgryte IS Bowlingförening - Bowling
Marie Bengtsson, Skattkärr 28
43370 Sävedalen

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info