Hoppa till sidans innehåll

Skånederby i premiären för ÖVK

2017-10-05 21:34
Senast Lunds VK var uppe i elitserien och vi fick uppleva ett Skånederby var 2011, Lund har gjort en imponerande resa efter 2011.
  • Uppdaterad: 2017-10-10 19:32

De har utvecklat klubben på alla plan på både seniorsidan, barn/ungdom och breddverksamheten, samtidigt som de satte upp ett mål med att både ha damer och herrar i elitserien. Men de har varit väldigt tydliga under hela resan att de ska vara redo att ta klivet upp i högsta serien på båda sidor, ett ambitiöst arbete med en klar plan har lätt till målet och vi i ÖVK är väldigt glada att de har lyckats och att vi har två elitserielag i Skåne.

 

Efter många positiva svar under försäsongsmatcherna så ser ÖVK framemot premiären med tillförsikt. 

 

Vad tror då Coach Svantesson om premiärmatchen mot Lunds VK?

 

- Det ska bli otroligt spännande att dra igång serien igen, det har varit en lång försäsong och det ska bli skönt att få kontinuerligt matchande och något att se framemot varje vecka. Sen är det häftigt att vi får inleda serien med ett Skånederby. Lund har gjort det bra och jag tycker att elitserien ska innehålla två lag från Skåne. 

 

Vad tror du om själva matchen?

 

- Det låter såklart klyschigt men en premiär är alltid tufft, Lund kommer att vara taggade till tänderna för att störa oss så mycket som möjligt och får de momentum så kommer de att bli jobbiga. 

 

Vad kommer att bli era nycklar under matchen för att inte hamna där?

 

- Framförallt förberedelserna innan matchen, förståelse för situationen och att Lund kommer att fightas till sista svettdroppen och att vi måste göra samma sak, att inte bara göra det under sekvenser av matchen utan verkligen se till vår egen prestation och inte fokusera så mycket på vad de gör. Men det är såklart lättare sagt än gjort, det är alltid lite nervöst att börja säsongen och det är lätt att falla in i motståndarnas spel och det blir mycket kamp över matchen och inte så mycket rent spel. Men det är så en premiär ska vara och kan vi förbereda oss för det innan matchen så ska vi ha en stor chans att göra en bra prestation som då förhoppningsvis leder till det resultatet vi vill ha.

 

Hur har det sett ut i veckan på träningarna?

 

- Det har varit mycket energi. Tobias Persson har kommit in på träningarna och då ökar ju såklart kvaliteten och det krävs mer av alla. Alla ser framemot premiären och alla vill stå på plan, så jag räknar med att träningarna innan matchen nu kommer att vara intensiva och att alla vill visa att de ska stå på plan.

 

ÖVK har ordinarie trupp förutom Johan Svensson som fortfarande är under rehab träning och får inte delta på matcher ännu.

 

Lunds VK - Örkelljunga VK 7 oktober kl:17.30 Idrottshallen - Högevallsgatan 1  Lund

-- 

Med vänliga hälsningar / Best regards

 

Jonas Svantesson

Coach/Tränare Elit

Örkelljunga Volleybollklubb

Skribent: Lars Persson
Epost: Adressen Gömd

Zoegas


50-50-lottenisLogo2

UmbroPostadress:
Örkelljunga VK - Volleyboll
Kungsvägen 22
28634 Örkelljunga

Besöksadress:
Kungsvägen 22
28634 Örkelljunga

Kontakt:
Tel: +4676 394 17 22
E-post: This is a mailto link

Se all info